Január 18. kedd, Piroska | EUR: 355; USD: 311; CHF: 340
  • Kezdőlap
  • "Adományok"-ként cimkézett hírek listázása
Dabasi Gábor osztott ebédet a wojtylásoknak

Dabasi Gábor osztott ebédet a wojtylásoknak

2022. január 17. 13:34 | Adományok

A Damax Kft-t Dabasi Gábor borász és Magyar László szőlész alapította 1996-ban Kecskeméten. Kezdetben mindketten a Közép-Magyarországi Pincegazdaságnál, a későbbi Kecskemétvinnél dolgoztak, majd az állami cégek privatizációja után saját vállalkozásba kezdtek. A Szentkirály-Lakitelek Hegyközség területén működő Damax Kft. saját termésük mellett helyi termelőktől vásárol alapanyagot. Évente hozzávetőlegesen 40-60 ezer mázsát dolgoznak fel, így a térség legnagyobb felvásárlójaként üzemeltetik vállalkozásukat. Az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. Korszerű feldolgozó berendezéseket szereztek be, bővítették hűtési kapacitásukat, valamint új, hűtőpalásttal ellátott kóracél tartályokat telepítettek. Ennek eredményeként javult termékeik minősége. Hűtött erjesztésű, reduktív borok előállítására is lehetőségük nyílt, amelyek jobban megfelelnek a mai követelményeknek. Új piacokra is sikerült betörniük. Jelenleg az előállított termékek mintegy 40%-a külföldi piacokon kerül forgalomba. Fejlesztéseik lehetővé tették, hogy kis szériás palackos borokkal is megjelenjenek. Az így készített első boraik komoly sikereket arattak. Főleg a termőtájra jellemző fajtákból lettek a hűsítő nedűk. Boraik sorra aranyérmeket kaptak a kecskeméti városi, kunsági, egyházi és világi borversenyeken. Jolly cuvée-jük 2017-ben elnyerte a Kecskemét Város Bora címet. 2018-as Cserszegi Fűszeres borukkal pedig még abban az évben átvehették a Kecskemét Város Zászlósbora címet. 2018-ban Muscat cuvée borukkal nagy aranyérmet szereztek a Kunsági Borversenyen. Ugyanakkor Suttogó Kövidinkájuk lett a Mathiász János Borrend Zászlós bora. Mindezeket – egyebek mellett – Dabasi Gábor mondta el hétfőn a Wojtyla Barátság Központ ebédlőjébe érkező rászorultaknak, annak apropóján, hogy cégük támogatta a népkonyha százhúsz nélkülözőt számláló sorsközösségének aznapi étkeztetését. A neves borász felszolgálásával rizseshús került a tálcákra, kenyér és Fornetti-pogácsa, valamint sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sertéspörkölt rotyogott az udvari bográcsban

Sertéspörkölt rotyogott az udvari bográcsban

2022. január 15. 13:54 | Adományok

Kisjuhász Hajnalka és családja 2020 tavasza óta számtalanszor nyújtotta ölelő karjait a Wojtyla Barátság Központ szegényei felé. Alapanyagokkal – savanyú káposztával és hússal –, szakácstudományukkal, no meg sok-sok jó szóval szolgálták a népkonyha sorsközösségének testi-lelki felemelkedését. A kedves lajosmizsei család azóta is szívén viseli a wojtylások sorsát. Ennek megfelelően nemrégiben ismét elhatározták, újból visszatérnek a szociális intézménybe, hogy – ezúttal – sertéspörkölttel és tésztával járjanak az elesettek kedvébe, egyéb elfoglaltságaik okán csupán messzi távolból. Az általuk biztosított kiváló minőségű hozzávalókat Makány Tamás honvédtiszt, önkéntes szakács főzte készre a karitatív létesítmény udvari bográcsában. A vasárnapi hidegcsomagok nem juthattak volna el a rászorultakhoz Domokos Zoltán támogatása nélkül. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Csősz Menyhért és felesége adományebédje

Csősz Menyhért és felesége adományebédje

2022. január 14. 13:48 | Adományok

A ROME Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t 1997-ben alakították meg. 2005 júniusában költöztek új telephelyükre, mely Városföldön, a Tavasz u. 1. szám alatt található. Itt alakították ki irodájukat, a szerelőműhelyt, a hozzá kapcsolódó raktárakat, szociális helyiségeket. Villamos rendszerek létesítésével, karbantartásával, kis- és középfeszültségű rendszerek telepítésével, elosztó berendezések gyártásával, napelemes rendszerek telepítésével, gyengeáramú rendszerek kiépítésével foglalkoznak. Mindezek mellett vállalják érintésvédelmi, szabványossági, villámvédelmi felülvizsgálatok, mérések végzését, jegyzőkönyvek készítését. Csősz Menyhért ügyvezető igazgató vállalkozását Klingert Gizella önkéntes mutatta be a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében megjelent rászorultaknak, akik örömmel fogadták a cégtulajdonos és felesége ebédadományát: százhúsz adag rendkívül gazdag ízvilággal jellemezhető húslevest, valamint túrós- és mákostésztát. A házias menü mellé még kenyér és sütemény is dukált a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Vidám Törzsasztal és a német írónő januárban is gyámolította a szegényeket

A Vidám Törzsasztal és a német írónő januárban is gyámolította a szegényeket

2022. január 13. 13:11 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb decemberben vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Csütörtökön mindketten régi ismerősként köszöntötték újra a rászorultakat, annál is inkább, mert rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, havi rendszerességgel. Imádságot és asztali áldást követően százhúsz adag burgonyafőzeléket és sertéspörköltet szolgáltak fel az elesetteknek a szociális intézmény étkezdéjében, kenyér, sütemény és csokoládé kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Wojtyla Házig is elér a városföldiek szeretete

A Wojtyla Házig is elér a városföldiek szeretete

2022. január 12. 13:26 | Adományok

Szerdán ismét Veszelka Mihály polgármester „nyújtotta át” a Városföldi Önkormányzat adományebédjét a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Sajnos csupán lélekben, mert a település első embere egyéb elfoglaltságai miatt nem jelenhetett meg a népkonyha étkezdéjében. Sokadszor jótékonykodott Veszelka úr a képviselőtestülettel egyetértésben. Évről évre hűségesen ragaszkodik ígéretéhez: rendszeresen támogatja a népkonyhán menedéket találó elesett embereket. A zord időjárás ellenére ma is sokan jöttek el az intézmény ebédlőjébe, mert az éhség nagy úr; ha esik, ha fúj, amikor nincs mit enni otthon, bizony útra kél a rászoruló. Közel százhúsz nehézsorsú ember vett részt a Wojtyla Ház szociális közétkeztetési programjában a létesítmény Egressy utca 5/b. alatti ebédlőjében. Ezúttal borsófőzeléket és fasírtot tálaltak, majd szolgáltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesek – köztük az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházának nővérei – segédletével. A menüt ezúttal is kenyér, sütemény, valamint csokoládé tette teljessé. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Ínyenc falatok a nagytemplomi hívektől

Ínyenc falatok a nagytemplomi hívektől

2022. január 11. 13:07 | Adományok

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint közel százhúszan. A gondozottakat Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa köszöntötte az egyéb halaszthatatlan teendői miatt ezúttal távolmaradt dr. Finta József plébános nevében. A felajánlók rakott kelkáposztával, kenyérrel, pogácsával, süteménnyel és csokoládéval örvendeztették meg a népkonyha lakóit. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ágó ismét jótékonykodott

Ágó ismét jótékonykodott

2022. január 10. 13:18 | Adományok

Alig telt el egy kis idő legutóbbi felajánlása óta, újból az AS Ágó's Secret – Farkas Ágó Power Plate és Életmód Stúdió trénerének, egyben tulajdonosának jóvoltából étkezhettek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ágó, akinek édesapja Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, adományaival havonta több alkalommal támogatja a szociális létesítmény ellátottjait. Így történt január 10-én, hétfőn is, amikor ismét Ágó finanszírozta az ételosztás költségeit. Ami pedig a napi menüt illeti, ezúttal rendkívül ízletes húsos-sajtos tésztát tálaltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, kenyér és „élelmiszerbankos” sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Csorba Csaba szeretetebédje

Csorba Csaba szeretetebédje

2022. január 8. 13:26 | Adományok

Vajon akad-e akár egyetlen polgár is Lajosmizsén, aki számára ne csengene ismerősen Csorba Csaba neve? Aligha, hisz köztudott róla: a húsüzlet-tulajdonos nem csupán hentes szakmáját űzi mesterfokon, emberségből úgyszintén jelesre vizsgázik a mindennapokban. Vásárlóközönségét gondosan számontartja; egyen egyenként tudja róluk, ki kinek a fia-borja. Úgy tekint rájuk, mintha egyetlen csillagként ragyognának az égen. Kívülről betéve ismeri személyüket, életük pályáját, családjuk tagjait, no meg az udvaron játszadozó kiskutyát. Minden nemes ügy mellé odaáll, konstruktív partnerséget vállalva a közjó érdekében. Ő tehát Csorba Csaba. Szombaton éppen a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségéről gondoskodott százhúsz adag rizseshús, kenyér és sütemény felajánlásával. A kiváló menü Kövecses Zsuzsanna önkéntes szakácsnő jóvoltából készült el. Az ízletes ebédet a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet csokoládé adománya egészítette ki. A vasárnapi hidegcsomag ezúttal Romhányi László támogatásával jutott el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Király Szabolcs segített

Király Szabolcs segített

2022. január 7. 13:22 | Adományok

A közismert kecskeméti, országos elismertségnek örvendő ingatlanszakértő, nem mellesleg Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója keresztfia – több száz magánszemélyhez hasonlóan – hosszú évek óta gyarapítja a szociális-kulturális intézmény támogatóinak népes táborát. Király Szabolcs ezúttal százhúsz adag krumplilevessel és mákostésztával lepte meg a népkonyha szegényeit, akik örömmel, kitörő lelkesedéssel fogadták az ételadományt. A rendkívül ízletes menüt kenyér, pogácsa és „élelmiszerbankos” sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Akasztói Szikiponty – sok szeretettel fűszerezve

