Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 16. 09:03

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
A Kecskeméti Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vett egy 25 éves, román férfit, aki hétfőn este Kecskeméten egy áruházban elfogyasztott egy túrórudit, valamint fizetés nélkül kívánt kivinni az áruház területéről egy prizmaizzót, így összesen 622 forint kárt okozott. A férfi az összeget később kifizette, így a kár megtérült.

November 9-e és 15-e közötti Lajosmizsén egy bekerített földterületről Pedrolo típusú szivattyút, fa kerti bútort, kézi permetező gépet, gyomirtó szert és szerszámokat loptak el, összesen mintegy 718 ezer forint értékben.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság, korábban lopás és más bűncselekmények gyanúja miatt elrendelt nyomozás kapcsán, őrizetbe vett egy 18 éves lajosmizsei férfit, aki több esetben megszegte a Kecskeméti Városi Ügyészség lakhelyelhagyási tilalmát.  

Határrendészeti híreink

Eljárás indult a járőr észlelése alapján két felnőtt és három kiskorú szerb állampolgárral szemben, akik tiltott határátlépést követtek el hazánk felé gyalogosan vasárnap. Ugyanekkor és ugyanitt fogtak el három török állampolgárt is, akik szintén nem tudták igazolni a tartózkodásuk jogszerűségét. Három szerb állampolgár menedékjog iránti kérelmet terjesztett elő, ezért átadták őket a BÁH Dél-Alföldi Regionális Igazgatóság Menekültügyi Osztály munkatársának. A szerb férfi kiutasítást előkészítő őrizetbe, a török állampolgárok idegenrendészeti őrizetbe kerültek a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson.
 
Hétfőn elfogtak még három fő palesztin, egy algériai és két szerb állampolgárt is, akik szintén tiltott határátlépést követtek el. Az ő meghallgatásuk folyamatban van.

Kövessen minket a Facebookon is!