
A magyar szakácsválogatott "edzése" a Tanyacsárdában
A magyar nemzeti szakácsválogatott nagy elánnal készül a világ egyik legrangosabb, a Szakácsegyesületek Világszövetsége által meghirdetett gasztronómiai versenyére a Bocuse d'Or-ra.
RészletekA magyar nemzeti szakácsválogatott nagy elánnal készül a világ egyik legrangosabb, a Szakácsegyesületek Világszövetsége által meghirdetett gasztronómiai versenyére a Bocuse d'Or-ra.
RészletekTISZTELT OLVASÓINK Örömmel tudatjuk a gasztronómia szerelmeseivel régi partnerünk a LIBERTE ÉTTEREM február 22-i ajánlatát. Február 22-én este 19 órától az étteremben megkóstolhatják a Vylyan pincészet kiemelkedő minőségű borait. Célunk, a magyar borászatok elitjéhez méltán sorolható bormesterek alkotásait szélesebb körben ismertté és elismertebbé tenni.
RészletekDomokos József gyakorlati oktatás vezető és a Bocus d'Or verseny kecskeméti elődöntőjének szervezője nyilatkozott lapunknak az elmúlt héten megrendezett, városunk szempontjából nagy sikert hozó verseny előkészületeiről. Hogyan sikerült rávenni a szervezőket, hogy a kecskeméti vendéglátó-ipari iskolába szervezzék az elődöntőt, vagy ők keresték meg Önöket?
RészletekJanuár 31-én Kecskemét adott helyt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által szervezett Bocuse d'Or Europe 2008 Selection Hungary elnevezésű országos verseny 4. elődöntőjének. A Széchenyi István Idegenforgalmi vendéglátóipari Szakközépiskolában mérhették össze tudásukat nem csupán kecskemét-bugaci régióból, hanem az egész országból már előző fordulókon részt vett, de tovább nem jutott, illetve újonnan nevezett csapatok, amelyekbe egy felnőtt - azaz 23. életévét betöltött és egy 21 évesnél nem idősebb szakács tartozott...
RészletekKözel egy hónapja nyílt meg Kecskemét belvárosában egy teljesen új kikapcsolódási és egyben tanulási lehetőséget nyújtó hely, az Íz-Party Főzőstúdió. A stúdió vezetőjét, Kovács Sándor mesterszakácsot kérdeztük a részletekről.
RészletekA Kovács Sándor Olimpiai és Világbajnoki aranyérmes mesterszakács által vezetett kiscsoportos (10 fős) foglalkozások időtartama 3 óra. A foglalkozásokra történő jelentkezés előző nap 1300 -ig történik. Szintén előző nap 13:00 -ig fogadjuk el a lemondásokat is.
RészletekKis magánpékségből tíz év alatt Európa egyik legsikeresebb élelmiszer-ipari franchise-rendszerévé fejlődött a Fornetti. Most újabb nagy dobásra készülnek: a péksütemények mellett szendvicseket is forgalmaznak. tudtuk meg a Menedzser Magazin legutóbbi címlap sztoryjából, melyet szívesen vettünk át és közvetítünk népes olvasótáborunkhoz.
RészletekNem tudom a halak világában hogy- és hol jegyzik a kecskeméti SUGOVICA CSÁRDÁT? Feltehetően rosszalló tekintettel pillantanak a vendglátók téárképére. Nem így a halételek kedvelői, az vendégek. Az ország különböző térségeiből érkezett halászlé kedvelőkkel találkozhatunk naponta az Izsáki úti csárdában. Pápics Árpád, a vezető chef ráadásul nemcsak elkészíteni tudja a halételeket. Kiváló sporthorgász is....
Részletek"Szakácsnak menj fiam! Akkor sosem fogsz éhenhalni!" Ez az anyai tanács döntötte el, hogy a dohányipari technikum, vagy a kőműves szakma helyett a szakács mesterséget kezdte el tanulni Garaczi János. A Venesz József-díjas mesterszakács, a magyar szakács olimpiai válogatott trénere, a Tanyacsárda séfje 60 éves. Elismerésnek és köztiszteletnek örvend, megkapott szinte mindent díjat, amit ebben a szakmában kapni lehet.
RészletekA napokban került forgalomba a szentkirályi rágógumi. Mi sem bizonyítja jobban, hogy újabb termékkel építi márkáját és szélesíti tovább palettáját a Szentkirályi Ásványvíz Kft.
Részletek