Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 17. 07:49 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére szerda estig: Hazánk nagy részén többnyire erősen felhős lesz az ég, és csak rövidebb, keleten még hosszabb napos időszakok is lehetnek. Nyugaton, délnyugaton többfelé, másutt néhol várható eső, zápor. Helyenként megélénkül az északi, majd délkeleti szél. A hőmérséklet kora délután általában 11, 16 fok között alakul, keleten helyenként 17, 18 fok is lehet. Késő este 7, 13 fok valószínű.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Gyakran lesz erősen felhős az ég, több alkalommal - elsősorban pénteken és vasárnap - várható eső, zápor. Hajnalban foltokban köd képződik.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 40 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között alakul, de az időszak közepén talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Országos figyelmeztető előrejelzés

A néhol kialakult sűrű ködfoltok a délelőtti órákban fokozatosan megszűnnek. Ma a délnyugat, dél felől fejlődő csapadékrendszerben zivatar kialakulása nem valószínű.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Gyenge hidegfronti hatással számoljanak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve vérnyomásingadozás.

Kövessen minket a Facebookon is!