Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 9. 15:16

Mercedes-gyár: tovább bonyolódik a telekper

Mercedes-gyár: tovább bonyolódik a telekper
Felfüggesztette a Szegedi Ítélőtábla a Kecskeméten épülő Mercédesz gyár telkének volt tulajdonosai által indított polgári pert, mert a gazdák újabb peres eljárásokat indítottak a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Nincs jogerős döntés az úgynevezett Mercédesz telekperben, mert a Szegedi Ítélőtábla felfüggesztette az eljárást addig, amíg az egykori földtulajdonosok újabb polgári perei jogerősen le nem zárulnak – írja a nol.hu.

A Kecskemét mellett épülő autógyár alatti földterület egy részét vissza szeretné perelni egykori hét tulajdonosa és ennek érdekében a múlt évben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon kérték az adásvételi szerződés semmisé nyilvánítását. A földtulajdonosok keresetüket az ingatlanokat az önkormányzat felé közvetítő cégnek, a Best Invest Projekt Hungária Kft.-nek az irreálisan magas sikerdíjával indokolták. A szerződés szerint ugyanis a négyzetméterenként hatszáz forint ár alatti értékesítés esetén három, e fölött ár esetén pedig ötvenszázalékos sikerdíj illette meg a közvetítő céget.

A kecskeméti önkormányzat 7,7 milliárd forintért vásárolta fel a Best Invest Projekt Hungária Kft. által opciós szerződésekkel lekötött 441 hektárt. A cég az ügylet során kétmilliárdos sikerdíjra tette szert. A zárt ajtók mögött zajló perben nem született egyezség a felek között, majd idén tavasszal a bíróság a felperesek keresetét elutasította, akik a döntést megfellebbezték, majd újabb eljárásokat indítottak.

Az egyikben hitelezői igénnyel léptek fel az időközben végelszámolás alá került Best Invest Projekt Hungária Kft.-vel szemben, de mivel ezt a meghatározott törvényi határidőn túl nyújtották be, ezért az igényüket elutasította a cégbíróság.

  \"Ezekről Ezekről a telkekről szól a vita

Egy másik perben pedig azt kérték, hogy a Bács-Kiskun Megyei Bíróság helyezze hatályon kívül a Best Invest Projekt Hungária Kft.-nek a cégbírósági törlő végzését. A bíróság ezt a keresetüket is elutasította első fokon. Indoklásuk szerint a telektulajdonosok nem voltak konkrét ügyfelei a végelszámolás alatt álló cégnek, ezért nincs perbéli legitimációjuk a törlés megakadályozására, amikor annak a feltételei egyébként törvényesen fennálltak.

Kövessen minket a Facebookon is!