Akasztói Szikiponty – sok szeretettel fűszerezve

2022. január 6. 13:28 | Adományok

Szabó József, az Akasztói Horgászpark és Halascsárda, valamint a Halgazdaság tulajdonosa és családja hagyományosan idén is több alkalommal vendégül látja a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait. 2022-ben először január 6-án, csütörtökön került sor „akasztói” ebédosztásra a népkonyha étkezdéjében, Szabó Csaba, a vendéglátó komplexum menedzsere és Kiss Dénes szakács tevékeny közreműködésével. Kettejük elsődleges segédletével jutott el mintegy százhúsz adag melegétel a szegények böjtös asztalára. A karitatív akció „főszereplője” ezúttal is a Halgazdaság legismertebb terméke, az Akasztói Szikiponty volt, burgonyapürével, savanyú uborkával, kenyérrel és „élelmiszerbankos” süteménnyel kiegészítve. Szabó Csaba a rászorultakhoz szólva hangsúlyozta, ahogy az elmúlt esztendőkben számíthattak családjára a Wojtyla Házban, éppúgy tehetik ezt a népkonyha fenntartói és gondozottjai az elkövetkezendő hosszú-hosszú években is. A jótékonysági ebédosztást házszentelés előzte meg. A magasztos ünnepen Pintérné Farkas Csilla is részt vett, a szociális intézmény egyik legfőbb támogatója, a keceli Pintér család képviseletében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Az izsáki Vino Étteremből érkezett a szerdai ebéd

Az izsáki Vino Étteremből érkezett a szerdai ebéd

2022. január 5. 13:36 | Adományok

Prikkel László, az izsáki Vino Étterem, Panzió és Pinceklub tulajdonosának melegétel-adománya mindannyiszor felvillanyozza a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait. Nem is csoda, hiszen rendszerint olyan ízletes ételeket küld Prikkel úr a népkonyha rászorultjainak, amire ők javarészt egyszerűen csak ennyit mondanak: le a kalappal! A ma délben felszolgált kitűnő székelykáposzta mennyiségéről nem is szólva. A nélkülöző emberek sorba álltak repetáért, és P&P-bejgli, kenyér, valamint sütemény úgyszintén jutott pluszban mindenkinek, több mint elég. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Vitézi ebéd a Wojtylában

Vitézi ebéd a Wojtylában

2022. január 4. 13:09 | Adományok

Vitéz Tiszavölgyi István törzskapitány tájékoztatása szerint a Történelmi Vitézi Rend Dél-Közép Magyarország Törzsszék Bács-Kiskun Megyei Alcsoportjának adományai képezték alapját a Wojtyla Barátság Központ keddi ebédosztásának. A törzskapitány a szociális intézményben tett személyes látogatása során elmondta, rendjük 2021-ben az előző évvel ellentétben meg tudta tartani Vitézavatását. Új rendtársaikat szeptemberben Budapesten avatta vitézzé Hunyadi László főkapitány a Belvárosi templomban. Törzsszékük 9 fővel gyarapodott. Állománygyűlésüket Kunszentmiklóson rendezték meg 2021. októberében. Ennek alkalmával gyűjtötték össze mai adományozásuk anyagi fedezetét. A teljesség igénye nélkül – mások mellett – a dávodi vitéz Szabolyev József és felesége, a kecskeméti vitéz Tiszavölgyi Gábor és családja, továbbá a kalocsai vitéz Mácsai Lajos István vitézi hadnagy jeleskedett a jótékonykodásban. Vitéz Tiszavölgyi István végül reményét fejezte ki, hogy a pandémiás helyzet idővel javulni fog, így aktívan részt vehetnek a nemzeti évfordulók méltó megünneplésében és képesek lesznek ellátni egyéb vitézi feladataikat. A Wojtyla Ház munkatársai és önkéntesei a vitézi rendnek köszönhetően káposztafőzeléket, Stefánia-szeletet, valamint kenyeret, süteményt és csokoládét juttattak a szegények böjtös asztalára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Finom ebéd dunavecsei támogatással

Finom ebéd dunavecsei támogatással

2022. január 3. 13:09 | Adományok

Borbély „Totya” Istvánt Dunavecse egyik legkiemelkedőbb mezőgazdasági vállalkozójaként tartják számon a település és térsége lakói. Amellett, hogy jó néhány környékbeli lakosnak nyújtanak biztos megélhetést cégei, azok tulajdonosa hátrányos helyzetű embertársai sorsát úgyszintén egyengeti. Példának okáért időről időre bőkezű adományaival pártfogolja a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ mintegy százhúsz rászorultat számláló sorsközösségét. 2022 első munkanapján Borbély úr mesterien elkészített rakottburgonyával lepte meg a népkonyha gondozottjait. A nagyszerű menüt Félegyházi kenyér, sütemény és csokoládé egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Újév napján befejeződött a Wojtyla Ház nagyszabású karácsonyi ebédosztása

Újév napján befejeződött a Wojtyla Ház nagyszabású karácsonyi ebédosztása

2022. január 1. 13:56 | Adományok

December 24. és január 1. között mintegy kétezer adag melegételt, valamint különféle édes finomságokat osztottak ki a Wojtyla Barátság Központ támogatói, munkatársai és önkéntesei az Egressy utcai népkonyha épületében. A családias jellegű alkalmakat a történelmi egyházak lelkészeinek biblikus gondolatai gazdagították. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A kecskeméti pünkösdiek hívták ebédlőasztalhoz Kecskemét szegényeit

A kecskeméti pünkösdiek hívták ebédlőasztalhoz Kecskemét szegényeit

2021. december 31. 13:21 | Adományok

A Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet hívőközössége és lelkipásztora, Szerdi Szilárd immáron több száz alkalommal adta bizonyságát az elesettek iránti nagylelkűségének a Wojtyla Barátság Központban. A 2021. év utolsó napján ismét nekik köszönhetően jutott melegételhez mintegy kétszáz rászorult embertársunk a népkonyha étkezdéjében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hamiló rétesek a szegények böjtös asztalán

Hamiló rétesek a szegények böjtös asztalán

2021. december 30. 12:47 | Adományok

A Hamiló Cukrászat és Rétesmanufaktúra tulajdonosa, Marton Zoltán több száz darab különböző ízesítésű rétest szállított a Wojtyla Barátság Központba. Az édes finomságokat, melyeket Király József önkormányzati képviselő ajánlott fel, a csütörtöki és pénteki ebédosztáskor szolgálják fel a népkonyha munkatársai. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gulyáslevessel látta el a rászorultakat Holló Tibor

Gulyáslevessel látta el a rászorultakat Holló Tibor

2021. december 29. 14:21 | Adományok

December 29-én a Hollogasztro Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Holló Tibor biztosította a napi betevőt Kecskemét város szegényeinek. A Wojtyla Barátság Központ által kezdeményezett karácsonyi karitatív ebédosztási programsorozat keretében szerdán mintegy kétszáz adag gulyáslevest szolgáltak fel a népkonyha munkatársai és önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Garaczi Margó és családja szolgált Kecskemét szegényeinek az ötödik napon

Garaczi Margó és családja szolgált Kecskemét szegényeinek az ötödik napon

2021. december 28. 13:28 | Adományok

December 28-án immáron ötödik napjához érkezett a Wojtyla Barátság Központ nagyszabású ételosztási akciója, melynek keretében naponta több száz rászorult juthat melegételhez az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha épületében. A szociális étkeztetés igénybevételéhez nem szükséges előzetes regisztráció, csupán evőeszközt és szájmaszkot kell hozniuk magukkal a nélkülözőknek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bábel Balázs érsek osztott ebédet a Wojtyla Házban Rehák Róbert és családja támogatásával

Bábel Balázs érsek osztott ebédet a Wojtyla Házban Rehák Róbert és családja támogatásával

2021. december 26. 13:57 | Adományok

Hosszú évek alatt hagyománnyá lett a Wojtyla Barátság Központ háza táján, hogy Rehák Róbert Kecskemétről elszármazott, Budapesten élő vállalkozó és családja jócskán kiveszi részét, ami a karácsonyi főtéri ebédosztások finanszírozását illeti. Idén Krisztus születése ünnepének második napján étkeztették Rehákék Kecskemét város szegényeit, a járványhelyzet miatt rendhagyó módon a Wojtyla népkonyha étkezdéjében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Varga László és családja étkeztette a rászorultakat karácsony első napján

Varga László és családja étkeztette a rászorultakat karácsony első napján

2021. december 25. 13:46 | Adományok

December 25-én hagyományosan Varga László, az Ízfaktor Kft. ügyvezetője és családja felajánlásával juthattak melegételhez Kecskemét szegényei a Wojtyla Barátság Központban, az Egressy utca 5/b. szám alatt. Bibliai gondolatokkal e napon – szokás szerint – Hodánics Tamás kórházlelkész szolgált. Vargáék a háromszáz adag virslis bablevest egyszer használatos, zárható műanyag edényekben szolgálták fel, miközben kenyér, meggyes-mákos piskóta, valamint szaloncukor, narancs és tea is került a tálcákra. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Adományok a Vöröskereszt felajánlásával

Adományok a Vöröskereszt felajánlásával

2021. december 24. 14:18 | Adományok

Szenteste napjától egészen január 1-ig tart a Wojtyla Barátság Központ hagyományos karácsonyi ebédosztási programja, melynek keretében a népkonyha támogatói, munkatársai és önkéntesei kilenc napon át déltől 13 óráig vendégül látják Kecskemét város szegényeit az Egressy utca 2/b. szám alatti népkonyha épületében. A december 24-ei ebédosztás alkalmával a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének jelenlévő munkatársai szaloncukrot, narancsot, valamint ruhaneműt, gyerekjátékokat és szájmaszkot osztottak a betérők számára Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgató vezetésével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház

Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház

2021. december 24. 13:39 | Adományok

Szenteste napjától egészen január 1-ig tart a Wojtyla Barátság Központ hagyományos karácsonyi ebédosztási programja, melynek keretében a népkonyha támogatói, munkatársai és önkéntesei kilenc napon át déltől 13 óráig vendégül látják Kecskemét város szegényeit. A helyszín a járványhelyzet miatt ezúttal rendhagyó: a főtér helyett az Egressy utca 5/b. szám alatti szociális intézményben várják a szervezők a rászorultakat. A kiszolgálás az étkezdében történik. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alapanyagokat hozott a felajánló

Alapanyagokat hozott a felajánló

2021. december 23. 15:19 | Adományok

December 28-án Garaczi Margó és családja látja vendégül Kecskemét szegényeit a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. Székelykáposzta fog ekkor főni a népkonyha udvari bográcsában. A hozzávalókat már 23.-án behozta a hölgy, hogy a szociális intézmény konyhai dolgozói időben megkapják a kiváló menü elkészítéséhez szükséges nyersanyagokat. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Héjjas testvérek segítettek

A Héjjas testvérek segítettek

2021. december 23. 14:16 | Adományok

A Chicken-Food Kft. fő profilja a csirke-, tyúk- és kakasvágás, majd azok friss, előhűtött áruként való értékesítése egyben vagy darabolva. Kacsára, pulykára vonatkozóan úgyszintén rendelkeznek vágási engedéllyel, így ezek tekintetében is bizton számíthatnak rájuk a baromfihúst kedvelők. A cég ügyvezetői, Héjjas János és Tibor, a Wojtyla Barátság Központ rendszeres támogatói közé tartoznak immáron hosszú évek óta. Nem meglepő tehát, hogy a népkonyha szegényeinek ismét nagymennyiségű „csirkealkatrészt” ajánlottak fel, melyekből a karitatív létesítmény konyhai dolgozói százhúsz adag csirkepörköltet varázsoltak, tészta körettel kiegészítve. A pompás menüt savanyúság, friss félegyházi kenyér, sütemény és csokoládé tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Banán a Bács-Zöldérttől

Banán a Bács-Zöldérttől

2021. december 23. 12:09 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatójának munkatársa csütörtökön ismét kopogtatott a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, értékes ajándékot hozva a népkonyha rászorulóinak. Ezúttal egy láda banánt rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű édes gyümölcsöt következő ebédkor osztják ki a szociális létesítmény gondozottjainak. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Ínyenc falatok Helvécia polgármesterétől

Ínyenc falatok Helvécia polgármesterétől

2021. december 22. 13:46 | Adományok

Igazán pazar kulináris élményekkel lehettek ma gazdagabbak a Wojtyla Barátság Központ szegényei. Balogh Károly Helvécia polgármestere évente több alkalommal ajánl fel szeretetebédet a népkonyha sorsközössége részére. Ma személyes részvétele mellett százhúsz adag csülökpörkölttel és burgonyafőzelékkel kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt szokás szerint kenyér és „élelmiszerbankos” sütemény tette teljessé, Kalán Teréz és családja szaloncukor adományával, valamint anonim felajánló mandarin ajándékával kiegészítve. Az eseményt dr. Szeberényi Gyula Kecskemét alpolgármestere is megtisztelte jelenlétével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetcsomagokat vehettek át a Wojtyla Ház idei legjobbjai

Szeretetcsomagokat vehettek át a Wojtyla Ház idei legjobbjai

2021. december 22. 13:18 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ vezetősége különféle adományokkal fejezte ki hálás köszönetét a népkonyha azon gondozottjainak és önkénteseinek, akik közösségi munka terén 2021-ben legszorgosabbnak bizonyultak a szociális intézmény háza táján. „Prima díjban” részesült – az átadás sorrendjében – Ömböli Magdolna, Kispatakiné Szénási Melinda, Daróczi István, Csorba István, Farkas Zita, Farkas Kálmánné, Kertész Jánosné, Jónás Piroska, Megyesi László, Jobbágy Istvánné, Mányi István, Döme Julianna, Kotvits Jánosné, Stummer Pál, Stummer Pálné, dr. Treplán József, Juhász Zakariásné, Molnár Erzsébet, Farkas Pál, Bárkányiné Fehér Tímea, Oskolás János, Tóthné Rontó Gyöngyvér, Zubor András, Facol Lajos és Mátyus István. Az értékes jutalmakat a Wojtyla Házat üzemeltető Farkas házaspár lánya, Farkas Ágnes „Ágó” adta át újdonsült tulajdonosaiknak, dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét város alpolgármestere köszöntő szavaival és tevékeny közreműködésével. A csinos edzőnő vendégei felajánlásait továbbította a „címzettekhez”, saját ajándékokkal kiegészítve. Az eseményen Balogh Károly Helvécia polgármestere is részt vett, mint a szerdai ebédosztás támogatója. Előzetesen Oskolás János kecskeméti költő mondta el alkalomhoz illő versét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Adományok a Gáspár iskolából

Adományok a Gáspár iskolából

2021. december 21. 12:51 | Adományok

Idén is adománygyűjtést szervezett a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikum diákönkormányzata a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. A Szakképzési Centrum ebéddel készült a gondozottaknak, előtte azonban a Kecskemét Táncegyüttes karácsonyi előadását tekinthették meg. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hmmmm – Prémium minőségű szaloncukrok a Bio-Mynd Kft-től

Hmmmm – Prémium minőségű szaloncukrok a Bio-Mynd Kft-től

2021. december 20. 13:27 | Adományok

A helvéciai székhelyű Bio-Mynd Kft. csokoládégyár elsősorban bérgyártást végez. Mindenekelőtt cukormentes, vegán termékek kerülnek le a gyártósorról. Egyebek mellett a Norbi Update csokoládékat is ők készítik. Hmmmm márkanév alatt rövidesen új, saját termékkel szeretnének piacra lépni a cég tulajdonosai: Csatai László – aki amellett, hogy igazgatja az üzemet, a termékfejlesztést is kézben tartja –, és édesanyja, Kalán Teréz. Az új név szerepel azon a szaloncukor-csomagon is, melynek tartalmát Kalán Teréz ajánlotta fel minap a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
„Névtelen” jótevő ebédeltetett

„Névtelen” jótevő ebédeltetett

2021. december 17. 13:28 | Adományok

Jézus ezt mondja: „Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.” Máté evangéliumának eme igeverseire alapozva fogalmazta meg adakozása mibenlétét egy önmagát megnevezni nem kívánó úr. Az anonim patrónus mindennek megfelelően pénteken kelkáposztafőzeléket „rendelt” Olgától, a konyhafőnöktől a Wojtyla Barátság Központ által gondozott százhúsz rászorulónak. A menüt maga egészítette ki ízes fasírozottal. Kilétét olyannyira titokban tartotta, hogy emiatt az ebédosztáson sem óhajtott jelen lenni, csupán üzenetet hagyott a népkonyha elesettjeinek: mindenkinek kitűnő egészséget, az étel elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat kívánt. A kitűnő menüt a keceli Pintér család Mikulás csomagja egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma adomány Gyuris Dávidtól

Alma adomány Gyuris Dávidtól

2021. december 17. 11:16 | Adományok

Az MSZP kecskeméti városi szervezetének alelnöke számos alkalommal kedveskedik a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek különféle adományokkal: zöldségfélékkel, gyümölcsökkel. Karácsony ünnepéhez közeledve csütörtök délután egy láda friss, ropogós almával kopogtatott a népkonyha bejárati ajtaján. A finom gyümölcs későbbi ebédosztások alkalmával jut el a rászorultakhoz. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
A kecskeméti reformátusok étkeztették a szegényeket

A kecskeméti reformátusok étkeztették a szegényeket

2021. december 16. 13:21 | Adományok

Csütörtök délben ételadománnyal jelentkeztek az Egressy utcai népkonyhán a nemes lelkű protestáns egyházfiak. A kecskeméti reformátusok jóvoltából százhúsz adag gulyáslevest, valamint kenyeret és süteményt szolgáltak fel kenyérrel és süteménnyel a szociális intézmény szolgálattevői. Emellé még egy-egy szelet torta is dukált az elesetteknek, dr. Salacz László országgyűlési képviselőnek köszönhetően.

Részletek
Tészta Mezőberényből

Tészta Mezőberényből

2021. december 16. 11:14 | Adományok

A mezőberényi Famíliatészta Kft. ügyvezető tulajdonosa, Kovács Lajos az interneten böngészve talált a Karol Wojtyla Barátság Központra még évekkel ezelőtt. A kecskeméti népkonyha hírei, eseményei között lapozgatva figyelt fel az intézmény mindennapos ember- és lélekmentő missziójára, amely annyira megérintette, hogy azóta is rendszeresen juttat adományokat Kecskemétre. Így történt december 16-án, csütörtökön is. A több mázsa tészta szállítmányt a karitatív létesítmény munkatársai vették át a főbejárat előtt. A gondozottak üzenik: Isten bőséges áldása kísérje a nagylelkű felajánló további életét, munkásságát! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kristálycukor a Bátori Kft-től

Kristálycukor a Bátori Kft-től

2021. december 16. 09:21 | Adományok

Az elmúlt évek hagyományához híven idén is nagymennyiségű kristálycukrot bocsátott a kecskeméti Bátori Kft. vezetősége a Wojtyla Barátság Központ rendelkezésére. A cég tulajdonosainak adományát Farkasné Pásztor Jolán, a szociális intézmény társalapítója vette át csütörtök délelőtt.

