Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 17. 07:45 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain, kedden 1 könnyű sérüléses és 6 anyagi káros közlekedési baleset történt. 3 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

Október 01. és november 15. között időben egy kiskunfélegyházi építés alatt álló családi házból elloptak 2 darab beltéri ajtót és 3 darab fa zsalugátert 330.000,-Ft. értékben.

Tegnap betörtek egy tiszaalpári családi házba és onnan 3 darab arany karikagyűrűt, 10.000,-Ft. készpénzt és egy robogót vittek el. Az okozott kár: 250.000,-Ft., rongálással: 10.000,-Ft.

Tegnap őrizetbe vettek kollegáink egy 28 éves kalocsai férfit, aki Homokmégy belterületén személygépkocsival vett részt a közúti forgalomban, annak ellenére, hogy a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a járművezetéstől eltiltotta.

Tegnap őrizetbe került egy 42 éves lajosmizsei férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy január 07.-én egy lajosmizsei férfi tulajdonát képező tanya területéről feleségével és fiával kivágtak, majd elvittek 3 mázsa akác tűzifát 5.400,-Ft. értékben. A sértett tetten érte őket és megkísérelte megakadályozni, hogy a helyszínről a kivágott fával elmeneküljenek. Ennek hatására a férfi és családja szidalmazni kezdték a sértettet, majd veréssel fenyegették meg, illetve megrongálták gépkocsiját, melyben 65.000,-Ft. anyagi kár keletkezett.

Őrizetbe került még egy 25 éves kecskeméti férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy kedden, egy Kecskeméten parkoló Ford Fiesta típusú gépkocsi a jobb első ablaküvegét betörte, majd a műszerfalból a beépített 25.000,-Ft. értékű, JVC cd-s rádiómagnót megkísérelte kitépni, azonban cselekménye közben megzavarták így a helyszínről elmenekült. A rongálással okozott kár: 20.000,-Ft.

Korábban elrendelt nyomozás során tegnap őrizetbe vettek kollegáink, csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 32 éves kecskeméti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy társával november 09.-én telefonon felhívott egy bócsai férfit, akinek 10 hektoliter gázolajat ajánlott fel megvételre összesen 300.000,-Ft. értékben. A férfit egy kecskeméti telephelyre vezette, ahol elkérte a 300.000,-Ft. készpénzt azzal az indokkal, hogy a pénztárba befizeti az összeget a neki felajánlott gázolajért. Ezután telefonon ismét felhívták és egy kecskeméti áruházhoz hívták azzal az indokkal, hogy a kifizetett gázolajat ott veheti át, de az átadás nem történt meg, valamint a pénzt sem adta vissza a sértettnek.

Kövessen minket a Facebookon is!