Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. október 1. 21:51 | Szerző/forrás: keol.hu

Méltóság Mezeje: Nárcisz a betegekért, a reményért és a cselekvő szolidaritásért

Méltóság Mezeje: Nárcisz a betegekért, a reményért és a cselekvő szolidaritásért
Immár 9. alkalommal ültetett nárciszt az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával, valamint a város iskoláinak közössége az emberi méltóság tisztelete és elfogadása jegyében. Idén a rendezvény Kecskemét 650 éves évfordulójához kapcsolódott. (Fotók: Vincze József)

A nárciszültetéssel az Alapítvány arra kívánja felhívni a figyelmet, mekkora erőt és támaszt nyújt a gyógyíthatatlan betegeknek, ha van szakszerű segítsége, ha biztosan számíthat valakire, aki alapvető szenvedéseit enyhíteni tudja.

A nárcisz a Hospice világszerte ismert és elterjedt jelképe lett.

Az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány 23 éve végzi a gyógyíthatatlan rákbetegek teljeskörű gondozását. Magas szintű orvosi-, pszichológiai-, szakápolási ellátást nyújtunk, amivel hozzásegítjük Őket ahhoz, hogy emberi méltóságukat az utolsó pillanatig megőrizhessék.

A virágültetéssel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos a társadalom összefogása a betegekért. Továbbá arra is, hogy az emberi méltóság az utolsó pillanatig megőrizhető. A nárcisz a súlyos betegeket, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma, az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezése.

A Városháza és a Nagytemplom között a „Méltóság Mezeje 2010" kőnél tartott ünnepségen Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere és Lukács Miklós, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnöke köszöntőjét, valamint Dr. Hódi Zsuzsanna a Hospice Szolgálat vezető Főorvosa ünnepi beszédét hallgatták meg a résztvevők. A műsorban közreműködtek a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola tanulói: Bíró Maya (5. c osztály) - népdalcsokor, felkészítő tanára Bíró Emőke és Lantos Szonja (6. osztály) - fuvolán, felkészítő tanára Vincze Tünde, valamint Csík Jázmin, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola 8. osztályos tanulója (vers).

A program végén a kecskeméti történelmi egyházak képviselői - katolikus, református és evangélikus lelkészek - megáldották a „Méltóság Mezeje 2010" emlékhelyet, a levegőbe emelkedtek a sárga léggömbök, majd elültették a nárcisz hagymákat a parkban.

Kövessen minket a Facebookon is!