Július 22. kedd, Magdolna
Testépítők osztottak ebédet a Wojtyla Házban

Testépítők osztottak ebédet a Wojtyla Házban

2018. április 11. 14:43 | Adományok Wojtyla Ház

Kovács Ferenc háromszoros világbajnok, rangos hazai és nemzetközi versenyek nyertese, valamint társa, Kopjás Tünde – a Cutler GYM Kecskemét üzemeltetői – tették tiszteletüket szerdán a Wojtyla Barátság Központban. Amint déltájt az étkezdébe léptek, a népkonyha gondozottai rögtön csodálattal adóztak a fiatalember kigyúrt testét, izomzatát illetően. de persze a társaságában érkezett csinos hölgyeken is fennakadt a közönség tekintete. Ferencről csakhamar kiderült, Magyarország egyik legelismertebb bodybuildere. Elmondta: egy évvel ezelőtt nyitották meg Kecskemét legnagyobb területtel és gépparkkal rendelkező testépítő edzőtermét. E sporthoz kiemelkedően fontos a megfelelő táplálkozás; hogy szervezetünkbe kellő mennyiségű fehérjét, szénhidrátot, zöldséget juttassunk. Személy szerint ehhez igazítják táplálkozási szokásaikat is, ezért most, első alkalommal, az átlagtól kissé eltérő menüt kínáltak a rászorultaknak. Rántott csirkemell, rizs, zöldségféle, saláta, kenyér, továbbá sütemény szerepelt az „étlapon”. Kopjás Tünde pedig legfrissebb fejlesztésükről számolt be: „egy hónapja nyitottunk a Nagyposta épületében kialakított edzőtermünkkel szemben, a Csányi János körúton egy egészségcentrikus gyorséttermet, ahol alternatív étrenddel állunk a betérők rendelkezésére. Ételeink zabliszttel készülnek, kókuszolajjal főzünk, tehát messzemenően szem előtt tartjuk az egészségtudatosságot” – hangoztatta köszöntőjében, majd Kolláth Andrea, a Wojtyla Ház igazgatóhelyettesének kérdésére válaszolva arról is beszámolt, hogy csoportos edzéseket is tartanak egészen a legfiatalabb korosztálytól kezdve. Közös imádság és asztali áldás után megkezdődött az ételosztás, melynek végén ismét százhúsz jóllakott száj jelenthette ki egyöntetűen: köszönöm szépen az ebédet, nagyon finom volt és bőséges. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Szeretetvendégség a Kriston családtól

Szeretetvendégség a Kriston családtól

2018. április 10. 11:24 | Adományok Wojtyla Ház

Kecskemét jeles kulturális misszionáriusa, emblematikus közéleti személyisége, a helyi civil szerveződés egyik mozgatórugója dr. Kriston Vízi József és kedves felesége, Zsuzsanna osztott ételt kedden a Wojtyla Barátság Központban. – Háromszáz palacsintát sütni nem olyan nagy dolog, jó szívvel tettem. Születésnapomra azt kaptam ajándékba Jóskától, hogy ma itt lehetek önök között, a felszolgált ebéd pedig hozzá az örömöm – e szavakkal köszöntötte Kriston-Bordi Zsuzsanna a népkonyha gondozottait a szociális létesítmény étkezdéjében. A nemes lelkű házaspárnak köszönhetően egy bográcsnyi gulyáslevest és több mint háromszáz palacsintát fogyaszthattak különféle ízesítéssel a karitatív intézmény elesettjei. Ez ám a gondoskodás! (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Wojtylások tették rendbe a Krisztus-keresztek környezetét

Wojtylások tették rendbe a Krisztus-keresztek környezetét

2018. április 10. 11:23 | Szent Ferenc Környezetbarát Kör

A Mezei utcai Krisztus-kereszt környékén járók-kelők nagy sürgésre-forgásra lehettek figyelmesek kedd délelőtt. A Porta Egyesület és a Wojtyla Barátság Központ önkéntesi kapáltak, gereblyéztek, füvet nyírtak, egynyári virágokat ültettek, szemetet szedtek a szakrális emlék 20 méteres környezetében. Szinte térdig érő gaz fogadta őket 9 óra tájékán, amikor megjelentek a Mezei utcában, és alig másfél óra alatt szinte újjávarázsolták az 1899-ben Bencsik Magdolna által emeltetett Krisztus-kereszt környezetét. Majd tették ugyanezt a Kurucz téri szakrális emlék esetében is. Csak így tovább, portások, wojtylások! (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
„Négycsillagos” ebéd a Wojtyla Házban

„Négycsillagos” ebéd a Wojtyla Házban

2018. április 9. 16:36 | Adományok Wojtyla Ház

Hétfőn sem igazán lehetett panasz az étel minőségére a Wojtyla Barátság Központ népkonyháján. Annál is inkább, mert az ebéd egyenesen a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontból érkezett. Bodocs László, a négycsillagos szálloda éttermének séfje százhúsz darab, a Matusz-Vad Zrt. felajánlásaként érkezett csirkecombot sütött meg, melyhez rizibizi köretet készített savanyúság kíséretében. A négycsillagos szállodai minőség ugyancsak éreztette hatását a gondozottak arcán; nem is járt mosolytalan ember ma a Wojtyla Házban. A pompás menüt Szép Imre étteremvezető nyújtotta át a rászorultaknak Forgácsné Tóth Krisztina marketingvezető társaságában. Le a kalappal, Sheraton Hotel! (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek