Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 5. 13:21 | Szerző/forrás: www.katolikus.hu

Napi evangélium \"Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok.\"

Napi evangélium "Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok."
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: ?Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Boldogok azok a szolgák, akiket uruk megérkezésekor ébren talál. Bizony, mondom nektek, felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha a második vagy a harmadik őrváltáskor érkezve is így találja őket, boldogok azok a szolgák. Gondoljátok meg: ha tudná a házigazda, hogy melyik órában jön a tolvaj, nem engedné betörni házába. Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok.? Lk 12,35-40

Elmélkedés

Legyetek éberek ? figyelmeztet minket Jézus az evangéliumban, mert nem tudjuk, hogy mikor jön el Urunk. Szent Imre herceg, akit fiatalon és váratlanul ért a halál, éber volt, s tudta, hogy bármikor találkozhat az Úrral. Talán annak is volt köszönhető ez, hogy rendkívül nagy gondot fordítottak nevelésére, amelynek a trónörököshöz méltó királyi erények és a tudományok elsajátítása mellett helyet kapott a hitre és a lelki életre való nevelés is, hiszen tanítója Szent Gellért volt.

Korunkban is legalább ekkora figyelmet kell szentelni minden gyermek nevelésére és lelki fejlődésére, ügyelve arra, hogy a világi tudományoknál fontosabb legyen az imádság és az életszentségre való törekvés.

(c) Horváth István Sándor

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház