Július 14. vasárnap, Örs, Stella
A Háló bajai találkozóján Bábel Balázs érsek szólt a zarándokokhoz

A Háló bajai találkozóján Bábel Balázs érsek szólt a zarándokokhoz

2012. augusztus 12. 21:08 | Dr. Bábel Balázs

Az idén Baján tartották meg a Kárpát-medencei Háló tábort, amelyre öt országból megközelítően háromszázan érkeztek. A Háló mozgalom 15 évvel ezelőtt indult útjára, és ez a 12. táboruk. A táborlakók öt csoportra osztva különböző előadásokon, kiscsoportos beszélgetéseken, kézműves foglalkozásokon, kiránduláson és zarándokúton vettek részt a Baján töltött idő alatt. (Lakóhelyükről hoztak 2 deci vizet a tábor résztvevői, amit a Sugovicába öntöttek. Ezzel jelezték a Kárpát-medencében élő magyarok összetartozását.) A több mint egy hetes összejövetel vasárnap zárult, amikor is az egyházmegye főpásztora szólt - szentmise keretében - a vendégekhez. A Charitas Rádió munkatársai - a hagyományok szerint - meghallgathatják a főpásztor gondolatait....

Részletek
SZENT LŐRINC PÉLDÁJA LWELKESÍTSEN TITEKET IS - DR. BÁBEL BALÁZS HOMILIÁJA A HITTANYÁN

SZENT LŐRINC PÉLDÁJA LWELKESÍTSEN TITEKET IS - DR. BÁBEL BALÁZS HOMILIÁJA A HITTANYÁN

2012. augusztus 12. 21:07 | Dr. Bábel Balázs

A móricgáti hittanyán találkozott az egyházmegye fiatalságával - és az Erdélyből érkezett testvérekkel - dr. Bábel Balázs érsek. A péntek délutáni szentmise alkalmat kínált, hogy a főpásztor, az Euchalistia áldozati részét megelőzően az Úr oltáránál szóljon a fiatal hívő sereghez. Hallgassák meg a biztató, lelkesítő gondolatokat....

Részletek
A KTE sztárjai osztottak ételt a Wojtyla Házban!

A KTE sztárjai osztottak ételt a Wojtyla Házban!

2012. augusztus 8. 13:45 | Adományok Wojtyla Ház

Kecskemét kiváló NB1-es labdarúgói, Bertus Lali, Farkas István, Koszó Balázs és szóvivőjük Nyitray András látogattak el augusztus 8-án a Wojtyla Barátság Központba. A KTE - Phoenix Mecano focistái nem érkeztek üres kézzel. A Wojtyla Ház vezérszurkolójának Bari Vencelnek már régi álma volt, hogy találkozhasson hőseivel. A délelőtt örökemlékű lesz számára, hisz nemcsak hogy kezet foghatott a csapat tagjaival, de aláírt KTE-s pólót is kapott. Minden meccsen ezt fogom viselni!- jelentette ki a mez új, büszke tulajdonosa. Az ebéd előtti beszélgetésen a csapat jövőbeli terveiről szólt pár szót Nyitray András. Majd hagyományunkhoz híven vendégeink segítettek az ételosztásnál is.

Részletek
Megemlékezés és koszorúzás a Cigány Holokauszt emlékére

Megemlékezés és koszorúzás a Cigány Holokauszt emlékére

2012. augusztus 2. 14:25 | Adományok Wojtyla Ház

A Cigány Holokauszt emléknapja alkalmából megemlékezést tartottak csütörtökön (augusztus 2-án) a kecskeméti Wojtyla Házban. Az eseményen részt vett Mák Kornél, alpolgármester, aki beszédében felidézte a borzalmakat, amelynek sok száz kecskeméti roma is áldozatául esett 1944-ben. Auschwitz-Birkenauban 1944. augusztus 2-ról 3-ra virradó éjszaka számolták fel a II/E. cigánytábort, kivégezve aznap éjjel a tábor utolsó 3 ezer lakóját. Az eseményről a világ számos országában megemlékeznek. Az emléknapon az Auschwitz-Birkenau koncentrációs tábor területén koszorúzást, Magyarországon virrasztást rendeznek az áldozatok emlékére. Kecskeméten a Wojtyla Házban és a műkertvárosi cigánykeresztnél tartottak megemlékezéseket. - írja a Kecskeméti Hírhatár. Auschwitz-Birkenauban 1944. augusztus 2-ról 3-ra virradó éjszaka számolták fel a II/E. cigánytábort, kivégezve aznap éjjel a tábor utolsó 3 ezer lakóját. Az eseményről a világ számos országában megemlékeznek. Az emléknapon az Auschwitz-Birkenau koncentrációs tábor területén koszorúzást, Magyarországon virrasztást rendeznek az áldozatok emlékére. Kecskeméten a Wojtyla Házban és a műkertvárosi cigánykeresztnél tartottak megemlékezéseket. - írja a Kecskeméti Hírhatár.

Részletek
Tiszteletbeli romává fogadták alapító igazgatónkat - zászlóajándék a Wojtyla   Háznak

Tiszteletbeli romává fogadták alapító igazgatónkat - zászlóajándék a Wojtyla Háznak

2012. augusztus 2. 12:48 | Adományok Wojtyla Ház

Igazán meghitt, barátságos összejövetel volt a Cigány Holokausztra való emlékezés csütörtökön a Wojtyla Házban. Egy perces csenddel, állva tisztelegtek a résztvevők - közöttük Mák Kornél és Nagypál Sándor, kecskeméti alpolgármesterek, valamint Rigó János, Kecskemét rendőrkapitánya - a halálba űzött romák emléke előtt. A mementó szép pillanata volt, amikor a rendezvény végén Orbán Gyula, a Kecskeméti Roma Kisebbségi Önkormányzat elnöke tisztelete jeléül, hitsorsosainak nevében is, cigány emlékzászlót adott át Farkas P. Józsefnek, a Wojtyla Család alapítójának, a barátság ház igazgatójának; illetve bejelentette, hogy tiszteletbeli romává fogadják a nagy pápa emlékét ápoló intézmény vezetőjét. Farkas P. József, megilletődötten fogadta a megtiszteltetést. Kifejezte köszönetképpen szolidaritását a romák iránt, illetve ígéretet tett, hogy a barátság pápai otthonában sosem lesz helye a kirekesztésne, a faji megkülönböztetésnek, a szegregációnak.

Részletek