Május 28. kedd, Csanád, Emil
Ebédfelajánlás a TopJoy gyártójától

Ebédfelajánlás a TopJoy gyártójától

2024. május 27. 13:52 | Adományok

A lengyel Maspex-csoport magyarországi leányvállalata a nyárlőrinci székhelyű Maspex Olympos Kft. kilenc hektáros területén készíti népszerű frissítő italait. A cég portfóliójába tartoznak a helyben készített Olympos citromlevek és gyümölcsitalok, a természetes ásványvíz alapú Apenta üdítők, valamint a Kubu gyümölcsitalok, Topjoy gyümölcslevek, a Nestea jegesteák, a Plusssz Multivitamin pezsgőtabletták és olyan közkedvelt márkák mint a LaFesta, Brumi, Ekland és Coffeeta. A Maspex Olympos Kft. aktívan részt vesz a térség közösségi életének fellendítésében, számos új munkahelyet teremt, és külön figyelmet fordít környezetünk megóvására is. Mindemellett Purmann Zsolt ügyvezető igazgató jó néhány alkalommal biztosított több száz TopJoy üdítőt a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai és a népkonyha rendezvényein megjelenő vendégek számára. A nemes lelkű vállalatvezető úgyszintén a környék szegényeinek megsegítésére gondolt, amikor hétfő délben százhúsz adag rakott kelkáposztával szolgált a karitatív létesítmény elesettjeinek. A remek menüt kenyér és – a Fornetti Kft. jóvoltából – füstölt sajtos-sonkás párna tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Cseresznye Facol Lajostól

Cseresznye Facol Lajostól

2024. május 27. 13:04 | Adományok

Facol Lajos, a Wojtyla Barátság Központ kivételes műszaki érzékkel megáldott ezermester önkéntese nagymennyiségű cseresznyével ajándékozta meg a népkonyha gondozottjait. Sőt mi több, a két láda vitamindús édes gyümölcs helyszínre szállítását is magára vállalta a kiváló szakember. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szabó Antal bibliaórát tartott

Szabó Antal bibliaórát tartott

2024. május 27. 13:29 | Szegények Akadémiája

Évek óta rendszeresen tart biblikus témájú előadásokat Szabó Antal, a bócsai Poli-Farbe festékgyár ügyvezető-tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központban. Hétfő délelőtt is ó- és újszövetségi idézetekkel, szakrális vonatkozású kérdésekkel-válaszokkal szolgált a népkonyha gondozottjainak lelki épülésére. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Muhari Béla ismét segített

Muhari Béla ismét segített

2024. május 25. 13:48 | Adományok

A különféle mezőgazdasági erőgépeket forgalmazó kecskeméti Royal Traktor Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója szombaton – immáron sokadik alkalommal – újból ebédlőasztalhoz hívta a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Köszöntését, jókívánságait Kolláth Andrea, a szociális-közművelődési intézmény igazgatóhelyettese tolmácsolta a nélkülöző embereknek. A népkonyha „étlapján” ma egy tradicionális magyaros étel szerepelt, mégpedig gombapörkölt tésztával. Kövesi Krisztián mesterszakács kitartó munkálkodásának eredményeként pontban fél 12-kor kezdetét vehette az ebédosztás, teret adva a kulináris élvezeteknek. A tálalásban, mosogatásban és takarításban szorgos önkéntesek segédkeztek. A vasárnapi hidegcsomagok kiosztását a kecskeméti Szentháromság Piarista Plébánia adománya tette lehetővé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sütő László és családja étkeztette a szegényeket

Sütő László és családja étkeztette a szegényeket

2024. május 24. 12:28 | Adományok

Mintegy harminc esztendős múltra tekint vissza az egykor csupán néhány főt foglalkoztató kisvállalkozás, amely mára Térburkolat Kft. néven vált közismertté az építtetők körében. Mintegy harminc fős szakembergárdával állnak megbízóik rendelkezésére. A térburkolási tevékenységet 1994-ben kezdték, akkor még kezdetleges módszerekkel és minimális technikai háttérrel. A cég mostanára komoly céggé avanzsált, neve a gyors és precíz munkavégzés védjegyévé vált. A Térburkolat Kft. tulajdonosai a társadalmi felelősségvállalás vonatkozásában is példát mutatnak. Ennek jegyében százhúsz adag kolbászos-virslis-sonkás-szalonnás paprikáskrumplit ajánlottak fel pénteken a Wojtyla Barátság Központ elesettjeinek. A nyárias menüt savanyúság és kenyér tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Helvécia polgármestere vette védőszárnyai alá a szegényeket

Helvécia polgármestere vette védőszárnyai alá a szegényeket

2024. május 23. 13:24 | Adományok

Balogh Károly Helvécia polgármestere volt a Wojtyla Barátság Központ rászorultjainak csütörtöki támogatója. A nagyközség első embere számos alkalommal pártfogolta már magánemberként a Wojtyla-sorsközösséget. Igazán pazar kulináris élménnyel lehettek ma gazdagabbak a karitatív létesítmény gondozottjai, ugyanis a település elöljárója százhúsz adag csirkepörkölttel és tészta körettel kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt szokás szerint savanyúság, kenyér, valamint – a Fornetti Kft. felajánlásával – sajtos pogácsa tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
„Trendalelke” hölgyek várták ebéddel a Wojtyla Ház rászorultjait

„Trendalelke” hölgyek várták ebéddel a Wojtyla Ház rászorultjait

2024. május 22. 13:38 | Adományok

Pajkó Andrea a trendalelke.hu – Kecskemét első online női magazinja – alapító-főszerkesztője. 2017 februárjában népes hölgykoszorúval útjára indította a Trendalelke Vállalkozónői Reggeli elnevezésű üzleti jellegű programsorozatot, melyet rendszerint a Wojtyla Barátság Központ melletti Veyron Ebédlő és Rendezvényházban tartanak meg havi rendszerességgel, informális stílusban, kiváló hangulat közepette. Korábban e fórumon született az ötlet Szani Edit jóvoltából – aki egyébként adományozóként állandó kapcsolatot tart fenn az Egressy utcai népkonyhával –, hogy rendezzenek jótékonysági főzést, melynek kedvezményezettje a Wojtyla Ház sorsközössége legyen. Az elképzelést azóta sok-sok tett követte, mind a mai napig, amikor százhúsz adag ízletes ragulevest, kenyeret és almás rétest szolgáltak fel a Trendalelke képviselői – nevezetesen Pajkó Andrea, valamint két „kolléganője” – a Wojtyla Ház lelkes munkatársaival, önkénteseivel karöltve. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Megemlékezés a madarak és fák napja alkalmából: Herman Ottó élete és munkássága

Megemlékezés a madarak és fák napja alkalmából: Herman Ottó élete és munkássága

2024. május 22. 12:54 | Szegények Akadémiája

A Madarak és fák napja apropóján Herman Ottó (1835-1914) halálának 110. év évfordulója alkalmából Tóth Endre, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa a Wojtyla Akadémia programsorozat keretében megemlékezett a híres néprajzkutató, természettudós, politikus „polihisztor” életútjáról, sokrétű, kiemelkedő tudományos munkásságáról. Herman Ottó igazi hazafi volt, aki tetteivel, tudományos munkásságával a magyarság érdekében tevékenykedett. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek