Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Hírek, események 2019. augusztus 26. 10:54

Dr. Svébis Mihály ismét segítő kezet nyújtott a Wojtyla Ház szegényeinek

Képgaléria
A Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója vendégeskedett hétfőn a Wojtyla Barátság Központban. A népkonyhán mindenkihez volt egy-egy kedves szava, ráadásul az ebédosztásban is tevékenyen részt vállalt. (Fotók: Tódor Norbert)

Farkas P. József, a jótékonysági szervezet alapítója nem először köszönthette a főigazgatót, aki egész évben odaadó támogatója a rászorultakkal foglalkozó szociális intézménynek. Most sem jött üres kézzel. Barátjával, a kunbaracsi Szabó Istvánnal – egyik közös vadászatuk eredményeként – őzragut szolgáltak fel a sorsközösség tagjainak. Szabó István, a helyi polgárőr egyesület vezetője, sokadszor főzött a népkonyhán, több alkalommal gulyáságyúban, ezúttal viszont a bogrács mellett döntött a kiváló önkéntes szakács.

Étkezés előtt a gondozottak énekszóval lepték meg Svébis Mihályt. Az újonnan alakult, wojtylásokból álló Angyalok kórusa egyházi éneket adott elő Király Enikő gitárkíséretével. A megható pillanatok után a kórház főigazgatója elmesélte vadászatuk történetét, az őz elejtését, majd mindenkinek kifogástalan egészségi állapotot és jó étvágyat kívánt.

Farkas P. József megjegyezte, sajnos a Wojtyla család is gyakran kerül kapcsolatba az egészségüggyel, így a helyi kórházzal. Svébis Mihály mindannyiszor segítette őket, melyet ezúton is hálás szívvel köszönnek.

Ennek kapcsán a főigazgató elmondta, a jövőben is számíthatnak az általa vezetett egészségügyi intézményre. Mindig örülnek a pozitív visszajelzéseknek. Hozzátette: úgy véli, a kecskeméti kórház az ország egyik legjobb ilyen jellegű létesítménye, mely teljesítményszint nem csupán neki köszönhető, hanem az egész kollektívának, és annak, hogy a kiváló orvosok és más szakdolgozók nem távoztak külföldre. A minap éppen szabadságáról tért haza – mesélte –, amikor egy család tagjai hálájuk kifejezését még a legnépszerűbb közösségi oldalon is megosztották, melyet több ezren tekintettek meg. Történt, hogy egy nagymama, akinél unokája nyaralt, infarktust kapott. A kórházban nem hagyták magára a kisgyermeket, lefektették az orvosi szobában, ahol nővérek vették pártfogásba, míg a nagymama műtéten esett át, aki csodával határos módon túlélte a súlyos betegséget. Amikor a szülők megérkeztek, és látták, milyen törődésben volt része gyermeküknek, rendkívül meghatódtak – hangoztak dr. Svébis Mihály szavai a Wojtyla Ház étkezdéjében.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház