Július 12. péntek, Dalma, Izabella
Roszik Tamás dinnyét és ebédet is juttatott a szegényeknek

Roszik Tamás dinnyét és ebédet is juttatott a szegényeknek

2024. július 12. 15:24 | Adományok

Farkas Pált, a Wojtyla Barátság Központ programszervező munkatársát ősrégi barátság fűzi Roszik Tamás dunavecsei dinnyésgazdához. A kiváló kapcsolatnak köszönhetően a szerény, végtelenül nemes lelkű vállalkozó évről évre rendszerint jelentős mennyiségű sárgadinnye szállítmánnyal örvendezteti meg a Wojtyla ház gondozottjait. Ígérete szerint az év folyamán több alkalommal is segíti a szociális intézmény sorsközösségét, hogy minél több kiváló sárgadinnyét fogyasszanak a rászorultak. Jóvoltából ismét nagymennyiségű friss gyümölcs érkezett a karitatív létesítmény konyhájára. Az értékes adomány pénteken és szombaton jut(ott) el a nélkülözőkhöz. Roszik Tamás eme jótékonysági akcióját egy százhúsz főre szóló szeretetebéd-meghívással koronázta meg. Neki köszönhetően lecsós sertésszeletet és rizs köretet fogyaszthattak péntek délben Kecskemét elesettjei, kenyérrel, süteménnyel, valamint – Garaczi Margó és barátai jóvoltából – vegán szendviccsel. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Házias menü Kovács László Zsolt és családja felajánlásával

Házias menü Kovács László Zsolt és családja felajánlásával

2024. július 11. 17:54 | Adományok

Kovács László Zsolt és hitvestársa gondoskodó szeretetének gyümölcseként juthattak csütörtökön egy-egy tányér melegételhez a Wojtyla Barátság Központ elesettjei, szám szerint mintegy százhúszan. A jótékonysági étkeztetés keretében csirkepörköltet és tészta köretet, savanyúságot fogyaszthattak Kecskemét szegényei. A magyaros ízvilágot idéző étek mellé kenyér és pékáru, valamint – Garaczi Margó és barátai jóvoltából – vegán szendvics is dukált a rászorultaknak. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Portások öntözték a Krisztus-keresztek növényzetét

Portások öntözték a Krisztus-keresztek növényzetét

2024. július 11. 17:39 | Porta Egyesület

A Porta Egyesület tagjai önkéntesekkel karöltve éltető vízzel enyhítették a kecskeméti Kurucz tér, valamint a Szegedi út és Kinizsi utca sarkán lévő, frissen felújított Krisztus-kereszt környékén található virágok, fák szomjúságát. Az évszázados rekordokat döntő forróságban nagy szükség volt áldozatos munkájukra, hiszen egyéb gondoskodás hiányában aligha lenne képes életben maradni a két szakrális emlék környezetének növényvilága. (Fotók: Farkasné Pásztor Jolán)

Részletek
Tíz zsák burgonya adomány a Göbölyös családtól

Tíz zsák burgonya adomány a Göbölyös családtól

2024. július 9. 11:16 | Adományok

Kecskemét egyik üde színfoltjává lett egy sötétkék színű ponyvás kisteherautó, rajta a sárga felirattal: „GÖMBI BURGONYA Helybe szállítva 06 30 366 5690 Helvécia”. Ki ne ismerné e pompás járgányt, mely oly gyakorta felbukkan a hírös város útjain!? A kiváló minőségű terményei révén méltán közkedvelt Göbölyös Károly mezőgazdasági őstermelő és családja nem csak állhatatos, kitartó munkálkodása okán örvend köztiszteletnek Helvécia-szerte, valamint vásárlóik, barátaik, ismerőseik körében, egyben az önzetlen szeretet, jószándék, segítőkészség iskolapéldái is. Ennek jegyében ajánlanak fel időről időre nagymennyiségben burgonyát a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ szegényeinek élelmezésére, immáron évek óta. Kedden tíz zsák krumplit pakolt le Göbölyös Károlyné a Wojtyla Ház udvarában. Az értékes adomány főzések alkalmával jut el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
A Héjjas testvérek ebédadománya

