Megdolgoztak a superlativusokért - Lajosmizse és a magyar misszió
"Kitűnő szakácsok, fölszolgálók és zenészek, akik művészi munkájukkal elkápráztatják a közönséget." Ezt írta e-mailjében a Porta Egyesület egyik hűséges pártolója, levelezője a Tanyacsárdában, a napokban szerzett élményeiről.
"Külföldi szakmai delegációt vittünk a nagy hírű vendéglátóhelyre, az új Tanyacsárdába. Kitűnő szakácsok, remek felszolgálók szorgoskodtak, hogy a hazai gasztronómia jó hírét öregbítsék, és hogy fejedelmi ízekkel közvetítsék a távolról jött látogatóknak az Alföld üzenetét: a magyar ember a legjobb vendéglátó a világon.
Állítólag az olasz turisták Budapesthez a szürke színt társítják (Prágához az aranyat). Az angolok és a franciák "szürke nemzetnek" tartanak minket. Ebben sok igazság lehet, de az is igaz: a lajosmizsei cég cáfolata a Budapestről vallottakat. Az itt szolgáló szakács bízva indulhatna a lyoni Bocuse D'Or versenyen, a hivatásosok kétévente megtartott legrangosabb vetélkedésén. (Itt versengenek azok, akik a világ élvonalába igyekeznek, az egykori nyertesek közül több két- és három Michelin csillagos került ki.
Külön kiemelném a herceg Gudi Farkas Mihály - prímás vezette zenekar mesteri előadását, a világ klasszikusainak és örökzöldjeinek bemutatásával. (Tagok: Fehér István (nagybőgő), Tabányi László (brácsa), Mohácsi Vilmos (cimbalom).
Megtisztelő lenne ha valamelyik fórumokon hírt adnának erről. Tudja meg a világ: a Tanyacsárda kollektívája sokkalta többet tett már az évek során Magyarország megszerettetéséért, mint sok millió - igen drága - idegenforgalmi prospektus, költséges diplomáciai, politikusi világjáró túra. Sok sikert. Megérdemlik a superlativust! Kovács Zsolt/ITC BUDAPEST