Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 15. 07:53 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére hétfő estig: Jobbára felhőtlen, illetve derült lesz az ég, de néhol csak lassabban oszlik fel a hajnalban képződött köd. Az élénk déli, délnyugati szelet a Dunántúlon erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között várható. Késő estére 8, 14 fok közé hűl a levegő.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de keleten még több órára kisüt a nap. Ezt követően az időszak végéig változékony, többször erősen felhős időre van kiltás, de emellett pár órás napsütés is várható. Több alkalommal kell esőre, záporra számítani.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 13, 18, az időszak végén 11, 16 fok között valószínű. 

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Az ország túlnyomó részén veszélyes időjárási jelenség nem várható. Éjjel a szélvédett részeken ködfoltok képződtek, amelyek nagy része a déli órákra megszűnik. Főként Sopron és a Fertő-tó környékén

Orvosmeteorológiai jelentés:

Bár front nem lesz felettünk, a rendkívül enyhe idő miatt a melegfrontokkal járó tünetek: fejfájás, levertség, alvási zavarok léphetnek fel.

Kövessen minket a Facebookon is!