Június 22. kedd, Paulina | EUR: 354; USD: 298; CHF: 323
Spárga a Bács-Zöldérttől

Spárga a Bács-Zöldérttől

2021. június 11. 12:22 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója pénteken ismét kopogtatott a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újból értékes ajándékot hozva a népkonyha rászorulóinak. Ezúttal egy láda spárgát rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű zöldségfélét hagyományosan ebédkor osztják ki a szociális létesítmény gondozottjainak. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Örök zarándokútra indult tizenegy elhagyott lélek

Örök zarándokútra indult tizenegy elhagyott lélek

2021. június 11. 11:08 | Halottaink

Hozzátartozó nélkül, magányosan elhunyt felnőttek – összesen tizenegy lélek – hamvait kísérték utolsó földi útjukra pénteken a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei, gondozottjai. Rokonok, barátok, ismerősök többnyire nem jelentkeztek az elhunytakért, emiatt – egy öröklétbe távozott kivételével – végső búcsút sem vett tőlük senki. A gyászszertartáson Farkas Pál, a Wojtyla Barátság Központ programszervező munkatársa és Balogh Tamás piarista atya búcsúztatta azokat, akik elmentek a minden élők útján. A népkonyha képviselői a lelkipásztorral közösen elmondott imádsággal emlékeztek az elhaltakra. Béke poraikra! Az örök világosság fényeskedjék nekik!

Részletek
Ebédadomány a német írónőtől

Ebédadomány a német írónőtől

2021. június 10. 14:09 | Adományok

Cornelia Rückriegel évek óta hazánkban tölti mindennapjait. Hosszas itt tartózkodása alatt egyaránt megismerte az itteni élet napos és árnyékos oldalát. Pozitív-negatív tapasztalatairól, benyomásairól útileírásokban, regényekben számol be, melyeket anyanyelvén jelentet meg. Az írónő gyakori vendég a Wojtyla Barátság Központban, hiszen mind több alkalommal köszönhetik neki napi betevőjüket a népkonyha gondozottjai. Akárcsak csütörtökön, amikor Rückriegel asszony jóvoltából lencsegulyás, valamint kenyér és sütemény került a szegények böjtös asztalára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fél év hátizsákkal és autóstoppal

Fél év hátizsákkal és autóstoppal

2021. június 10. 12:13 | Szegények Akadémiája

Ennél frappánsabb címet nem is adhatott volna Wojtyla Ház-beli előadásának a budapesti Nagy Miklós, aki nemrégiben vállán hátizsákkal és egy függőággyal bejárta az egész balkáni térséget, sőt még Törökország azon válságterületein is otthagyta lábnyomát, ahová idegenként csak kevesen merészkednek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ízkavalkád a 48 Étteremből

Ízkavalkád a 48 Étteremből

2021. június 9. 13:15 | Adományok

Szerda délben valósággal ünnepi lakoma várta a Wojtyla-népkonyhára járó sorsközösséget. A már-már túlzásba menően bőséges és mesés ízvilággal jellemezhető menü Benkovics Lajos, a kecskeméti 48 Étterem és Bár ügyvezetőjének ajándéka volt, melynek „kivitelezése” Varga Károly, a világ tíz legkiemelkedőbb szakácsa között számon tartott gasztronómiai szaktekintély, huszonkét olimpiai és világbajnoki aranyérem birtokosa nevéhez fűződik. A százhúsz adag, mesteri módon elkészített sült csirkecomb és rizs köret szinte elvarázsolta a gondozottak ízlelőbimbóit. Mindez pedig korántsem véletlenül adódott így. Varga Károly szakácsművész hagyományosan ezúttal is legmesszemenőkig hozta megszokott formáját. A csodálatos menüt savanyúság és sütemények egészítették ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Somodi Ferenc református presbiter szolgált ebéddel a Wojtyla Házban

Somodi Ferenc református presbiter szolgált ebéddel a Wojtyla Házban

2021. június 8. 14:28 | Adományok

Aki Somodi Ferenc kecskeméti agrármérnök és családi gazdálkodó tanyáján jár, követlen betekintést kaphat egy sikeres mezőgazdasági vállalkozás életébe. A részben európai uniós támogatásból folyamatosan fejlesztett gazdaság mára eljutott odáig, hogy külföldre is exportálja termékeit. A vállalkozó eddigi sikereit, nagyszerű eredményeit szerényen ekként fogalmazta meg egykor a Wojtyla Barátság Központ ebédlőjében: „Köszönöm az Úrnak, hogy adhatok. Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség!” A kiváló szakember ajánlotta fel ugyanis a népkonyha százhúsz gondozottjának keddi étkét: rakott burgonyát kolbásszal, kenyérrel, süteménnyel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek