Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 22. 08:05 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére hétfő estig: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor. Főleg a középső országrészben és az Északi-középhegységben helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet kora délután általában 7, 12 fok között várható, de a keleti határ mentén melegebb is lehet. Késő este 5, 10 fok valószínű.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, és mindenütt számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Helyenként fordul elő zápor, a hegyekben hózápor. Az időszak legvégén délnyugat felől beborul az ég, nyugaton és a középső tájakon többfelé várható havazás, keleten inkább havas eső, eső valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 10 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak elején 2, 8, a végén -1, -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 7, 12, az időszak legvégén már csak 0, +6 fok között valószínű.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Hétfőn napközben a délkeleti szelet az Észak-Dunántúlon és az Alföld délkeleti részén viharos (60-70 km/óra) széllökések kísérhetik. Késő este a Dunántúlon már nem, de kedd hajnalig az északkeleti, területeken még előfordul viharos szél.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Kezdetben melegfronti hatás miatt fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet, később hidegfront okozhat vérnyomásingadozást, fokozott reumatikus panaszokat.

 

Kövessen minket a Facebookon is!