Április 25. csütörtök, Márk
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Napi evangélium \"Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított.\"
Hírek, események 2010. szeptember 17. 08:17 | Szerző/forrás: www.katolikus.hu

Napi evangélium \"Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított.\"

Képgaléria
Napi evangélium "Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított."
Abban az időben Jézus bejárta a városokat és a falvakat, tanított és hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított: Mária, melléknevén Magdalai, akiből hét ördög ment ki; Johanna, Heródes intézőjének, Kuzának a felesége; Zsuzsanna és még sokan mások, akik vagyonukból gondoskodtak róla. Lk 8,1-3

Elmélkedés

Nem csak az ószövetségben, de még az újszövetségben is számtalan jele van annak, hogy a bibliai korban a nők másodrangúak voltak a férfiakkal szemben. Jézus nőkkel szemben tanúsított viselkedése azonban eltér a megszokottól. Már a is meglepő lehetett kortársai számára, hogy szóba állt nőkkel. A nők iránti tiszteletét és védelmét mutatja, hogy nem hajlandó elítélni a házasságtörő asszonyt, nehogy halálra kövezzék. Szívesen fogadja Márta szolgálatát, de azt is természetesnek tartja, hogy Mária inkább a tanítását hallgatja lábainál ülve. A mai evangélium szerint útja során is több asszony kíséri, akiknek a gondoskodó szeretetét szintén örömmel fogadja. Később az asszonyok tartanak ki legtovább a kereszt alatt, s a feltámadásnak is ők lesznek az első tanúi. Sok mindenben példaképeink ezek az asszonyok.

(c) Horváth István Sándor

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház Szenteste Alapítvány