Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 15. 10:35

MEGJELENT A SZENTKÚT LEGÚJABB SZÁMA

MEGJELENT A SZENTKÚT LEGÚJABB SZÁMA
A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely lapjának legújabb száma az eheti Új Ember mellékleteként, illetve a kegyhelyen és a ferences templomokban szerezhető be. A Szentkút vezető anyagát a Kálmán Peregrin kegyhelyigazgató írta, melyben beszámol a búcsújáró helyek lelkipásztorainak második, Compostelában megrendezett szeptemberi világtalálkozójáról.

A Szamár, jókedv és áldozás című írás egy betegek közti kórházi beszélgetést elevenít fel, melynek során egy palóc asszony jókedvre derítette sorstársait virágvasárnapi szentkúti élményeivel, többek között a makacs szamáron „Jeruzsálembe” bevonulni próbáló ferences barátról. Az írást fotó is hitelesíti. A kegyhely kántora, Tóth Béla naplószerűen tekinti át a búcsús év nagy eseményeit, felejthetetlen pillanatait.

 

Beszámolókat olvashatunk a jegyesek zarándoklatáról, a szlovák-magyar imanapról, a keresztény édesanyák Szent Mónikáról nevezett közösségéről és szentkúti élményeikről, valamint egy ortodox főpap látogatásáról. A kegytemplom főoltárának felújítása javában folyik. A restaurátor elmeséli, hogyan születnek újjá a hívek adományainak köszönhetően a szentek szobrai. Egy teológiai tanár a szándékainkra történő misefelajánlások történetét és értelmét világítja meg. Megismerhetjük a kegyszobor öltöztetőjét és ruhácskáinak készítőjét és a Szűzanya „öltözködési szokásait”. Továbbá bemutatkozik a Szentkút legújabb számában az esztergomi ferences gimnázium.

Kövessen minket a Facebookon is!