Fenomenális meglepetés fogadta szerdán a Wojtyla Barátság Központ gondozottait. Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa autentikus szegedi halászlével tette emlékezetessé a népkonyhán étkezők mai napját. Ünnepi alkalmat jelentett ez a Wojtyla sorsközösség életében, hiszen a magas beszerzési költségek miatt viszonylag ritkán fogyaszthatnak halételt az elesett emberek. A déli harangszó után néhány perccel Barta László – Farkas Pál önkéntes társaságában – köszöntötte a nehézsorsú embereket, majd bejelentette: immár tálalásra kész a tizenöt kilogramm filézett pontyból készült hallé, mely egyszerre két bográcsban rotyogott a karitatív létesítmény udvarán. A fogadtatás minden várakozást felülmúlt. Akadt rászoruló, aki könnyes szemmel mondott köszönetet a felajánlónak, majd meghatódottságában átölelte a népkonyha aktivistáját. Ennél nagyobb elismerés talán nem is kell. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)
Részletek