Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2013. február 22. 08:53

Nyakába nőtt a pórázként használt lánc a már büdösödő kutyának.

Képgaléria
Nyakába nőtt a pórázként használt lánc a már büdösödő kutyának.
Sajnálatos módon, egyre több dolguk akad az állatvédőknek napjainkba, azonban vannak olyan esetek, ami még őket is sokkolja.

A Menhely az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálatához a napokba érkezett lakossági bejelentés, mely szerint egy elhagyott Beretvásközi tanyán, egy közepes méretű fekete kutya, rövid láncon, egy fához kötve véres nyakkal, már bűzlő állapotban van.

Az Őrszolgálat munkatársai a bejelentett helyszínen megtalálták a szerencsétlen kutyát.

A kutyust, egy közepes méretű keveréket, egy kétméteres láncon, a fához kötve rendkívül rossz állapotban találták. A kutyán, ronggyal betekert lánc volt, nyakörv gyanánt, ami már belenőtt a nyakába. A különböző élősködők már megjelentek az állaton, ezért szerencsétlen már bűzlött. A láthatóan lesoványodott, víz és élelem nélkül lévő kutyának az állatvédők szerint napjai lehettek hátra.

Életmentés céljából a kutyát azonnal állatorvoshoz szállították, ahol a nyakörvnek nevezett vasláncot kioperálták belőle, a szükséges orvosi ellátást megkapta.

Az orvos feltételezése szerint, a lánc lehet, hogy évek óta a kutya nyakába lehetett, mert néhány hónap alatt nem alakulhat ki ilyen helyzet.

A menhelyeseknek és a gyors szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően, a kutyus életét sikerült megmenteni. A fizikai sérülésekből fel fog épülni, a lelki megrázkódtatás mértéke nem ismert, de felépülését követően egy gondos szerető gazdi hűséges társa lehet.

Jelenleg az Alapítvány telephelyén gyógyul.

Az Alapítvány munkatársai a szükséges jogi lépéseket megtették.

A körülményekről, a mentésről készült felvételek megrázóak.

Az orvosi beavatkozásról készült felvételt itt tekinthetik meg:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DpL1BE2yPVs

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Porta Egyesület