Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 13. 09:23 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére szombat estig: Kezdetben még lesznek erősen felhős területek, északkeleten néhol kisebb eső is előfordulhat, majd mindenütt csökken a felhőzet, és túlnyomóan napos, csapadékmentes időre számíthatunk. Északkeleten valószínű a kevesebb napsütés. A többnyire mérsékelt vagy élénk délnyugati szelet a Dél-Dunántúlon és északkeleten olykor erős lökések kísérik. A hőmérséklet kora délután 14 és 19, késő este 7 és 12 fok között alakul.

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Az időszak első felében gyengén felhős, napos idő várható, csapadékra sehol sem kell számítani. Nyugaton erős lesz a délnyugati szél, keleten éjszakánként foltokban köd képződik. Ezt követően nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és elsősorban a Dunántúlon valószínű szórványosan eső, zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak elején 15 és 21, végén 9 és 15 fok között valószínű.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Veszélyes időjárási esemény nem várható. A fővárosban a légszennyezőanyagok koncentrációja az egészségügyi határérték alatt várható. Fehér Tamás Országos Meteorológiai Szolgálat 2010.11.13

Orvosmeteorológiai jelentés:

Melegfronti hatás miatt fejfájás, vérnyomásingadozás, fáradékonyság léphet, nőhet a reakcióidő.

Kövessen minket a Facebookon is!