
Mindennapi kenyerünk titkai
Maholnap két évtizede, hogy átvette a lajosmizsei üzemet a Hírös Sütőipari Rt.-től a kecskeméti székhelyű Cseh Pékség. Ezt követően jelentős fejlesztéseket, korszerűsítéseket hajtott végre ez a közismert családi vállalkozás. Kívül-belül megújult az üzem, s megőrizve a hagyományos technológiát, jelentősen modernizálódott a géppark. - A kenyér, a kifli és a zsemle legkülönbözőbb változatai kerülnek itt ki naponta a kemencéből, amiket azután, csaknem félszáz környékbeli boltnak szállítunk – tudtuk meg Kalocsa Jánosnétól, a lajosmizsei üzem vezetőjétől. – Köztük az üzemünk szomszédságában lévő Kiga Kft.-nek, amely a mintaboltunk. A számokat tekintve ez azt jelenti, hogy a két műszakban dolgozó üzemünkből 10-12 ezer darab kifli és zsemle, valamit hatszáz és ezer kiló közötti kenyérféleség jut el naponta a vásárlókhoz.
Részletek