November 26. kedd, Virág
Csorba Csaba ajánlott fel ebédet a Wojtyla Házban

Csorba Csaba ajánlott fel ebédet a Wojtyla Házban

2018. augusztus 18. 10:49 | Adományok Wojtyla Ház

Csorba Csaba egy lajosmizsei hentesüzlet tulajdonosa. Jól ismert „márkanév” szerte a kisvárosban. Partnerként támogat városi rendezvényeket és minden mást, ami a közjót szolgálja. Egyébiránt szombaton a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak javára cselekedett. Adományával támogatta közel százhúsz rászoruló szociális étkeztetését. Felajánlása révén a Wojtyla Ház ebédlőjében sertéspörköltet szolgáltak fel tésztával, savanyúsággal, kenyérrel, süteménnyel a népkonyha méltán népszerű önkéntesei, Domján Balázs és Nagy Ervin vezetésével. Az étel mellé Mizsevíz, Szentkirályi Szikvíz és üdítő is megillette a szegényeket. A vasárnapi és hétfői hidegcsomagok elkészítését ezúttal Pászti András önkormányzati képviselő, illetve dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke tette lehetővé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
100 éve nyerte vissza függetlenségét Lengyelország – Megemlékezést tartottak a Wojtyla Házban

100 éve nyerte vissza függetlenségét Lengyelország – Megemlékezést tartottak a Wojtyla Házban

2018. augusztus 18. 09:53 | Wojtyla Ház

Szombat reggel Szolnokról Kecskemétre érkezett a staféta, mellyel Barna Zsolt 1918 méternyi távot futott Lengyelország függetlensége visszaszerzésének 100. évfordulója alkalmából. A szolnoki küldöttséget, valamint a futót és Polyák Józsefet, Kecskemét MJV Lengyel Települési Nemzetiségi Önkormányzata elnökét Mák Kornél alpolgármester fogadta a Városháza előtt. Közösen látogatást tettek a közeli lengyel-magyar barátság fájánál, majd átvonultak a Wojtyla Barátság Központba. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Részletek
A nagytemplomi hívek ajánlották fel a wojtylások pénteki ebédjét

A nagytemplomi hívek ajánlották fel a wojtylások pénteki ebédjét

2018. augusztus 17. 16:46 | Adományok Wojtyla Ház

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége a legutóbbi (június 22-ei) ételosztás után újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint mintegy százhúszan. A „Szegények kenyere” nagyszabású augusztus 20-ai ünnepséget követően töltött cserkecombot, rizibizit, valamint kenyeret, Hamiló-rétest és Zöldért-őszibarackot szolgáltak fel a szociális intézmény étkezdéjében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Újabb adománnyal kedveskedett a wojtylásoknak Gulyás János

Újabb adománnyal kedveskedett a wojtylásoknak Gulyás János

2018. augusztus 17. 09:44 | Adományok Wojtyla Ház

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatójának munkatársa múlt pénteken ismét kopogtatott a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újból értékes ajándékot hozva a népkonyha rászorulóinak. Ezúttal két zsák paprikát és további két láda őszibarackot rejtett tehergépkocsija. A komoly mennyiségű zöldséget-gyümölcsöt hagyományosan ebédkor osztják ki a szociális létesítmény gondozottjainak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Dinnyét faragott a mesterszakács

Dinnyét faragott a mesterszakács

2018. augusztus 17. 09:27 | Adományok Wojtyla Ház

Dinnyéből kenyeret faragott Mezei Sándor mesterszakács a Wojtyla Barátság Központ „Szegények kenyere” elnevezésű, nagyszabású augusztus 20-ai ünnepségének alkalmából. Alkotását Karol Wojtyla – Szent II. János Pál pápa – szobránál, illetve „Az örök élet kenyere” Krisztus-kereszt előtt mutatta be a népkonyha közösségének. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rétesek Marton Zoltántól

Rétesek Marton Zoltántól

2018. augusztus 17. 09:18 | Adományok Wojtyla Ház

A Hamiló Cukrászat és Rétesmanufaktúra tulajdonosa, Marton Zoltán 140 darab – túrós, meggyes, almás ízesítésű – rétessel járult hozzá a Wojtyla Barátság Központ augusztus 17-ei kenyérszentelési ünnepségéhez. Az édes finomságokat a nagyszabású rendezvényt követő ebédosztáson szolgálták fel a népkonyha munkatársai. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fagyasztott pékáru adomány Hatvani Lászlótól

Fagyasztott pékáru adomány Hatvani Lászlótól

2018. augusztus 17. 08:51 | Adományok Wojtyla Ház

A P&P Pékáru Kft. ügyvezető igazgatója, Hatvani László a Wojtyla Barátság Központ „ősidőktől fogva” elkötelezett támogatója pénteken újból nagymennyiségű édes fagyasztott pékárut ajánlott fel a népkonyha gondozottjai számára. Az értékes adományt a következő napokban ebédosztáskor osztják szét a rászorultak között. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Újabb ebédfelajánlással érkezett Kollár Csaba

Újabb ebédfelajánlással érkezett Kollár Csaba

2018. augusztus 16. 11:58 | Adományok Wojtyla Ház

A Mizsetáp Kft. a magyar baromfi-előállító és takarmánygyártó ágazat elismert, fejlődő társasága. Lajosmizsei külterületi székhelyükön mintegy 30.000 tonna/év kapacitású takarmánykeverék gyárat üzemeltetnek. Elsősorban csirketápot állítanak elő, azonban sertés- és szarvasmarhatáp-gyártással is foglalkoznak. Lajosmizse és Csemő külterületein négy nagyüzemi baromfiteleppel és egy tojáscsomagoló központtal rendelkeznek. Aprójószág-termelésük brojlercsirke-hízlalásra, tojástermelésre, valamint tojójérce-nevelésre terjed ki. Termékeik nagykereskedelmével, valamint ingatlan hasznosítással a tulajdonos – Kollár Csaba – érdekeltségébe tartozó további cégek foglalkoznak. A Mizsetáp Kft. alapítója, ügyvezetője amellett, hogy sikeres üzletember, jótékonyság tekintetében is példát mutat. Mindezt megszámlálhatatlanul sok adomány formájában váltja valóra Kollár Csaba – immáron hosszú évek óta. Gazdag felajánlásaiból a Wojtyla Barátság Központ gondozottai is rendszeresen részesülnek, akárcsak csütörtök délben, amikor neki köszönhetően a népkonyha munkatársai százhúsz adag tyúkpörköltet tálaltak fel tésztával, kenyérrel és süteménnyel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
„Hogyan készül? A tojás” – Kollár Csaba előadása a Wojtyla Házban

„Hogyan készül? A tojás” – Kollár Csaba előadása a Wojtyla Házban

2018. augusztus 16. 11:35 | Szegények Akadémiája

Mi a tojás és hogyan keletkezik? Banális kérdésnek tűnhet, mégis kevesen tudják elsőre megválaszolni. Pedig a tojás nem más, mint egy óriási petesejt meszes héjban, amiből csak akkor lesz csibe, ha még jóval a megtojás előtt megtermékenyíti a kakas. Ha erre nem kerül sor, mehet étkezési felhasználásra és lehet belőle főtt tojás, vagy rántotta – összegezte a „gömbölyded csodával” kapcsolatos köznapi tudnivalókat Kollár Csaba, a Mizsetáp Kft. tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára tartott csütörtöki prezentációjában, miközben levetítette a cége lajosmizsei telephelyén forgatott „Hogyan készül? A tojás” című rövidfilmet. (Fotók: Mátyus István)

Részletek