Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. november 9. 21:15 | Szerző/forrás: keol.hu

Ünnepélyes mesterlevél-átadó a kamarában

Ünnepélyes mesterlevél-átadó a kamarában
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál sikeres mestervizsgát követően ünnepélyes mesterlevél-átadót rendeztek 2018. november 9-én, pénteken. Az ünnepélyes alkalmon 9 szakmában 60 új mester tett fogadalmat: autóelektronikai műszerész, autószerelő, CNC gépkezelő, festő, díszítő, mázoló és tapétázó, járműfényező, karosszérialakatos, lábápoló, motorkerékpár-szerelő, villanyszerelő tettek sikeres mestervizsgát.

A magyar nemzetgazdaság stratégiai érdeke a minőségi szakképzés és az erre épülő mesterképzés. A mestervizsgáztatás a gazdaságot képviselő kamarák feladata, kompetenciája, amelyet kiemelt feladatként kezelnek.

A mestervizsga a szakemberek szakmai fejlődési folyamatában, jelentős mérő-, értékelő és minősítő szintet hivatott képviselni. A minőségi színvonalon képzett mesterek szakmai tudásuk, munkatapasztalatuk, munkakultúrájuk birtokában hozzájárulnak a vállalkozások eredményes vezetéséhez, a vállalkozások munkafolyamatainak irányításához, szakmájuk, hivatásuk tovább örökítéséhez, a foglalkoztatáshoz, a munkahelyteremtéshez.

A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és az egzisztenciális életpályamodell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. Tanúsítsa a vállalkozás működtetéséhez szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismeretek megszerzését és készségszintű ismeretét. Teremtse meg a szakmai megbecsülés, anyagi, erkölcsi elismerés és bizalom garanciáját.

Az ünnepségen Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a 60 frissen végzett szakembert. Beszédében kiemelte, hogy nagy szükség van ma hazánkban a mesterekre, hiszen ők azok az emberek, akik munkájukkal értéket teremtenek.

- Azon túl, hogy a szakmát mesterfokon művelik, és erről már papírjuk is van, egy nagy felelősséget is magukra vállalnak azzal, hogy most már legálisan és szabályosan taníthatnak. És tanítsanak is, adják tovább mesterségük tudását, örökítsék tovább a hagyományokat, amelyet ők is megkaptak valakitől - hangsúlyozta Gaál József.

Az ünnepség az újdonsült mesterek eskütétele után pezsgős koccintással ért véget.

Kövessen minket a Facebookon is!