Június 4. vasárnap, Bulcsú
Bimbó Imre vette védőszárnyai alá a nehézsorsúakat

Bimbó Imre vette védőszárnyai alá a nehézsorsúakat

2023. június 3. 13:18 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Szombaton – immáron sokadszor – ételadományával is meglepte a szociális-közművelődési intézmény gondozottjait. A kiváló menüt – gazdag ízvilággal jellemezhető, kitűnő, házias kolbászos paprikáskrumplit – igazán nem érhette kifogás. A válogatott alapanyagok a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin keze munkája által főttek készre az udvari bográcsban. A remek kosztot a karitatív létesítmény három szorgos önkéntese, nevezetesen Fehér Tímea, Kispatakiné Szénási Melinda és Tóthné Rontó Gyöngyvér szolgálta fel. A vasárnapi hidegcsomagok Városföld első embere, Veszelka Mihály polgármester és a település önkormányzati képviselőtestülete jóvoltából jutott el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A kecskeméti reformátusok étkeztették a szegényeket

A kecskeméti reformátusok étkeztették a szegényeket

2023. június 2. 13:21 | Adományok

Péntek délben ebédadománnyal jelentkeztek az Egressy utcai népkonyhán a nagylelkű protestáns egyházfiak. A kecskeméti reformátusok jóvoltából százhúsz adag sült töltött csirkecombot és rizibizi köretet tálaltak fel a szociális intézmény dolgozói, önkéntesei. A „kézbesítés” nemes feladatát Varga Nándor, a felajánló Kecskeméti Református Egyházközség parókus elnöklelkésze látta el – jó szívvel, szeretettel. Az ízletes menüt savanyúság, kenyér és sütemény tette teljessé. Mivel nem csak étellel él az ember, így előzetesen Isten Igéjével is szolgált a lelkipásztor. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fazekas Mihály ajánlott fel ebédet az elesetteknek

Fazekas Mihály ajánlott fel ebédet az elesetteknek

2023. június 1. 13:18 | Adományok

A gyógyászati készülékek javításában élenjáró kecskeméti Medi-Print Medical Kft. ügyvezetője, Fazekas Mihály vállalt patrónusi szerepet a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége javára – jelentette be Farkas Pál, a népkonyha szervező munkatársa csütörtök délben a népkonyha étkezdéjében. A gondozottak azt is megtudhatták, hogy a vállalkozás nagylelkű tulajdonosa 2016 januárjában csatlakozott a szociális intézmény mára több százasra növekedett támogatói táborába. Felajánlásait mindig jó szívvel adja, mert lélekben átérzi a szükséget szenvedő emberek nehéz anyagi-szociális helyzetét – tolmácsolta mindenki szeretett Palija Fazekas úr üzenetét a rászorulók felé, mely ekként zárult: jó étvágyat kívánok mindenkinek. Ami pedig a napi menüt illeti, a népkonyha munkatársai, önkéntesei százhúsz adag tarhonyáshúst osztottak ki a szegényeknek. A menüt ezúttal is kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Lajosmizsén is megfordult „A Hely” stábja

Lajosmizsén is megfordult „A Hely” stábja

2023. május 31. 16:24

Lajosmizsén készített hangfelvételt szerdán a közrádió „A Hely” című népszerű riportműsorának stábja. Mohácsi Edit szerkesztő, valamint két közismert rádiós „hang”, Deák Dóra és Burkert Rudolf riporterek, továbbá technikai munkatársak indultak el felfedezni a település kincseit – a teljesség igénye nélkül –, az ötletgazda és társszervező Farkas P. József, a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója közreműködésével. Első állomásként a Szőrös és Kisjuhász Kertészetet látogatták meg közösen. A helyszínen nyilatkozatot adott a citromliget és eperültetvény két tulajdonosa, Szőrös András és kedves felesége, Kisjuhász Éva. Ezt követően Baski András polgármester vezette végig a budapesti stáb tagjait a kisvároson, egyebek mellett érintve a lengyel repülősök emlékművét, valamint a Tanyamúzeumot. A kulturális „kalandtúra” a Tanyacsárdában ért véget, ahol Garaczi János Venesz-díjas mesterszakács látta vendégül a messziről jött „vándorokat” – Gombkötő Márk, a lajosmizsei Gomép Kft. ügyvezető-tulajdonosa támogatásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Friss eper a lajosmizsei „citromkirálytól”

Friss eper a lajosmizsei „citromkirálytól”

2023. május 31. 16:02 | Adományok

Korántsem mediterrán vidéken, a lajosmizsei Szőrös és Kisjuhász Kertészetben terem a magyar citrom. A citromliget is ezt a nevet – Magyar Citrom – viseli, amit Szőrös András és felesége, Kisjuhász Éva ültetett szamócaföldjük mellé tíz éve, mintegy háromnegyed hektáron. 2023. január 14-én, szombaton Szedd magad a citromot! jelmondattal tanyatúrát rendeztek a farmon, melynek alkalmával több mint ötszáz érdeklődőt fogadtak a házigazdák, köztük Farkas P. Józsefet, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatóját. Szőrös András és a népkonyha vezetője még akkor megállapodtak, nem utoljára látták egymást. A bimbózó ismeretség gyümölcsét a karitatív létesítmény gondozottjai május 8-a után május 31-én, szerdán ízlelhették második ízben, miután Szőrös úr három láda szamócát ajánlott fel a szociális-közművelődési intézmény elesettjeinek. A nagymennyiségű zamatos gyümölcs ebédosztások alkalmával jut el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

2023. május 31. 16:13 | Adományok

Az SC Hírös-Ép Egyesület szeretetebédjét ízlelhették szerdán a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai, Kertész Zoltán elnök támogatásával. A jótékonysági akció keretében kecskepörköltet és főtt burgonya köretet fogyasztott a karitatív létesítmény közel százhúsz elesettje, savanyúság, kenyér, valamint sütemény kíséretében. A kiváló menü hozzávalói a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin jóvoltából főttek készre a népkonyha udvari bográcsában. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Helvécia polgármestere támogatta a szegényeket

Helvécia polgármestere támogatta a szegényeket

2023. május 30. 13:58 | Adományok

Balogh Károly Helvécia polgármestere volt a Wojtyla Barátság Központ rászorultjainak keddi támogatója. A nagyközség első embere számos alkalommal pártfogolta már magánemberként a Wojtyla-sorsközösséget. Igazán pazar kulináris élménnyel lehettek ma gazdagabbak a karitatív létesítmény gondozottjai, ugyanis a település elöljárója százhúsz adag sertéspörkölttel és borsófőzelékkel kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt szokás szerint kenyér és – ezúttal a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – sütemény (mézes puszedli) tette teljessé. A pompás étel kiosztása lelkes önkéntesek közreműködésével valósult meg. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Muhari Béla pártfogolta a nélkülözőket

Muhari Béla pártfogolta a nélkülözőket

2023. május 27. 13:37 | Adományok

A különféle mezőgazdasági erőgépeket forgalmazó kecskeméti Royal Traktor Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója szombaton – immáron sokadik alkalommal – újból ebédlőasztalhoz hívta a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Köszöntését, jókívánságait távollétében munkatársai tolmácsolták, nevezetesen: Guttyán Georgina, Szurgyi Bence, Szurgyi Milán és Varga Szabolcs. A népkonyha „étlapján” ma az alábbiak szerepeltek: bivalygulyás és mákostészta. A kiváló menüt mézes puszedli tette teljessé - a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával. Kövecses Zsuzsanna önkéntes szakácsnő kitartó munkálkodásának eredményeként pontban fél 12-kor kezdetét vehette az ebédosztás, teret adva a kulináris élvezeteknek. A tálalásban, mosogatásban szorgos önkéntesek – Fehér Tímea, Kelené Farkas Rozália és Kispatakiné Szénási Melinda – segédkeztek. A pünkösdi hosszú hétvégére készített hidegcsomagok kiosztását a Szentháromság Piarista Plébánia adománya tette lehetővé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szabó Antal májusban is segített

Szabó Antal májusban is segített

2023. május 26. 13:54 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A remekül elkészített rántott csirkemell, valamint rizibizi köret a Max Kávézó és Pizzériából érkezett. A kiváló menüt kenyér és sütemény egészítette ki. Szabó Antal előzetesen bibliaórát is tartott, melynek témája egy kérdés köré csoportosult: Isten jó vagy zsarnok? (Fotók: Mátyus István)

Részletek