Március 29. péntek, Auguszta
Húsvéti csomagok sok szeretettel

Húsvéti csomagok sok szeretettel

2024. március 28. 13:42 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ háza táján sok éves hagyomány köszönt vissza Nagycsütörtökön. A szociális intézmény csapata Krisztus feltámadásának ünnepére készülődve rendszerint ajándékcsomagokkal kedveskedik a karitatív létesítmény rászorultjainak. A jótékonysági akciót ezúttal is több cég és magánszemély támogatta. A csomagokban Vágóné Balla Eszter, az Alföld-Coop Kft. ügyvezetője, Kollár Csaba, a lajosmizsei Mizsetáp Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Czédula Tibor, valamint a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet élelmiszer-adományai kaptak helyet. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A „telefonpápa” szeretetebédje táplálta a szegényeket

A „telefonpápa” szeretetebédje táplálta a szegényeket

2024. március 28. 13:41 | Adományok

A régebb óta fiatal generáció tagjai közül ki ne emlékezne Gyenes Géza, a Magyar Távközlési Vállalat egykori üzemvezetője nevére? Egészen 2007-ig ő irányította a MATÁV kecskeméti üzemegységét. Nyugdíjba vonulása után a kertészet vált legfőbb elfoglaltságává. Több alkalommal adományozott dísznövényeket a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége számára, melyek a szociális-közművelődési intézmény udvarán kaptak végső elhelyezést. Ott gyönyörködhetnek bennük, akiknek éppen arra vezet útjuk: vendégek, gondozottak, önkéntesek, munkatársak. Gyenes Géza Nagycsütörtök napján ezúttal mással kedveskedett a népkonyha elesettjeinek. Jóvoltából százhúsz adag tarhonyáshúst fogyaszthattak a karitatív létesítmény rászorultjai. A házias menüt – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlása révén – mézes puszedli tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Lencsegulyást ajánlott fel Kecskemét egyik legelismertebb szakácsmestere

Lencsegulyást ajánlott fel Kecskemét egyik legelismertebb szakácsmestere

2024. március 27. 13:47 | Adományok

Bármit, bárhol, bármikor – hangzik a HolloGasztro Kft. tulajdonosának jelmondata, akinek célja, hogy rendezvények megvalósítását segítse újszerű ötletekkel, kiegészítő elemekkel, egyedi arculatú megjelenéssel, különleges ételekkel, italokkal, színekkel, és egyéb hangulatos dekorációs elemekkel kombinálva. Nem csak illusztris körökben jól csengő név az övé, hanem a Wojtyla Barátság Központban is, ami köztudomásúan a nehézsorsúak, elesettek, valamilyen okból hátrányos helyzetbe került emberek „törzshelye”. Holló Tibor a karácsonyi ünnepkörben ajánlott fel utoljára melegételt a város szegényeinek, s ezt – mint Farkas Pál, a népkonyha programszervezője az étkezdében bejelentette – szerdán ismét megtette, miképpen cselekszi a jót hosszú-hosszú évek óta. Barátságos személyét nagy tisztelet övezi a Wojtyla Házban. Holló Tibor gépkocsija ezúttal 120 adag lencsegulyást rejtett, melyet a felajánló képviselői mellett a szociális intézmény fáradhatatlan dolgozói, önkéntesei osztottak ki az étkezőhelyiségben – kenyér és sütemény kíséretében. Előzetesen prof. dr. Róna Tamás, az alföldi régió főrabbija köszöntötte a rászorultakat húsvét ünnepe alkalmából. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Magyar Örökség díjat kapott a máriapócsi kegytemplomhoz kötődő kegyességi gyakorlat

Magyar Örökség díjat kapott a máriapócsi kegytemplomhoz kötődő kegyességi gyakorlat

2024. március 27. 09:36

A Magyar Örökség és Európai Egyesület döntése értelmében a máriapócsi kegytemplomhoz kötődő kegyességi gyakorlatot a magyar örökség részévé nyilvánították. A díj átadására március 23-án Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetem aulájában került sor; az ünnepségen részt vett Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita is.

Részletek
Kórházhajó viszi el Krisztus vigasztalását az emberekhez Amazóniában

Kórházhajó viszi el Krisztus vigasztalását az emberekhez Amazóniában

2024. március 26. 10:08

Az Amazonas folyó partján egy „úszó kórház” mintegy 5200 ember egészségügyi és lelki ellátásával foglalkozik. Marcia Lopes Assis nővér a brazil őserdőből osztotta meg erről tapasztalatait. „Ez a hajó a befogadás háza, a küzdelemé és az élet védelméé, ahol az evangelizálásé, az egyszerűségé és a szereteté a főszerep” – fogalmazott.

Részletek
Tarhonyáshús egyenesen a főzőmester konyhájából

Tarhonyáshús egyenesen a főzőmester konyhájából

2024. március 26. 13:06 | Adományok

A közismert kecskeméti építész, Tiszavölgyi Gábor a Wojtyla Barátság Központ alapítása – 2005 – óta folyamatosan jelen van a népkonyha sorsközösségének hétköznapjaiban, noha – végtelen szerénysége okán – ritkán válik közvetlenül láthatóvá a szociális-közművelődési intézmény gondozottjai számára. Kedden (csendben, titokban) ismét kopogtatott a karitatív létesítmény ajtaján Tiszavölgyi Gábor, akinek gépkocsija ezúttal szárhúsz adag ízletes, „marhaalkatrészekből” készült tarhonyáshúst rejtett. A helyben készült húsos csontleves hozzávalóit úgyszintén Tiszavölgyi Gábornak köszönhette a Wojtyla Ház sorsközössége. A remek menü mellé kenyér és sütemény is dukált a jobb sorsra érdemes rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek