Szeptember 22. péntek, Móric
Gaztenger a város szívében

Gaztenger a város szívében

2007. július 4. 09:18

Az ember azt gondolná, hogy városunknak legalább a városközpont miatt nem kell szégyenkeznie az idelátogatók előtt. Azonban aktivistáink, és több lakossági bejelentés nyomán rá kellett jönnünk, hogy feltevésünk csupán hiú ábránd…

Részletek
A vadkempingezés 10 parancsolata

A vadkempingezés 10 parancsolata

2007. július 3. 13:51

Ilyen nyári melegben különösen jól esik elvonulni egy kicsit a városi betonrengetegből, pár napra megszabadulni a civilizáció ártalmaitól. Tilos-e a vadkempingezés? Ma Magyarországon 24 óra vadkempingezéshez mindenkinek joga van, egy napnál további tartózkodáshoz azonban engedélyt kell kérni. Miért költenénk személyenként több ezer forintot szállásra, ha csak egy hálózsák és sátor segítségével ingyen is nyaralhatunk? Azonban aki ezt a formát választja jó pár szabályt be kell tartania.

Részletek
Szelektív hulladékgyűjtés

Szelektív hulladékgyűjtés

2007. július 3. 09:16

Gondolt-e már arra, hogy egy kánikulai napon mennyi üveget, műanyagot dob a szemetesbe? Egy négytagú családban legalább 4-6 palackot. Milyen megoldást találtak erre más európai országban?Észtországban könnyen meg lehet szabadulni a műanyag flakonoktól, üres üvegektől, fém italdobozoktól. A bevásárló központokban, parkolóházakban egy automata gép segít a szelektálásban.

Részletek
TÖBB FÉNY, JOBB FÉNY: MEGÚJÚL A VÉGH MIHÁLY TÉR VILÁGÍTÁSA

TÖBB FÉNY, JOBB FÉNY: MEGÚJÚL A VÉGH MIHÁLY TÉR VILÁGÍTÁSA

2007. július 2. 18:26

A májusi kecskeméti jégeső óriási károkat okozott a tér világításban is: eltörtek a búrák, az égők. Az irodánk előtti Végh Mihály téren is besötétültek az éjszakák a sérült hiányos világítás okán. Ezt a súlyosan zavaró állapotot hozza helyre most a DÉMÁSZ amikor is lecseréli a régi megsárgult burákat, új energiatakarékos, de a korábbiaknál erősebb égőket helyez ki a kandeláberekre.

Részletek
FÖLÚJÍTOTTÁK A PORTA NAPÓRÁT - A FELLEGI CÉG ISMÉT SEGÍT

FÖLÚJÍTOTTÁK A PORTA NAPÓRÁT - A FELLEGI CÉG ISMÉT SEGÍT

2007. július 2. 18:05

Ismét kitűnő formáját mutatja - ismét "működik" - a Piaristák terének különleges látványossága, a TERES ÁGOSTON pápai csillagász (a piarista iskola egykori növendéke volt és most Svédországban él) tiszteletére készült és fölavatott napóra. Ismét kitűnő formáját mutatja - ismét "működik" - a Piaristák terének különleges látványossága, a TERES ÁGOSTON pápai csillagász (a piarista iskola egykori növendéke volt és most Svédországban él) tiszteletére készült és fölavatott napóra. Az ötlet a PORTA Egyesülettől származik, az elkészítője pedig a neves napórás a budapesti MARTON GÉZA.

Részletek
Nem hever parlagon a parlagfű-téma

Nem hever parlagon a parlagfű-téma

2007. július 2. 17:20

Ráfaraghat aki nem kaszált Hivatalosan szombat éjfélig volt módjuk a földtulajdonosoknak elvégezni földterületükön a parlagfűirtást. Aki a határidőig nem tett eleget a kötelező parlagfű-mentesítésnek, komoly szankciókra számíthat.

Részletek
Szociális kaszálás

Szociális kaszálás

2007. július 2. 14:57

Négy évvel ezelőtt szervezte meg a Porta Egyesület aktivista köre első ízben a városközponti Pollen pont irodát. Segítséget kívánunk nyújtani a város lakóinak, hogy a terhet jelentő pusztító gyomok ellen hatékonyan fellépjenek.

Részletek
PORTA SEGÉLY A GÁTÉRI TANYAVILÁGBAN: JÓ VÍZ KELLENE, AMI VAN ARZÉNES

PORTA SEGÉLY A GÁTÉRI TANYAVILÁGBAN: JÓ VÍZ KELLENE, AMI VAN ARZÉNES

2007. június 30. 21:27

Lehet, hogy nem tudja mindenki, de a PORTA CSOPORTNAK számos jó barátja van az iwiw-kommunikációs rendszeren is. Megközelíti a kétezret azoknak a száma, akik önként jelentkeztek, jelezték, hogy ismerősei, barátai, aktivistái a civil-szervezetünknek. És a jelentkezők száma folyton bővül. Naponta adunk hírt munkánkról, egyik lelkes aktivistánk, Kovács Kriszta (ZÖLDIKE) segítségével. A következő információ (a mai hír) az alábbiak szerint került föl az iwiwe-re....

Részletek