Részletek
Adományok a Kodály iskola diákjai felajánlásával

Adományok a Kodály iskola diákjai felajánlásával

2021. december 16. 09:17 | Adományok

Decemberben adománygyűjtési akcióba kezdtek a kecskeméti Kodály iskola tanulói az oktatási intézmény tantestülete szervezésében. A nagymennyiségű tartós élelmiszert a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai javára ajánlották fel a diákok. Az ajándékokat csütörtökön adták át az iskola képviselői a Wojtyla Ház üzemeltetőinek.

Részletek
Bakos Tamás ebédadománya

Bakos Tamás ebédadománya

2021. december 15. 14:06 | Adományok

A Bakos és Társai Bt. 1994-ben alakult diákétkeztetés fő profillal. Céljuk a catering szakma egyre magasabb szintre emelése, ezért az elmúlt években folyamatosan korszerűsítették cégüknél az ételkészítés, szállítás és tálalás konyhatechnológiáit. Alapítóként 2009 óta találhatók az Első Kecskeméti Közétkeztetési Konzorcium tagjainak sorában. A társaság ügyvezetője – Bakos Tamás – amellett, hogy profi üzletember, jóságáról, szociális érzékenységéről is közismert városszerte. Ennek adta egyik bizonyságát szerda délben, amikor neki köszönhetően százhúsz adag lecsós pangasius halfilét és rizsköretet, valamint kenyeret és süteményt szolgáltak fel a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében, Horváth Attiláné, a Kecskemét Városi Szociális Közalapítvány elnökének tevékeny közreműködésével.

Részletek
Karácsonyfa adomány a Szenteste Alapítványtól

Karácsonyfa adomány a Szenteste Alapítványtól

2021. december 15. 13:26 | Adományok

A Szenteste Alapítvány 20 darab karácsonyfát vásárolt, melyet a Wojtyla Barátság Központ ugyanennyi gondozottja vihetett otthonába a szerdai ebédosztást követően. Farkasné Pásztor Jolán, az alapítvány vezetője elmondta, e szerény ajándékkal szeretnék meghittebbé tenni a szegények karácsonyát.

Részletek
Vásárlási utalványokat adományozott az MSZP

Vásárlási utalványokat adományozott az MSZP

2021. december 15. 13:19 | Adományok

Király József, a Magyar Szocialista Párt Bács-Kiskun megyei elnöke és Dobos József, a Kecskeméti Szervezet elnöke szerdán vásárlási utalványokat osztott ki a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai között. A sorsközösség tagjai közül húszan – a leginkább rászorultak – vehették át az értékes adományt. A párt ajándékát vásárláskor szabadon felhasználhatnak a rászorultak.

Részletek
A Wojtyla Ház karácsonykor ismét vendégül látja a város szegényeit

A Wojtyla Ház karácsonykor ismét vendégül látja a város szegényeit

2021. december 14. 15:17 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ december végén hagyományosan kibővíti a népkonyhai ellátottak körét. Ennek megfelelően a karácsonyi időszakban nem szükséges előzetes regisztráció a csoportos szociális étkeztetés igénybevételéhez. Az idei programsorozatról kérdeztük Farkas P. Józsefet, a tizenhatodik esztendeje működő karitatív létesítmény alapító-igazgatóját. (Fotó: Mátyus István – archív)

Részletek
Szilvási József étkeztette a szegényeket

Szilvási József étkeztette a szegényeket

2021. december 14. 13:37 | Adományok

Szilvási József aligha ismeretlen a kecskemétiek előtt: köztudottan nevéhez fűződik a Szil-Coop bevásárlóközpont, és a Sasfészek Étterem is. Utóbbi tulajdonosaként tette meg felajánlását, mely szerint kedd délben ebédre invitálta a Wojtyla Barátság Központ százhúsz hátrányos helyzetű ellátottját. A vállalkozó előzetesen kijelentette: fontosnak tartja, hogy a szegények ügyét ily módon is támogassa. A távolból kívánt nagyon jó étvágyat minden rászoruló embernek, aki ma a Wojtyla Ház támogatásában bízva, testi-lelki kínoktól gyötörve megjelent az intézmény ebédlőjében. Az igazán ízletes, laktató töltöttkáposzta ízvilága a Sasfészek Étterem szakácsait dicsérte. A kiváló menüt tejföl, kenyér, sütemény, alma és a Fornetti Kft. pogácsa-adománya tette teljessé.

Részletek
„Négycsillagos” ebéd a Sheraton Hotel étterméből

„Négycsillagos” ebéd a Sheraton Hotel étterméből

2021. december 13. 13:12 | Adományok

Hétfőn sem igazán lehetett panasz az étel minőségére a Wojtyla Barátság Központ főbejáratánál. Annál is inkább, mert az ebéd – sült csirkecomb rizibizivel, savanyúsággal, mellé tejespitével – egyenesen a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontból érkezett. A négycsillagos szállodai minőség ugyancsak éreztette hatását a gondozottak arcán; nem is járt mosolytalan ember ma a Wojtyla Ház környékén. Le a kalappal, Sheraton Hotel! (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Kásler Miklós üzenetben köszöntötte a wojtylásokat

Kásler Miklós üzenetben köszöntötte a wojtylásokat

2021. december 11. 14:09 | Adományok

Hagyományosan minden évben december közepén továbbítja karácsonyi üdvözletét prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége számára. Az ünnepi gondolatokat Balogh Andrea Johanna, az EMMI főosztályvezetője tolmácsolta a népkonyha szegényeinek. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Korsós László és családja gyámolította a wojtylásokat

Korsós László és családja gyámolította a wojtylásokat

2021. december 10. 12:13 | Adományok

A lajosmizsei Korsós László és családja örvendeztette meg ebédadományával a Wojtyla Barátság Központ nehézsorsú ellátottjait pénteken déltájban. A gazdag ízvilággal jellemezhető menü jobb nem is lehetett volna. Korsósék felajánlásával e napon ízletes töltött csirkecombot, burgonyapürét, savanyúságot, kenyeret és süteményt juttattak a népkonyha munkatársai a szegények böjtös asztalára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ajándéközön az ABB Kft-től

Ajándéközön az ABB Kft-től

2021. december 10. 11:27 | Adományok

A kecskeméti ABB Installációs Készülékek Kft. – a koronavírus-járvány ideje alatt immáron nem először – nagymennyiségű orvosi szájmaszkkal nyújt hathatós segítséget a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. Tamás János gyárigazgató emellett fertőtlenítőszerekkel, különféle játékokkal, gyermekkerékpárokkal és gyermekruházati termékekkel járt kedvében a Wojtyla sorsközösségnek. Az értékes adományokat péntek délelőtt adták át a cég képviselői az Egressy utcai népkonyha épülete előtt. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédadomány a Cédrusnettől

Ebédadomány a Cédrusnettől

2021. december 9. 13:24 | Adományok

A Cédrusnet Egyesület 2016 nyarán alakult. Céljaik között fogalmazták meg az idősödő társadalom jelenségeire, új kihívásaira reagáló módszerek és megoldások népszerűsítését, a szenior célcsoport számára re-aktiváló, munka- és feladatteremtő szolgáltatások szervezését, képzéseket, tréningek fejlesztését, szervezését a szenior tudáshasznosítás elősegítésére. Ehhez csatlakozik az egyes generációk közötti tudásátadás modellértékű programjainak terjesztése, érdekképviseleti tevékenység a célközönség életminőségének javítására, kísérleti programok szervezése és értékelése, társadalmi megoldások nemzetközi cseréje és együttműködések kezdeményezése az idősödők tapasztalatainak sokoldalú hasznosításával párhuzamosan. Mindemellett az egyesület tagsága a társadalmi felelősségvállalás terén is élen jár. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy ma délben a kecskeméti Cédrusnet-közösség melegételt ajánlott fel a Wojtyla népkonyha rászorultjainak. Összesen százhúsz adag székelykáposzta, kenyér és sütemény kerülhetett a rászorultak böjtös asztalára. A támogatók részéről Molnár Szilárd szakmai vezető, valamint Farkasné Prepszent Tünde, Kiss Anna és Szabóné Gehér Éva köszöntötte a rászorultakat, egyúttal aktívan közreműködtek az ebédosztásban. A karitatív akció sikeréhez Szabó Annamária és Simon Péter is nagymértékben hozzájárult. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rehák Róbert gondoskodott a szegényekről

Rehák Róbert gondoskodott a szegényekről

2021. december 8. 20:14 | Adományok

Rehák Róbert kecskeméti származású fővárosi vállalkozó, a Wojtyla Barátság Központ karácsonyi főtéri ebédosztásainak állandó felajánlója, a sorsközösség régi időktől fogva hűséges patrónusa, nagylelkű havi támogatója szerdán is finom ebéddel szolgált a szociális intézmény étkezdéjében. A rászorultak egészségére figyelemmel ezúttal 120 adag zöldséges pennével kedveskedett a nélkülözőknek. Az ételt hagyományosan Molnár Zoltán önkéntes szakács készítette el, sőt még a hozzávalókat is ő hozta. Kolláth Andrea a Wojtyla igazgatóhelyettese mutatta be a népkonyha mai ebédadományozóját, akit méltán övez őszinte tisztelet, szeretet, megbecsülés szerte a városban. A kiváló menüt hagyományosan kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A horvát nemzetiségi önkormányzat étkeztette a rászorultakat

A horvát nemzetiségi önkormányzat étkeztette a rászorultakat

2021. december 7. 23:47 | Adományok

Hosszú szünet után ismét tornaórát tartott Probojáczné Túri Éva a Wojtyla ebédlőjében, ezúttal a helyi Horvát Települési Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében. A szervezet tagsága egyúttal ebédre is invitálta a népkonyha százhúsz gondozottját. A mozgásgyakorlatokat követően százhúsz adag krumplilevest, mákostésztát, valamint kenyeret és süteményt osztottak ki a Horvát Települési Nemzetiségi Önkormányzat jelenlévő képviselői. Meglepetésként a testület Mikulása is megérkezett. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Három Gúnárból érkezett a Szent Miklós-napi ebéd

