Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 12. 08:20 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére péntek estig: Ma északon többnyire erősen, délen változóan felhős lesz az ég, főként északi megyékben fordul elő kisebb eső, gyenge zápor. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Kisalföldön délelőtt viharossá fokozódik, majd délutántól lassanként mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet kora délután általában 12, 17 fok között alakul, de északon ennél kissé hűvösebb lehet. Késő este pedig 5, 10 fok között valószínű.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Az időszak nagy részében gyengén felhős, napos idő várható, csapadékra nem kell számítani. Nyugaton erős lesz a délnyugati szél, keleten éjszaka ködfoltok képződnek. Az időszak végén északnyugaton megnövekszik a felhőzet, és néhol záporeső is előfordulhat.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul, az időszak közepén délen 20, 21 fok is valószínű.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

A reggeli óráktól várhatóan a déli órákig helyenként (nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon) 55-60 km/h körüli széllökések kísérhetik a délnyugati szelet.

Orvosmeteorológiai jelentés:

A térségünket érintő frontok hatására mind a hideg, mind a melegfrontokkal együttjáró tünetek jelentkezhetnek a fokozottan érzékeny szervezetűeknél.

Kövessen minket a Facebookon is!