Május 23. csütörtök, Dezső
SZARKA VESZÉLY A BEVÁSÁRLÓ KÖZPONTOK PARKÍROZÓIBAN

SZARKA VESZÉLY A BEVÁSÁRLÓ KÖZPONTOK PARKÍROZÓIBAN

2008. február 7. 18:50

A Kecskeméti Rendőrkapitányság lopás bűntett gyanúja miatt keresi azt az ismeretlen tettest, aki tegnap délután Kecskeméten. a Szolnoki úton lévő élelmiszer áruház parkolójában álló tehergépkocsiból ellopott 1db laptopot, 500.000,- Ft készpénzt és egyéb személyes okmányokat. A bűncselekménnyel okozott kár: 650.000,- Ft. Persze a bün nem csak a tolvasokat kísértette meg.... Nézzük a megyei krónikát!

Részletek
Felső fokról felsőfokon

Felső fokról felsőfokon

2008. február 6. 14:06

Az elmúlt években teljesen megváltozott mind az érettségi, mind a felsőoktatási intézményekbe történő felvétel rendszere. Egyre nehezebben tartanak lépést ezzel a változással a diákok. Ehhez nyújtott segítséget a Bács-Kiskun Megyei Pedagógusház Pályaválasztási Szakszolgálata rendezésében tegnap az Ifjúsági Otthonban "Felső fokról felsőfokon" címmel rendezett fórum, amelyen a megjelentek elvihették felvételi lapjaikat és ellenőrizhették tartalmának helyességét, illetve kérdéseiket is feltehették...

Részletek
Kirándulás az KOLON-TÓNÁL -  a Vizes Élőhelyek Világnapjára emlékezve

Kirándulás az KOLON-TÓNÁL - a Vizes Élőhelyek Világnapjára emlékezve

2008. február 6. 12:02

A Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából kirándulást szervezett a Porta Egyesület Soltszentimrére. A delegációt - melyben több természetjáró, lokálpatrióta civil szervezet is képviseltette magát - Kádár Németh István, a község és Lehoczki Ferenc, Soltvadkert polgármestere köszöntötte. Először Árpádházi Szent Imre szobrát koszorúztuk meg, amelyet tavaly állítottak a Szent Imre Emlékév tiszteletére.

Részletek
Működik a kátyú-vonal

Működik a kátyú-vonal

2008. február 6. 09:43

2008. január 31-től bárki bejelentést tehet a város útjain és járdáin található nagyobb hibákról a 8 órától 16.30-ig ingyenesen hívható 80/ 630-144 telefonszámon. Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának új intézkedése a városban való jobb közlekedést, a minél gyorsabb hibaelhárítást hivatott szolgálni a "zöld szám" bevezetésével. Ezen bárki, aki nagyobb, javításra szoruló úthibával találkozik, bejelentést tehet. A "kátyú-vonal" ügyfélszolgálata a bejelentést rögzíti, és ennek alapján elvégzik a javítást az adott helyszínen.

Részletek
Honvéd Hagyományőrző Egyesület felhívása

Honvéd Hagyományőrző Egyesület felhívása

2008. február 5. 10:14

Történeti feldolgozás készül a magyar király Zrínyi Miklós 7. honvéd gyalogezred második világháborús tevékenységéről. A kecskeméti, ceglédi és a kiskunfélegyházi honvédek Don-menti, kárpátoki és dél-alföldi frontszolgálatát, illetve az 1941. évi délvidéki bevonulásban való részvételét ismerteti a kötet a korabeli hadiokmányok és a szemtanúi emlékezések alapján.

Részletek
MUNKÁCSY - KECSKEMÉT: MEGKEZDŐDÖTT A  KICSOMAGOLÁS

MUNKÁCSY - KECSKEMÉT: MEGKEZDŐDÖTT A KICSOMAGOLÁS

2008. február 4. 18:08

Fenruár 15. és április 20 között tekinthető meg Kecskeméten, a Ciffrapalota földszinti termeiben Munkácsi Mihály (1844 - 1900) kiállítása. Örömmel jelenthetjük az érdeklődőknek, azoknak akik már hosszú idő óta készülnek a vernisszázs napjára: megérkezett a felbecsülhetetlen értékű műkincsek egy része. Megkezdődött a kicsomagolás, a visszaszámlálás....

Részletek