A Három Gúnárból érkezett a Szent Miklós-napi ebéd

2021. december 6. 23:04 | Adományok

Mikulás napján a Három Gúnár Hotel és Rendezvényház üzemeltetői oltalmazták, vették védő szárnyaik alá a Wojtyla Barátság Központ elesettjeit. Képviselőjük déltájban százhúsz adag székelykáposztával kopogtatott a népkonyha ajtaján. Az igencsak kiadós, laktató menüt kenyér és sütemény tette teljessé. Mindemellett a Gong Rádió és a kiskunmajsai Jonathermál Zrt. mikulása is járt a szociális intézményben. Előbbi szaloncukorral, mandarinnal és banánnal, utóbbi pedig 120 darab mikuláscsomaggal ajándékozta meg a szegényeket. Ebédosztás előtt Lévai Jánosné tanácsnok asszony, önkormányzati képviselő mondta el emlékező gondolatait Szent Miklósról. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Wojtylában is járt a Gong mikulása

A Wojtylában is járt a Gong mikulása

2021. december 6. 22:40 | Adományok

Számtalan kecskeméti közintézményben várták ma a gyerekek a Gong Rádió mikulását. A Wojtyla Barátság Központ 16 évre visszanyúló története során hagyománnyá vált, hogy déltájban a népkonyha ebédlőjében is megfordul a médium télapója, aki ezúttal szaloncukorral, mandarinnal és banánnal kedveskedett a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szikora Gyula mikuláscsomag-adománya

Szikora Gyula mikuláscsomag-adománya

2021. december 6. 22:17 | Adományok

120 darab mikuláscsomaggal érkezett hétfő délben a Wojtyla Barátság Központba Szikora Gyula, a kiskunmajsai Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója. A Szent Miklós-napi adományt ebédosztáskor osztotta ki a termálfürdő Mikulása. A népkonyha gondozottjai kitörő lelkesedéssel fogadták a különféle édességeket tartalmazó ajándékcsomagokat. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Wojtyla Ház: Pénzadomány a Royal Traktortól

Wojtyla Ház: Pénzadomány a Royal Traktortól

2021. december 4. 16:12 | Adományok

Nyílt napot rendezett kecskeméti telephelyén a Royal Traktor Zrt. A mezőgazdasági gépeket forgalmazó cég tulajdonosa, Muhari Béla ez alkalomból százezer forinttal ajándékozta meg a Wojtyla Barátság Központot, a népkonyhán folytatott missziói tevékenység elismeréseként. Az adományozásról szóló plakettet Farkas P. József alapító-igazgató vette kézhez a szombati program helyszínén. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ünnepi lakoma Tankó Zoltán jóvoltából

Ünnepi lakoma Tankó Zoltán jóvoltából

2021. december 4. 15:46 | Adományok

A Csíkszeredából elszármazott fiatalember ifjabb Jobbágy Lajos ajánlása alapján érkezett szombaton a Wojtyla Barátság Központba, hogy remek főztjével ajándékozza meg a népkonyha 120 főt számláló sorsközösségét. A hozzávalókat előzetesen a szociális intézmény lelkes munkatársai dolgozták fel, majd röviddel 8 óra után birkapalócleves kezdett rotyogni az udvari bográcsban. Az ebédosztásban a két főzőmesteren kívül Fehér Tímea és Tóthné Rontó Gyöngyvér önkéntesek jeleskedtek. A vasárnapi hidegcsomagok Király Szabolcs ingatlanszakértőnek köszönhetően találhattak gazdára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ajándékok a Vacsi Hústól

Ajándékok a Vacsi Hústól

2021. december 3. 13:54 | Adományok

Jótékonyság dolgában számtalanszor állt már a Wojtyla Barátság Központ mellé Németh Csaba, Szász Donát Szilárd és Zahorecz Jánosné – a Vacsi Kft. ügyvezetői. Alig egy hónap telt el azóta, hogy utoljára 10 kilogramm szárazkolbásszal lepték meg a népkonyha nehézsorsú ellátottjait. Nem kellett külön kérvényt benyújtani nekik, maguktól is jelentkeztek újabb adományukkal Farkas P. József alapító-igazgatónál a vállalkozás nemes lelkű tulajdonosai. Mátyus Istvánnak, a szociális intézmény önkéntesének ezúttal is nagymennyiségű sütő- és szárazkolbászt, valamint kenyeret nyújtottak át a cég vezetői. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Csatos család és barátaik ajánlották fel a pénteki ebédet

A Csatos család és barátaik ajánlották fel a pénteki ebédet

2021. december 3. 13:29 | Adományok

Az Álomjövő Tanácsadó Iroda tulajdonosai, Csatos Erika és Csatos János, valamint barátaik, nevezetesen dr. Fazekas István, Csuthi Béla, dr. Ács Tamás, dr. Seregély Attila és Szabóné Gehér Éva, továbbá családtagjaik vásárolták meg és dolgozták fel a wojtylások pénteki ebédjének alapanyagait, sok szeretettel, mosollyal fűszerezve. A 120 adag lencsegulyás hozzávalói egészen délig rotyogtak a szociális intézmény udvari bográcsában. A rendkívül gazdag ízvilággal jellemezhető ételt a felajánlók nevében Csatos Erika és Csatos János tálalta fel és osztotta ki a Wojtyla sorsközösségnek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Mák és zöldségfélék a Zöldi Kertészetből

Mák és zöldségfélék a Zöldi Kertészetből

2021. december 2. 18:19 | Adományok

Tóth Nándor, a dunavecsei Zöldi Kertészet társtulajdonosa nagymennyiségű zöldségfélét, valamint 20 kilogramm prémium minőségű mákot adott át Farkas P. Józsefnek, amikor a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója csütörtök délben ismét a 400 hektáron gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozás telephelyére látogatott. A bőkezű adományt a kecskeméti népkonyha szegényeinek szociális étkeztetésére használják fel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Olga és családja látta vendégül a szegényeket

Olga és családja látta vendégül a szegényeket

2021. december 2. 13:32 | Adományok

Kotvits Jánosné – közismert nevén Olga, aki hosszú évek óta gondoskodik a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak felszolgált ételek ízvilágáról –, és kedves férje szolgált, immáron nem első alkalommal, egy-egy tányér finom ebéddel a népkonyha elesettjeinek. A főzőtudományáról messze földön híressé vált házaspár keze munkája által csütörtök délelőtt százhúsz adag székelykáposzta rotyogott a szociális intézmény udvari bográcsában. Ráadásként hagyományosan kenyér és „élelmiszerbankos” sütemény is dukált a rászorultaknak. Soha jobb falatokat! – üzenték viszonzásul az étkezdében várakozó nélkülözők. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
A Mátyás Király Patika tulajdonosa terítette meg a szegények böjtös asztalát

A Mátyás Király Patika tulajdonosa terítette meg a szegények böjtös asztalát

2021. december 1. 13:18 | Adományok

Évtizedes hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal ellátogat a Wojtyla Barátság Központba dr. Steinmetz Györgyné Eperjessy Ildikó. A Kecskemét főtéri Mátyás Király Patika vezetője ekkor meghívja egy finom, laktató ebédre az Egressy utcai népkonyha sorsközösségét. Ezúttal a járványhelyzet okán nem tudott eljönni a népkonyha épületébe, így a messzi távolból kívánt mindenkinek jó étvágyat, hozzátéve: „máskor eljövök, számíthatnak rám”. A százhúsz adag rántotthúst, petrezselymes burgonyát, valamint kenyeret és süteményt a szociális intézmény munkatársai osztották ki a rászorultak között. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Trendalelke hölgyek várták ebéddel a wojtylásokat

Trendalelke hölgyek várták ebéddel a wojtylásokat

2021. november 30. 13:16 | Adományok

Pajkó Andrea a trendalelke.hu – Kecskemét első online női magazinja – alapító-főszerkesztője. 2017 februárjában népes hölgykoszorúval útjára indította a Trendalelke Vállalkozónői Reggeli elnevezésű üzleti jellegű programsorozatot, melyet rendszerint a Wojtyla Barátság Központ melletti Veyron Ebédlő és Rendezvényházban tartanak meg havi rendszerességgel, informális stílusban, kiváló hangulat közepette. Korábban e fórumon született az ötlet Szani Edit jóvoltából – aki egyébként adományozóként állandó kapcsolatot tart fenn az Egressy utcai népkonyhával –, hogy rendezzenek jótékonysági főzést, melynek kedvezményezettje a Wojtyla Ház sorsközössége legyen. Az elképzelést tettek követték, mind a mai napig, amikor százhúsz adag ragulevest szolgáltak fel a Trendalelke vállalkozónői közösség képviselői a Wojtyla Ház lelkes munkatársaival karöltve. A menüt kenyér, sütemény és szaloncukor tette teljessé. Az előkészítésben Fehér Anna, Szani Edit, Árkossy Csilla, Czinkóczi-Dori Szilvia, valamint Pajkó Andrea, a kiosztásban pedig Szabó Rita, Hamvai Edina, Balog-Jánó Andrea és Pajkó Andrea vett részt – mérhetetlen önzetlenséggel, szeretettel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Csülkös babgulyás a Sutus Vendéglőből