A Héjjas testvérek ebédadománya

2024. július 10. 13:47 | Adományok

A Chicken-Food Kft. fő profilja a csirke-, tyúk- és kakasvágás, majd azok friss, előhűtött áruként való értékesítése egyben vagy darabolva. Kacsára, pulykára vonatkozóan úgyszintén rendelkeznek vágási engedéllyel, így ezek tekintetében is bizton számíthatnak rájuk a baromfihúst kedvelők. A cég ügyvezetői, Héjjas János és Tibor, a Wojtyla Barátság Központ rendszeres támogatói közé tartoznak immáron hosszú évek óta. Felajánlásuk révén gombapörköltet és tészta köretet fogyaszthattak ma a népkonyha szegényei. A pompás menüt friss félegyházi kenyér és – a Fornetti Kft. felajánlásával – pizzás csiga tette teljessé. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Ételosztás a Történelmi Vitézi Rend támogatásával

Ételosztás a Történelmi Vitézi Rend támogatásával

2024. július 9. 12:03 | Adományok

A Történelmi Vitézi Rend Bács-Kiskun megyei alcsoportja ismét példamutatóan támogatta Kecskemét szegényeit. A szervezet vezetői ezúton is hálásan köszönik tagtársaik szíves felajánlását. Az adományt Vitéz Tiszavölgyi István törzskapitány adta át Farkas P. Józsefnek, a népkonyha alapító igazgatójának. Mindennek folyományaként borsófőzeléket és sertéspörköltet fogyaszthattak a népkonyha rászorultjai. A remek menüt kenyér, valamint – Lőrincz Brigitta jóvoltából – egy-egy őszibarack egészítette ki. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Hlbocsányi Norbert főlevéltáros előadása a kecskeméti konzervgyártás történetéről

Hlbocsányi Norbert főlevéltáros előadása a kecskeméti konzervgyártás történetéről

2024. július 9. 11:16

2024. július 11-én, csütörtökön 11 órai kezdettel Hlbocsányi Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Levéltár főlevéltárosa a kecskeméti konzervgyártás történetét illetően ismeretterjesztő előadással szolgál a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára a szociális-közművelődési intézmény Kecskemét, Egressy utca 5/b. számú épületének dísztermében. A vetítéses előadás során a kecskeméti konzervgyártás megalapítóinak életpályája egyaránt terítékre kerül. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Részletek
Születésnapját ünnepli Varga Károly mesterszakács

Születésnapját ünnepli Varga Károly mesterszakács

2024. július 9. 11:24

Varga Károly Szabadszálláson született 1962-ben. Édesanyja unszolására állt szakácstanulónak. A szakmát Kecskeméten sajátította el a Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskolában. A kezdeti sikerek, a versenyeken való jó szereplés motiválta arra, hogy minél többet és jobban belemélyedjen a kulináris élvezetek világába. Itt kezdődött az út, melyet érzése szerint döntő mértékben iskolájának és oktatóinak köszönhet, akik megtanították a becsületes, tisztességes munkára, és életre szóló jó tanácsokkal láttak el, ami a mai napig is meghatározó az életében. Számos hazai és nemzetközi gasztronómiai eseményen, kiállításon, versenyen vett részt, miközben bejárta a fél világot. Többek között dolgozott a kecskeméti Liberté Kávéház és a budapesti Casino Étterem séfjeként, az 1992-es sevillai világkiállításon Spanyolországban, de Párizsban, Madridban, Luxembourgban, Svájcban, Németországban, Ausztriában, és még számos európai városban és országban nagy sikerrel tartott konyhaművészeti bemutatókat. Eljutott Chicagóba, New Yorkba, Szingapúrba, Dubaiba, Kuwaitba, Tunéziába is. Jelenleg a Kígyósi Csárda szakmai mentoraként és a kecskeméti 48 Étterem és Bár konyhafőnökeként tevékenykedik. Isten éltesse sokáig – üzenik kedves támogatójuknak a Wojtyla Barátság Központ vezetői, munkatársai és gondozottjai. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek