Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 5. 08:06 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére péntek estig: A ködfoltok feloszlása után többnyire kevés felhő, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szelet főleg az északkeleti megyékben többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet kora délután általában 16 és 20, késő este 8 és 13 fok között alakul.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

A köd feloszlása után szombaton még túlnyomóan napos, száraz idő várható, de már helyenként tartósan megmarad a köd. Vasárnaptól nyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé valószínű eső, zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 40 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 3, 8, majd 5, 10 között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak elején és végén 12, 18, közte 11, 16 fok között várható.

Országos figyelmeztető előrejelzés: A ködfoltok délelőtt feloszlanak. Északkeleten a délnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések elérhetik a 60 km/h-t. A fővárosban a szálló por (PM10) napi átlagkoncentrációja az egészségügyi határérték körül várható


Orvosmeteorológiai jelentés:

Front nincs, de a viszonylag enyhe idő miatt a melegfrontokkal együttjáró tünetek jelentkezhetnek az érzékenyebbeknél.

Kövessen minket a Facebookon is!