Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2020. december 21. 10:42 | Szerző/forrás: magyarkurir.hu

Ferenc pápa: A természetre mint mindenkit befogadó otthonra tekintsünk

Ferenc pápa: A természetre mint mindenkit befogadó otthonra tekintsünk
Ferenc pápa december 15-én üzenetet küldött az olasz mezőgazdasági termelők legnagyobb képviseleti és támogatói szervezetének, hangsúlyozva, hogy nem a nyereség, hanem a szolgálat logikája a válasz a Covid-19-vírus okozta válságra.

Az újrakezdés, „Olaszország gazdasági és társadalmi fellendítése” vitathatatlan kérdés. Olaszország mint minden ország keresi a módját, hogy leküzdje a pandémia nehézségeit. A hangsúly azon van, hogy miként valósul meg e fellendülés. A Coldiretti szervezetnek küldött üzenetében a Szentatya kijelöli azt az utat, amelyet mindig a leghelyesebbnek tartott, amely „ma még inkább át akarja gondolni az ember, a természet és a Teremtő közötti kapcsolatot mint az alapvető egyensúly és szeretetközösség tényezőjét”.

A pápa üzenetét a Coldiretti szervezet Olaszország az élelmiszertermelők hőseivel indul újra címmel tartott online országos közgyűlésének napján tették közzé. Ferenc pápa elismeri a mezőgazdaság és az agrár-élelmiszeripar meghatározó értékét az ország újjászületése érdekében. Azt kéri, hogy ezen iparág hozzájárulását „ne a nyereség, hanem a szolgálat logikája határozza meg, ne az erőforrásokkal való visszaélés, hanem a természet iránti odafigyelés és törődés”.

Úgy tekintsünk a természetre, mint mindenkit befogadó otthonra

– hangsúlyozza Ferenc pápa.

Üzene végén a Szentatya áldását adja a Coldiretti szervezetre. Arra bátorítja a tagokat, hogy keressenek mindig új utakat a jótékonyság és a szolidaritás területén. „Ezáltal adjanak egyetemes és igazabb választ a szegénység és a népek közötti egyenlőtlenség jelenségére, főként a világtörténelem jelenlegi, döntő fázisában”.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház