Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 19. 15:43

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Képgaléria
Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal. A hét ünnepei, szentjei: Hétfő:Szent Cecília szűz és vértanú, Kedd: Szent Kelemen pápa és vértanú, Szerda: Dung-Lac Szent András és vietnami vértanútársai, Csütörtök: Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú, Vasárnap: Advent 1. vasárnapja.

A mai vasárnap országos karitász- gyűjtés lesz templomainkban. A befolyt összeg 40%-át a plébániánk rászoruló szegényei megsegítésére fordítjuk a gyűjtés további részét az országos Magyar Katolikus Karitász rendelkezésére bocsátjuk.

Hétfőn egésznapos szentségimádás lesz a szokott módon. Hétfőn a szentmise után, kedden a       szentmise előtt fél 8-tól közös szentségimádás.

Baba Klub vanhétfőn 9-11 óráig a Plébánián a Baba szobában. Szeretettel várunk minden       kedves Babát, Mamát és Papát!

Hétfőn 18 órai kezdettel Miskei Antal egyetemi docens előadása lesz a Főplébánia Közösségi       Házában a KÉSZ szervezésében.

Dr. Korzenszky Richárd OSB tihanyi perjel előadására hétfőn 17 órára bencés nővére tiszaalpári kolostorukba hívnak.  Az est témája:Kihívások az Egyház előtt a globalizálódó világban.

Hétfőn az Angolkisasszonyok Leánygimnáziuma szeretettel várja nyílt napjára az érdeklődőket. Részletek a hirdetőtáblán.

A „Farkas Béla Nótakör” szombaton 17 órai kezdettel Magyarnóta és Operett Estet rendez a Nagyteremben. Fellépnek többek között Erdős Melinda, Kremsner József, Bokor János. Jegyek a hívek irodájában vagy az előadás előtt 1000 Ft-ért kaphatók.

Adventi és karácsonyi témájú rajzverseny indul óvodásoknak és általános iskolásoknak.
Leadási határidő jövő vasárnap, a díjakat pedig december 5én, a 9 órai mise után lehet átvenni. A rajzokból kiállítást tervezünk a Plébánián. További részletek a faliújságon!

Adventban hétfőtől-szombatig a szentmisék reggel  6 órakor kezdődnek. Minden reggel más csoport szolgál a szentmisén. Utána tea és sütemény. Kérem, iratkozzunk föl a listára a hívek irodájában!

Szívesen állunk rendelkezésére a testvéreknek szentgyónásaik elvégzésére a szentmisék előtt fél órával vagy egyeztetett időpontban. Így is készüljünk karácsonyra!

December 2-3-4-én, csütörtök-péntek-szombaton 18.00 órától adventi lelkigyakorlatos estéket tartunk (szentmise és szentbeszéd), amelyet Varga Zoltán piarista atya fog vezetni. 17.30-tól gyónási lehetőség. Ezeken a napokon nem lesz hajnali szentmise.

A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola beiskolázási programsorozatának első alkalma, december 8-án délután fél öttől lesz az iskola kápolnájában. Az érdeklődő szülők a leendő elsős tanítókkal ismerkedhetnek meg, míg gyermekeik egy adventi játszóházon vehetnek részt. Minden érdeklődő szülőt, és nagycsoportos óvodást szeretettel várnak.

Keresztelésdec. 12-én, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítő: nov. 23., 29.,  dec. 6. 18 órától a Plébánián. Jelentkezni a hívek irodájában kell.  Imádkozzunk értük!

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Az előtérben a Szentcsalád kép alatti persely szolgál az iszapár sújtotta testvéreink megsegítésére. A befolyt összeget a Katolikus Karitásznak fogjuk elküldeni. Köszönet a legkisebb adományért is.

Köszönet azoknak, akik már befizették ez évi egyházi hozzájárulásukat. Akik még nem tették meg, kérjük, tegyék meg!

Kövessen minket a Facebookon is!