Július 17. szerda, Elek, Endre
Cornelia és a Vidám Törzsasztal áprilisban is segített

Cornelia és a Vidám Törzsasztal áprilisban is segített

2022. április 4. 13:56 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb márciusban vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, ám ezúttal Facol Lajos egyedül köszöntötte a gondozottakat, aki százhúsz adag kelkáposztafőzeléket és Stefánia-szeletet szolgált fel a szegényeknek, kenyér és sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Üstököst főztek a Wojtylában

Üstököst főztek a Wojtylában

2022. április 4. 13:38 | Szegények Akadémiája

Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium igazgatója valósággal elvarázsolta hétfői előadásával a Wojtyla Barátság Központ szegényeit. A Wojtyla Akadémia programsorozat legújabb fejezetében az üstökösök kerültek terítékre. Egyebek mellett Szűcs Lászlótól azt is megtudhatták, hogy az üstökösök összetétele az alábbiakból tevődik össze: vízjég, szilikátok, fémek, szén, fagyott alkohol, ammónia, szárazjég. Ezen alkotóelemekből „főzött” Szűcs László üstököst mesterséges keretek között, a népkonyha gondozottjainak bevonásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma Szappanos Gábortól

Alma Szappanos Gábortól

2022. április 4. 12:16 | Adományok

Immáron sokadik alkalommal látta el friss almával Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Hétfőn 9 ládányit vett át Mátyus István, a népkonyha hűséges önkéntese. A vitamindús gyümölcs ebédosztáskor jut el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebéddel szolgált Lajosmizse közkedvelt húsboltosa

Ebéddel szolgált Lajosmizse közkedvelt húsboltosa

2022. április 2. 13:26 | Adományok

Csorba Csaba egy lajosmizsei hentesüzlet tulajdonosa, akit jól ismernek szerte a kisvárosban. Partnerként támogat közösségi rendezvényeket és minden mást, ami a közjót szolgálja. Egyébiránt szombaton a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak javára cselekedett. Adományával támogatta közel százhúsz rászoruló szociális étkeztetését. Felajánlása révén a Wojtyla Ház ebédlőjében sertéspörköltet szolgáltak fel főtt burgonyával a népkonyha önkéntesei: Tóthné Rontó Gyöngyvér, Klingert Gizella és a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin odaadó közreműködésével. Az étel mellé a szokásos kenyéren és süteményen túlmenően egy-egy alma is megillette a szegényeket. A vasárnapi hidegcsomagok elkészítését ezúttal Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatója tette lehetővé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ünnepi ebéd Varga László és családja felajánlásával

Ünnepi ebéd Varga László és családja felajánlásával

2022. április 1. 16:18 | Adományok

Tizenhét esztendeje, 2005. április 2-án ért véget a lengyel származású Szent II. János Pál pápa – polgári nevén Karol Wojtyla – e világi pályafutása. Halálának, egyben égi születésnapjának közelgő évfordulóján a Wojtyla Barátság Központ ünnepségének résztvevői méltatták a néhai egyházfő kivételes egyéniségét, életművét. A nagyszabású rendezvényt ebédosztás zárta. A Wojtyla Ház munkatársai 120 adag töltött csirkecombot szolgáltak fel rizibizi köretet – Varga László, az Ízfaktor Kft. ügyvezető-tulajdonosa és családja felajánlásával. A menüt hagyományosan kenyér és sütemény, valamint – Szappanos Gábor őstermelőnek köszönhetően – alma tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
II. János Pál halálának évfordulójára emlékeztek a wojtylások

II. János Pál halálának évfordulójára emlékeztek a wojtylások

2022. április 1. 15:36

Tizenhét esztendeje, 2005. április 2-án ért véget a lengyel származású Szent II. János Pál pápa – polgári nevén Karol Wojtyla – e világi pályafutása. Halálának, egyben égi születésnapjának közelgő évfordulóján a Wojtyla Barátság Központ ünnepségének résztvevői méltatták a néhai egyházfő kivételes egyéniségét, életművét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Holló Tibor babgulyást ajánlott fel a szegényeknek

Holló Tibor babgulyást ajánlott fel a szegényeknek

2022. március 31. 13:38 | Adományok

Bármit, bárhol, bármikor – hangzik a HolloGasztro Kft. tulajdonosának jelmondata, akinek célja, hogy rendezvények megvalósítását segítse újszerű ötletekkel, kiegészítő elemekkel, egyedi arculatú megjelenéssel, különleges ételekkel, italokkal, színekkel, és egyéb hangulatos dekorációs elemekkel kombinálva. Nem csak illusztris körökben jól csengő név az övé, hanem a Wojtyla Barátság Központban is, ami köztudomásúan a nehézsorsúak, elesettek, valamilyen okból hátrányos helyzetbe került emberek „törzshelye”. Holló Tibor karácsonykor ajánlott fel utoljára melegételt a város szegényeinek, s ezt csütörtökön ismét megtette, miképpen cselekszi a jót hosszú-hosszú évek óta. Barátságos személyét nagy tisztelet övezi a Wojtyla Házban. Holló Tibor gépkocsija ezúttal százhúsz adag babgulyást rejtett, melyet a szociális intézmény fáradhatatlan dolgozói osztottak ki az étkezőhelyiségben – kenyér és sütemény, valamint – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – alma kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fülöpszállás a Kossuth Rádió „A Hely” című műsorában

Fülöpszállás a Kossuth Rádió „A Hely” című műsorában

2022. március 30. 23:07

Fülöpszálláson készített hangfelvételt szerdán a közrádió „A Hely” című népszerű riportműsorának stábja. Mohácsi Edit szerkesztő és Kiss Beáta riporter indult el felfedezni a Kecskemét közeli község kincseit, a település legtekintélyesebb, közmegbecsülésnek örvendő polgárai kalauzolásával. A hanganyag rövidesen hallható lesz a Kossuth Rádió hullámhosszán. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Csülökpörkölt és sült csirkecomb a Hírös Grilltől

Csülökpörkölt és sült csirkecomb a Hírös Grilltől

2022. március 30. 13:16 | Adományok

Kiss Vivien, a Hírös Grill Étterem üzemeltetője és párja Zsákai Viktor, a vendéglátóhely tulajdonosa jó ideje havi rendszerességgel ajánl fel melegételt a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Bőkezűségük mit sem változott a hosszú évek során. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy szerda délben úgyszintén nagymennyiségű csülökpörköltet és sült csirkecombot küldtek széchenyivárosi vendéglőjükből a népkonyha elesettjeinek, összesen 120 adagot. Ennek eredményeként kétféle menüből is választhattak a rászorultak. A sós burgonya, valamint rizibizi köretet ugyancsak bőven mérték, így végképp nem maradt éhen senki a szociális intézmény környékén. Az első osztályú menüt hagyományosan kenyér és sütemény, továbbá – Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával – alma egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek