Június 16. vasárnap, Jusztin
Hírös Grill-finomságok a szegények böjtös asztalán

Hírös Grill-finomságok a szegények böjtös asztalán

2021. október 29. 12:09 | Adományok

Kiss Vivien, a Hírös Grill Étterem üzemeltetője legutóbb augusztus végén ajánlott fel melegételt a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Bőkezűsége időközben mit sem változott, ugyanis péntek délben nagymennyiségű rántotthúst küldött széchenyivárosi vendéglőjéből a népkonyha elesettjeinek, összesen százhúsz adagot. A petrezselymes burgonya köretet és savanyúságot ugyancsak bőven mérte, így nem is maradt éhen senki a népkonyha környékén. Az első osztályú menüt kenyér és sütemény, valamint üdítőital és csokoládé egészítette ki. A finomságokat Fricska Csaba főszakács, Horváth Máté séf-helyettes, valamint Nagy Tibor PR-manager osztotta ki a rászorultaknak. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Szemészeti vizsgálaton járt a Wojtyla Ház családja

Szemészeti vizsgálaton járt a Wojtyla Ház családja

2016. február 1. 14:50 | Nyugdíjas klub

A kecskeméti Szent László Lions Club tagjaitól kapott a Wojtyla Ház tagjai egy olyan lehetőséget, hogy a MEDIROYAL Egészségügyi Centrumban részt vehessenek egy szemészeti szűrésen. A doktornőnk Dr. Bense Nóra volt, aki sokaknak írt fel új szemüveget, vagy adott tanácsot a szemészeti problémákkal kapcsolatban. Előzőleg a nyugdíjas klub vezetője Farkas Pál összeírta a névsort és tájékoztatta a jelentkezőket, hogy mikor és hova kell menniük. Így könnyen eljutottak a jelentkezők a Fráter György utcai rendelőbe. A club jelenlegi elnöke Király József elmondta, még szeretnének szervezni ilyen akciókat, hogy a legrászorultabbak is szakszerű ellátásban részesülhessenek.

Részletek
Kinyitott az Élő Betlehem a Romkertben

Kinyitott az Élő Betlehem a Romkertben

2015. december 16. 13:56 | Wojtyla Ház

Hivatalosan is megnyitotta kapuit szerda délelőtt az Élő Betlehem Kecskemét főterén, a Romkertben. Élő állatok és élő szereplők várják a látogatókat a hét további napjain egész péntek estig. A megnyitó ünnepségen Mák Kornél alpolgármester és Dr. Jeney Gábor plébános atya nyitotta meg. Karácsonyi verseket, dalokat a Ferenczi Ida Óvoda Hosszú utcai óvodásai és a Pálmácska Óvoda apróságai adtak elő. Majd a csoportok körbenézhették a betlehemet az állatokkal együtt, amit alig bírtak kivárni a kicsik. Farkas József a Wojtyla Ház alapító-igazgatója is köszöntötte a jelenlevőket, akiket a műsor végén süteménnyel és szaloncukorral kínáltak az önkéntesek.

Részletek
Pietro Parolin bíboros a szinódusról, Kínáról és a pápa közelgő útjairól

Pietro Parolin bíboros a szinódusról, Kínáról és a pápa közelgő útjairól

2015. november 2. 15:38 | Wojtyla Ház

Rádiónk munkatársa elsőként arról kérdezte a vatikáni államtitkárt, hogy várható-e a pápa részéről egy szinódus utáni dokumentum kibocsátása. Parolin bíboros utalt rá, hogy a szokásnak megfelelően a szinódusi atyák ez alkalommal is átnyújtották a pápának az összejövetel zárójelentését, amelyet a Szentatya döntésének megfelelően már közzétettek. Idáig még nem volt szó arról, hogy a pápa közzé tesz-e vagy sem egy dokumentumot, amelyben összefoglalja a püspöki összejövetelen felmerült reflexiókat, javaslatokat. Amennyiben erre sor kerül, valószínűleg nem kell sokáig várni, hogy a téma ne veszítsen frissességéből.

Részletek
Madár járt a Wojtyla-házban

Madár járt a Wojtyla-házban

2015. május 22. 14:24 | Wojtyla Ház

Szállj el kismadár! – a Republic együttes slágere fogadta a Wojtlya Barátság Központ pódiumának vendégét, Erdei Zsolt egykori ökölvívó világbajnokot. Azért erre a dalra esett a választás, mert a sportoló minden versenyén ez csendült fel a bevonulásakor, még a külföldieknek is tetszett a nóta. Egyébként Madár a zenekar énekesével, a fiatalon elhunyt Cipővel jó viszonyban volt, egyszer még énekeltek is együtt. Ilyen „felvezetés” után nem lehetett megkerülni azt a témát sem, honnan származik Zsolt beceneve. Nyilván nem először mesélte el, hogy egy gyerekkori edzőtáborban fecskék repültek be a szobájába, ő pedig megpróbálta kitessékelni őket, szaladt az edzőjéhez is segítségért. Ettől kezdve a többiek Madarásznak, illetve Madárnak hívták.

Részletek