Csülkös babgulyás a Sutus Vendéglőből

2021. november 29. 13:09 | Adományok

A Dózsa György úti Sutus (Jófalat) Vendéglőben bárki úgy érezheti magát, mintha Sutus Endre főszakács-tulajdonos személyes jó barátjaként tért volna be. Elsősorban nyilván a közelben, az Árpád- és Máriavárosban, illetve a Petőfi Sándor utcában élők váltak törzsvendégekké; iskoláskorúaktól nyugdíjasokig, fizikai dolgozóktól ügyvédekig, cégvezetőkig. Barátként köszöntik Endrét valahogy így: „Mit főztél ma nekem?” – Valószínűleg azt kedvelhetik bennünk, hogy nem hagyományos módon, hanem minden napra külön írt, új étlappal várjuk délben a vendégeket. Keddtől szombatig pedig szintén nagyon kedvező áron fogadjuk a vacsorázni vágyókat. Vasárnap családi ebédeket rendezünk, ahol 10-15 ételből állíthatják össze a háromfogásos menüt maguk a vendégek. Valamint gondoltunk azokra is, akik inkább elvinnék az ételt; ők 10 százalékos kedvezményben részesülnek. Felkészültünk családi, baráti összejövetelek megtartására. Névnapi, születésnapi partikat, céges rendezvényeket egyaránt szervezünk – fogalmazott Sutus Endre, amikor arra kértük, röviden mutassa be éttermét. A neves gasztronómiai szakember nem csak kiváló konyhájáról nevezetes, szociális érzékenységéről éppúgy közismert városszerte. Mindkettő tanújeleként szolgált az a három badellányi – mintegy százhúsz adag – csülkös babgulyás, melyet hétfő délben osztottak ki a Wojtyla Barátság Központban, szokás szerint kenyér és sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Nagy András ebédje: Paprikáskrumpli – tele ízzel, tele étellel

Nagy András ebédje: Paprikáskrumpli – tele ízzel, tele étellel

2021. november 27. 13:17 | Adományok

Az Olajdepo Kecskemét elsősorban kenőanyagok, adalékok, autóápolási szerek és felszerelési tárgyak forgalmazásával foglalkozik raktáráruházukban a Szegedi út 88. szám alatt. Magánszemélyeket, gazdasági szervezeteket, intézményeket egyaránt kiszolgálnak. Vásárlóik elsősorban benzinkutak, autósboltok, mezőgazdasági termelők és üzletek, autómosók, ipari fémmegmunkáló üzemek. Az Olajdepo Kecskemét által forgalmazott kenőanyagok választéka rendkívül széles. A legkorszerűbb szintetikus kenőolajok mellett a hagyományos kínálatot felölelő közlekedési és ipari kenőanyag választékon felül, a legkülönlegesebb követelményeknek megfelelő, speciális kenőanyagok úgyszintén megtalálhatók kínálatukban. Továbbá termékpalettájukon szerepelnek a gondtalan autózáshoz nélkülözhetetlen kiváló minőségű felszerelési tárgyak, kiegészítő termékek is. Az „olajos” cég (Nagy Kft.) ügyvezető tulajdonosa Nagy András. Szombaton neki köszönhetően juthatott ebédhez százhúsz nélkülöző ember a Wojtyla Házban. Jóvoltából paprikáskrumplit készített és tálalt fel a népkonyha kedves, odaadó önkéntese, Fehér Tímea, valamint fia, Ábel, továbbá Ábel barátja, Dávid, Ömböli Magdolna önkéntes aktív közreműködésével. A kiváló menüt - amiből repeta is jutott bőven - kenyér és sütemény tette teljessé, édesség kíséretében, melyet anonim felajánlók hoztak a szegények számára. A vasárnapi hidegcsomagok dr. Fülöp Zsuzsanna adománya révén juthattak el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szabó Antal novemberi ebédfelajánlása

Szabó Antal novemberi ebédfelajánlása

2021. november 26. 13:34 | Adományok

Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető-tulajdonosa számos módon és helyen gyámolítja azokat, akik legtöbbször önhibájukon kívül, esetleg megalapozatlan döntéseik következtében válságos helyzetbe kerültek, miközben különböző fórumokon Istennek a Szentírásban kinyilatkoztatott kijelentéseit hirdeti a téma iránt érdeklődők számára. Egyéb jószolgálati tevékenységei mellett évek óta minden hónapban egy alkalommal ebédet adományoz a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ ellátottjainak. Ezt tette november 26-án, pénteken is, amikor jóvoltából százhúsz adag rántott szeletet és rizibizit, valamint savanyúságot szolgáltak fel a népkonyha munkatársai, kenyérrel, süteménnyel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kollár Csaba étkeztette a rászorultakat

Kollár Csaba étkeztette a rászorultakat

2021. november 25. 13:28 | Adományok

A Mizsetáp Kft. a magyar baromfi-előállító és takarmánygyártó ágazat elismert, fejlődő társasága. Lajosmizsei külterületi székhelyükön mintegy 30.000 tonna/év kapacitású takarmánykeverék gyárat üzemeltetnek. Elsősorban csirketápot állítanak elő, azonban sertés- és szarvasmarhatáp-gyártással is foglalkoznak. Lajosmizse és Csemő külterületein négy nagyüzemi baromfiteleppel és egy tojáscsomagoló központtal rendelkeznek. Aprójószág-termelésük brojlercsirke-hízlalásra, tojástermelésre, valamint tojójérce-nevelésre terjed ki. Termékeik nagykereskedelmével, valamint ingatlan hasznosítással a tulajdonos – Kollár Csaba – érdekeltségébe tartozó további cégek foglalkoznak. A Mizsetáp Kft. alapítója, ügyvezetője amellett, hogy sikeres üzletember, jótékonyság tekintetében is példát mutat. Mindezt megszámlálhatatlanul sok adomány formájában váltja valóra Kollár Csaba – immáron hosszú évek óta. Gazdag felajánlásaiból a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai is rendszeresen részesülnek, akárcsak csütörtök délben, amikor neki köszönhetően a népkonyha munkatársai százhúsz adag zúzapörköltet tálaltak fel tésztával, savanyúsággal, mellé kenyérrel, süteménnyel és személyenként 2 darab mákos rétessel. Ebédosztást megelőzően Borisz atya mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kollár Csaba meglepetése

Kollár Csaba meglepetése

2021. november 25. 12:37 | Adományok

Ebédadományozása alkalmából 240 darab rétest ajánlott fel csütörtökön Kollár Csaba, a lajosmizsei Mizsetáp Kft. ügyvezető-tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. A baromfitelepet és tojásüzemet működtető üzletember immáron sokadszor nyilvánította ki szociális érzékenységét az elesettek iránt. Isten áldja meg nagylelkűségéért! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A főrabbi szolgált étellel

A főrabbi szolgált étellel

2021. november 24. 15:47 | Adományok

Az alföldi régió vezető rabbija a zsidóság eredete kapcsán fejtette ki gondolatait a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára tartott szerdai előadásában. A kiemelkedő sikerrel zárult találkozó végén ebédre invitálta a szegényeket dr. Róna Tamás. A jótékonysági akció keretében 120 adag burgonyafőzeléket és sertéspörköltet tálaltak fel a népkonyha elesettjeinek, a felajánló aktív közreműködésével. A házias menüt szokás szerint kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Adományok a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezettől

Adományok a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezettől

2021. november 23. 14:38 | Adományok

A Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet tagjai immáron sokadszor tettek ki magukért a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ támogatását illetően. A népkonyha sorsközösségét, kollektívája mindennapi élet- és lélekmentő szolgálatát egyházuk kecskeméti társgyülekezetén keresztül ismerték meg, Szerdi Szilárd lelkész aktív közreműködésével. A szeretetkapcsolat legutóbbi gyümölcse nagymennyiségű kuszkusz, müzli, csokoládé és savanyúság formájában öltött testet. Az ajándékokat Kurgyis Illés, a gyülekezet képviselője és hitvestársa adta át Nagykőrösön Farkasné Pásztor Jolánnak, a Wojtyla Ház társalapítójának, valamint Mátyus István önkéntesnek, akik hazatérve tolmácsolták a nagykőrösi pünkösdiek szeretetteljes üdvözletét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédfelajánlás Ausztriából

Ebédfelajánlás Ausztriából

2021. november 23. 14:21 | Adományok

Dudás Tamás a Gerébi Kúria szakácsa. Kövesi Krisztián külföldön dolgozik a vendéglátó szakmában. Idén januárban úgy döntöttek, szabadidejükben jótékonyságra adják a fejüket. A Wojtyla Barátság Központba Kolláth Andrea igazgatóhelyettes közbenjárása és szervezése által jutottak el akkoriban. Kedd délben azért érkeztek a népkonyha épületébe, hogy saját kezűleg készítsék el az ausztriai Hotel Kosis tulajdonosa, Kostanzer Thomas úr ebédadományát: százhúsz adag tarhonyáshúst, savanyúsággal, valamint kenyérrel és süteménnyel kiegészítve. Az ebédlőben Farkas Pál szervező munkatárs mutatta be a két nemes lelkű főzőmestert, majd a fiatalemberek és két amerikai illetőségű mormon misszionárius lány közreműködésével kezdetét vette az ebédosztás. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bimbó Imre étkeztette az elesetteket

Bimbó Imre étkeztette az elesetteket

2021. november 22. 13:36 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Hétfőn – immáron sokadszor – ételadományával is meglepte a szociális létesítmény gondozottjait. A menüt igazán nem érhette kifogás: rakott húsos tésztát, kenyeret és süteményt szolgáltak fel a Wojtyla Ház buzgó munkatársai. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Holló Tibor újból ebédet adott a szegényeket

Holló Tibor újból ebédet adott a szegényeket

2021. november 20. 13:35 | Adományok

Bármit, bárhol, bármikor – hangzik a HolloGasztro Kft. tulajdonosának jelmondata, akinek célja, hogy rendezvények megvalósítását segítse újszerű ötletekkel, kiegészítő elemekkel, egyedi arculatú megjelenéssel, különleges ételekkel, italokkal, színekkel, és egyéb hangulatos dekorációs elemekkel kombinálva. Nem csak illusztris körökben jól csengő név az övé, hanem a Wojtyla Barátság Központban is, ami köztudomásúan a nehézsorsúak, elesettek, valamilyen okból hátrányos helyzetbe került emberek „törzshelye”. Holló Tibor idén tavasszal és ősszel ajánlott fel utoljára ételt a város szegényeinek, s ezt szombaton ismét megtette, miképpen cselekszi a jót hosszú-hosszú évek óta. Barátságos személyét nagy tisztelet övezi a Wojtyla Házban. Holló Tibor munkatársának gépkocsija ezúttal százhúsz adag tarhonyáshúst rejtett, melyet a szociális intézmény fáradhatatlan dolgozói osztottak ki az étkezőhelyiségben, savanyúság, kenyér és sütemény kíséretében. A nap sikeréhez Domokos Zoltán is jelentős mértékben hozzájárult. A vasárnapi hidegcsomagokat Farkas Ágó jóvoltából vehették kézhez a gondozottak. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Ízkavalkád a 48 Étteremből

Ízkavalkád a 48 Étteremből

2021. november 19. 13:42 | Adományok

Péntek délben valósággal ünnepi lakoma várta a Wojtyla-népkonyhára járó sorsközösséget. A már-már túlzásba menően bőséges és mesés ízvilággal jellemezhető menü Benkovics Lajos, a kecskeméti 48 Étterem és Bár ügyvezetőjének ajándéka volt, melynek „kivitelezése” Varga Károly, a világ tíz legkiemelkedőbb szakácsa között számon tartott gasztronómiai szaktekintély, huszonkét olimpiai és világbajnoki aranyérem birtokosa nevéhez fűződik. A százhúsz adag, mesteri módon elkészített sült csirkecomb és rizs köret szinte elvarázsolta a gondozottak ízlelőbimbóit. Mindez pedig korántsem véletlenül adódott így. Varga Károly szakácsművész hagyományosan ezúttal is legmesszemenőkig hozta megszokott formáját. A csodálatos menüt savanyúság, kenyér, sütemény és – dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester jóvoltából – rétes egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ismét burgonyát adományozott Göbölyös Károly és családja

Ismét burgonyát adományozott Göbölyös Károly és családja

2021. november 19. 12:43 | Adományok

Kiváló minőségű terményei révén méltán közkedvelt Göbölyös Károly mezőgazdasági őstermelő és családja. Nem csak állhatatos, kitartó munkálkodásuk okán örvendenek köztiszteletnek Helvécia-szerte, valamint vásárlóik, barátaik, ismerőseik körében, egyben az önzetlen szeretet, jószándék, segítőkészség iskolapéldái is. Ennek szolgáltatták egyik tanúbizonyságát, amikor másfél éve, 2020. április 15-én tíz mázsa burgonyát ajánlottak fel a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ szegényeinek élelmezésére. Azóta három ízben további öt mázsával toldották meg e tekintélyes mennyiséget, csupán el kellett szállítani a terményt. Ma délelőtt pedig újfent tíz mázsa burgonya érkezett a Göbölyös család raktárából a Wojtyla-sorsközösség részére. Az értékes adományt szokás szerint ebédosztáskor juttatják el a rászorultakhoz a népkonyha munkatársai. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kovács Zoltán és családja adott melegételt

Kovács Zoltán és családja adott melegételt

2021. november 18. 13:27 | Adományok

A kecskeméti Miga-Metall Kft. tulajdonosa, Kovács Zoltán családjával karöltve úgy döntött, november 18-án újból vendégül látja a Wojtyla Barátság Központ szegényeit. Eddigi tapasztalatai alapján ugyanis hosszú ideje akként ítéli meg, további támogatásra méltó az erőfeszítés, melyet a szociális intézmény kollektívája és sorsközössége együttes erővel kifejt annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű emberek közül minél többen megtalálják helyüket, szerepüket a „normális” élet felé vezető úton; előbb-utóbb ismét önállóan eligazodjanak mindennapjaik útvesztőiben. A fémmegmunkálással, lakatosipari munkákkal, hegesztéssel, fémszerkezet-gyártással, csiszolással, felületkezeléssel foglalkozó kecskeméti Miga-Metall Kft. vezetője a gondozottakhoz szólva reményét fejezte ki, hogy másik alkalommal is tud majd segíteni. A Wojtyla Ház munkatársai délben rántott csirkecombot, rizibizit, savanyú uborkát, valamint kenyeret és süteményt szolgáltak fel a népkonyha százhúsz elesettje részére. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

2021. november 17. 13:28 | Adományok

A kecskeméti székhelyű SC Hírös-Ép Egyesület szeretetebédjét ízlelhették szerdán a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ez alkalomból 120 adag gombás csirkemellet és tészta köretet szolgáltak fel a népkonyha munkatársai Kertész Zoltán elnök és futballcsapata nevében. A felajánlókat távollétükben Farkas Pál, a szociális intézmény programszervező munkatársa mutatta be az étkezdében. A remek menühöz kenyér és sütemény is dukált a nehézsorsú rászorultaknak. A tálalásban az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházának két amerikai illetőségű misszionáriusa is hathatós segítséget nyújtott. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gyermelyi Tészta a Wojtyla Ház gondozottjainak

Gyermelyi Tészta a Wojtyla Ház gondozottjainak

2021. november 17. 12:19 | Adományok

Nagymennyiségű adomány érkezett Gyermelyről a Wojtyla Barátság Központba. A Gyermelyi Tészta Zrt. munkatársa hajnalban kelt, s indult útnak Kecskemét irányába, hogy ebédre főtt tészta jusson az ellátottak asztalára. Teherautója platóján nagymennyiségű színes csavart, durum és csőtészta kapott helyet, egyenként 4 kilogrammos kiszerelésben. A csomagok összességében 284 kilogrammot nyomtak. A népkonyha szegényei hálás köszönettel fogadták a gabonaipari vállalkozás vezetőinek felajánlását. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Héjja János támogatta a nehézsorsúakat

Héjja János támogatta a nehézsorsúakat

2021. november 16. 13:24 | Adományok

Amikor több mint harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron hat (rövidesen hét) vidéki éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt – tarhonyás húst savanyú uborkával – maga osztotta ki a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. A menühöz félegyházi kenyér és sütemény is dukált. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Vidám Törzsasztal és a német írónő gondoskodott a rászorultakról

A Vidám Törzsasztal és a német írónő gondoskodott a rászorultakról

2021. november 15. 13:28 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb október közepén vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Mindketten régi ismerősként köszöntötték a rászorultakat, annál is inkább, mert rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, havi rendszerességgel. Imádságot és asztali áldást követően százhúsz adag rakott kelkáposztát szolgáltak fel a szegényeknek a szociális intézmény étkezdéjében, kenyér és sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Haincz József tanár úr özvegye ismét ebéddel szolgált

Haincz József tanár úr özvegye ismét ebéddel szolgált

2021. november 12. 12:13 | Adományok

Tudósítások százai szóltak Haincz József Wojtyla Ház-beli ebédosztásairól az elmúlt évek során. Neve összeforrott a kolbászos lencsefőzelékkel a Wojtyla Barátság Központ háza táján. Rendszerint ezt kérték, s kapták tőle ugyanis a szociális intézmény gondozottjai havi rendszerességgel. A tanár úr 2017. szeptember 30-án lépte át utoljára a népkonyha küszöbét. 2017 novemberében érkezett a felfoghatatlan hír: Józsi örökre elment. Emléke azóta is elevenen él a wojtylások körében. Szellemi hagyatéka máig meghatározza a karitatív szervezet mindennapi életét. Ennek egyik megnyilvánulása, lelki visszatükröződése a Gáspár iskolával – amelynek Haincz József igazgatóhelyettese volt – fenntartott, egyre elmélyültebbé, bensőségesebbé váló kapcsolat. Ennek révén hoztak ajándékokat a gáspáros diákok karácsony előtt a Wojtyla Ház rászorultjainak, s jöttek el több alkalommal is a létesítménybe az iskola fodrász- és kozmetikus tanulói, hogy a gondozottak haját vágva, arcukat, kezüket ápolva éltessék tovább szeretett tanáruk emlékét mindenki legnagyobb megelégedésére, a közjó javára. Mindezekhez társul Haincz József özvegye, dr. Zimay Zsuzsanna közjegyző asszony ebédadománya, mellyel szeretett férje emlékének adózva rendszeresen megtiszteli a közkonyha szegényeit. Neki köszönhetően ma töltött csirkecomb, rizs köret, savanyúság, kenyér és sütemény kerülhetett az ínségesek böjtös asztalára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rehák Róbert gondoskodó szeretete

Rehák Róbert gondoskodó szeretete

2021. november 11. 13:21 | Adományok

Rehák Róbert kecskeméti származású fővárosi vállalkozó, a Wojtyla Barátság Központ karácsonyi főtéri ebédosztásainak állandó felajánlója, a sorsközösség régi időktől fogva hűséges patrónusa, nagylelkű havi támogatója csütörtökön is finom ebéddel szolgált a szociális intézmény étkezdéjében. A rászorultak egészségére figyelemmel ezúttal 120 adag zöldséges pennével kedveskedett a nélkülözőknek. Az ételt hagyományosan Molnár Zoltán önkéntes szakács készítette el, sőt még a hozzávalókat is ő hozta. Farkas Pál szervező munkatárs mutatta be a népkonyha mai ebédadományozóját, akit méltán övez őszinte tisztelet, szeretet, megbecsülés szerte a városban. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Balogh Károly és Garaczi János ebédadománya

Balogh Károly és Garaczi János ebédadománya

2021. november 10. 14:26 | Adományok

Libabemutatóval, újbor kóstolóval, finom ebéddel és néptánccal ünnepelték Szent Márton egyházi emléknapját szerdán a Wojtyla Barátság Központban. Szent Márton életéről Bereznai Zsuzsanna néprajzkutató is szólt mélyreható előadásában a Wojtyla Akadémia programsorozat keretében. Ezt követően pedig a Kecskemét Táncegyüttes hat tagjának táncbemutatóját láthatta a nagyérdemű. Az újbor ünnepének jegyében hozott kóstolót a friss nedűből Balogh Károly Helvécia polgármestere, aki Garaczi János mesterszakáccsal, a Tanyacsárda társtulajdonosával közösen finanszírozta a szegények mai ebédjét: 120 adag gulyáslevest tejes pitével, kenyérrel és süteménnyel. (Fotók. Mátyus István)

Részletek
A kecskeméti evangélikusok támogatták a wojtylások étkeztetését

A kecskeméti evangélikusok támogatták a wojtylások étkeztetését

2021. november 9. 13:34 | Adományok

Fontosnak tartjuk, hogy egyházunkban a lutheri felismerések szerint éljünk és tanítsunk ma is. Luther visszatalált a Szentíráshoz, és mindenki számára elérhetővé tette, amikor lefordította anyanyelvére a Bibliát. Fontos számunkra Isten igéje, mely útmutatást ad a mindennapokban, vigasztal bánatunkban, erősít a nehézségek idején és rámutat arra, mennyi mindenért adhatunk hálát az Úrnak. Luther rátalált arra az örömteli üzenetre, hogy nem saját erőfeszítésünkből, érdemeink alapján van üdvösségünk, hanem a Krisztusban való hit által. Fontos számunkra az a tapasztalat, hogy kegyelemből élünk, és Istennel való kapcsolatunknak az a hit az alapja, hogy Jézus meghalt bűneinkért és feltámadásával szabadulást kínál. Vallják mindezt a kecskeméti lutheránusok, akik pasztorális vezetője, Kis János lelkész osztotta ki a gyülekezet százhúsz adagos melegétel-adományát a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. A rendkívül ízletes székelykáposztát ezúttal is kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Riczu Péter szolgált ebéddel a szegényeknek

Riczu Péter szolgált ebéddel a szegényeknek

2021. november 8. 12:16 | Adományok

„A kapcsolatteremtésben a legfontosabb a személyes találkozás. Megismerjük egymást, mire van szükség, mivel tudunk segíteni. Rohanó világunkban ez sajnos egyre inkább háttérbe szorul. Pedig ez mindennek az alapja. Éppen ezért megoldásainkkal olyan lehetőségekhez juttatunk Téged és a többi Ügyfelünket, melyek segítségével könnyebbé, hatékonyabbá válik a kapcsolatteremtés.” – vallják az ART TeleCom Kft. berkeiben. A cég első embere régi időktől fogva vállán hordozza a Wojtyla Barátság Központ szegényeit – fizikai és lelki értelemben egyaránt. Hétfőn ismét Riczu Péter jóvoltából vehették át napi ebédjüket a népkonyha rászorultjai. A nemes lelkű felajánló a szociális-kulturális intézmény étkezdéjében személyesen kívánt jó étvágyat minden egyes ellátottnak. Neki köszönhetően rántott csirkemellet, petrezselymes burgonyát, kenyeret, süteményt, valamint – az Ízfaktor Kft. felajánlásával – krumplistésztát fogyaszthatott a Wojtyla Ház sorsközössége. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A hétvégén is Hovány Márton jóvoltából került melegétel a szegények asztalára

A hétvégén is Hovány Márton jóvoltából került melegétel a szegények asztalára

2021. november 6. 13:42 | Adományok

„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." – vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított Hovány cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ami 2021-et illeti, év végéig összesen tíz napon át vállalja, hogy ebédelteti Kecskemét szegényeit a Wojtyla Házban. Ennek kilencedik megnyilvánulásaként szombaton is ő finanszírozta a közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátott déli étkezését. Közös imádság után csülökpörköltet, főtt burgonya köretet, valamint kenyeret, süteményt és – Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatójának köszönhetően – almát fogyasztottak a jobb sorsra érdemes emberek. A remek menüt Domján Balázs és Nagy Ervin önkéntes szakácsok főzték készre a Wojtyla udvari bográcsában. A vasárnapi hidegcsomagok „belevalóit” úgyszintén Hovány Márton biztosította. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Nyolcadszor jótékonykodott Hovány Márton

Nyolcadszor jótékonykodott Hovány Márton

2021. november 5. 13:37 | Adományok

„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." – vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított Hovány cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ami 2021-et illeti, év végéig összesen tíz napon át vállalja, hogy ebédelteti Kecskemét szegényeit a Wojtyla Házban. Ennek nyolcadik megnyilvánulásaként pénteken is ő finanszírozta a közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátott déli étkezését. Közös imádság után tarhonyalevest és grízes tésztát, valamint kenyeret, süteményt fogyasztottak a jobb sorsra érdemes emberek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hovány Márton jótékonyságának hetedik gyümölcse

Hovány Márton jótékonyságának hetedik gyümölcse

2021. november 4. 13:12 | Adományok

„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." – vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított Hovány cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ami 2021-et illeti, év végéig összesen tíz napon át vállalja, hogy ebédelteti Kecskemét szegényeit a Wojtyla Házban. Ennek hetedik megnyilvánulásaként csütörtökön is ő finanszírozta a közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátott déli étkezését. Közös imádság után paradicsomszószt és húsgombócot, valamint kenyeret, süteményt fogyasztottak a jobb sorsra érdemes emberek. Előzetesen Borisz atya mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Vöröskereszt ajándéka: 2000 db szájmaszk

A Vöröskereszt ajándéka: 2000 db szájmaszk

2021. november 4. 12:44 | Adományok

Köztudomású tény, hogy a koronavírus okozta világjárvány immáron negyedik hullámban tört a Föld népességére. A súlyos betegség magától értetődően a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait sem hagyja érintetlenül. Ennek megfelelően a népkonyha területén is elsődleges fontosságot nyert a maszkhasználat. E szükségszerűséget felismerve a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének vezetői 2000 darab szájmaszkot ajándékoztak a szociális intézmény sorsközösségének. Az adományt Farkasné Pásztor Jolán, a Wojtyla Ház társalapítója vette át Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgatótól és dr. Schulcz József főorvostól. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma a Bács-Zöldérttől

Alma a Bács-Zöldérttől

2021. november 4. 11:24 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója csütörtökön ismét kopogtatott a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újból értékes ajándékot hozva a népkonyha rászorulóinak. Ezúttal két láda almát rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű gyümölcsöt hagyományosan ebédkor osztják ki a szociális létesítmény gondozottjainak. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Hovány Márton hatodszor segített

Hovány Márton hatodszor segített

2021. november 3. 13:41 | Adományok

„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." – vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított Hovány cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ami 2021-et illeti, év végéig összesen tíz napon át vállalja, hogy ebédelteti Kecskemét szegényeit a Wojtyla Házban. Ennek hatodik megnyilvánulásaként szerdán is ő finanszírozta a közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátott déli étkezését. Közös imádság után sárgaborsó-főzeléket és Stefánia-szeletet, valamint kenyeret, süteményt fogyasztottak a jobb sorsra érdemes emberek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szőlő Berényi Tibortól

Szőlő Berényi Tibortól

2021. november 3. 12:23 | Adományok

Újabb adománnyal szolgálta a Wojtyla Barátság Központ elesettjeit Berényi Tibor. A Katonatelepen élő kedves felajánló már számos alkalommal tanúbizonyságát adta nagylelkűségének. Legutóbbi jótékonysági akciója keretében nagymennyiségű szőlővel ajándékozta meg a népkonyha sorsközösségét. A vitamindús gyümölcsöt Facol Lajos, a szociális intézmény lelkes önkéntese szállította a helyszínre. Az Úr áldja meg minden gazdagságával a bőkezű adakozókat. (Fotó: Tódor Norbert)

Részletek
Hovány Márton ebédadománya – ötödször

Hovány Márton ebédadománya – ötödször

2021. november 2. 13:25 | Adományok

„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." – vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított Hovány cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ami 2021-et illeti, év végéig összesen tíz napon át vállalja, hogy ebédelteti Kecskemét szegényeit a Wojtyla Házban. Ennek ötödik megnyilvánulásaként kedden ő finanszírozta a közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátott déli étkezését. Közös imádság után rakott burgonyát és kenyeret fogyasztottak a jobb sorsra érdemes emberek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kolbász a Vacsi Hústól

Kolbász a Vacsi Hústól

2021. november 2. 12:27 | Adományok

Jótékonyság dolgában számtalanszor állt már a Wojtyla Barátság Központ mellé Németh Csaba, Szász Donát Szilárd és Zahorecz Jánosné – a Vacsi Kft. ügyvezetői. Alig egy hónap telt el azóta, hogy utoljára 10 kilogramm szárazkolbásszal lepték meg a népkonyha nehézsorsú ellátottjait. Nem kellett külön kérvényt benyújtani nekik, maguktól is jelentkeztek újabb adományukkal Farkas P. József alapító-igazgatónál a vállalkozás nemes lelkű tulajdonosai. Mátyus Istvánnak, a szociális intézmény önkéntesének ezúttal is 10 kilogramm szárazkolbászt nyújtottak át a cég vezetői. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gázégőfejek a dusnoki baráti körtől

Gázégőfejek a dusnoki baráti körtől

2021. november 2. 11:17 | Adományok

Immáron több alkalomra nyúlik vissza a dusnoki lakosokból álló baráti kör nagylelkű segítő áldozatvállalásának története. Legutóbb jótékonysági főzéssel álltak a Wojtyla Barátság Központ nehézsorsú gondozottjainak szolgálatára. Akkor tapasztalták, hogy a használatba vett két gázégőfejet – finoman szólva – megmarta az idő vasfoga. Mindkettő megérett a cserére. Ennek láttán eldöntötték, saját forrásból újra cserélik a főzőeszközöket. Tervükből kedden lett valóság, amikor Kövesi Krisztián mesterszakács képviselőjük üzembe helyezte a vadonatúj készülékeket. A szociális intézmény sorsközössége örömmel fogadta a felajánlást. (Fotók: Mátyus István)

Részletek