November 30. szerda, Andor, András
  • Kezdőlap
  • "Adományok"-ként cimkézett hírek listázása
„Trendalelke” hölgyek várták ebéddel a Wojtyla Ház rászorultjait

„Trendalelke” hölgyek várták ebéddel a Wojtyla Ház rászorultjait

2022. november 30. 12:23 | Adományok

Pajkó Andrea a trendalelke.hu – Kecskemét első online női magazinja – alapító-főszerkesztője. 2017 februárjában népes hölgykoszorúval útjára indította a Trendalelke Vállalkozónői Reggeli elnevezésű üzleti jellegű programsorozatot, melyet rendszerint a Wojtyla Barátság Központ melletti Veyron Ebédlő és Rendezvényházban tartanak meg havi rendszerességgel, informális stílusban, kiváló hangulat közepette. Korábban e fórumon született az ötlet Szani Edit jóvoltából – aki egyébként adományozóként állandó kapcsolatot tart fenn az Egressy utcai népkonyhával –, hogy rendezzenek jótékonysági főzést, melynek kedvezményezettje a Wojtyla Ház sorsközössége legyen. Az elképzelést azóta sok-sok tett követte, mind a mai napig, amikor százhúsz adag ízletes borsófőzeléket és sertéspörköltet szolgáltak fel a Trendalelke képviselői – nevezetesen Pajkó Andrea és dr. Weningerné Makkos Gabriella – a Wojtyla Ház lelkes munkatársaival, önkénteseivel karöltve. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Domokos Zoltán meglepetése

Domokos Zoltán meglepetése

2022. november 30. 12:08 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ lelkes pártfogója, régi időktől fogva hűséges patrónusa, Domokos Zoltán kecskeméti vállalkozó, szövetkezeti elnök 20 kilogramm sertéshússal ajándékozta meg a szociális-közművelődési intézmény sorsközösségét. A jelentős mennyiségű élelmiszer alapanyagot – mely a következő napokban készétel formájában jut el a rászorultakhoz – szerda délelőtt adta át Domokos úr Farkas P. Józsefnek, a népkonyha alapító-igazgatójának, aki hálás köszönetét fejezte ki a nemes lelkű felajánlónak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédadomány a 14. Nőnek lenni Jó! Konferencia résztvevőitől

Ebédadomány a 14. Nőnek lenni Jó! Konferencia résztvevőitől

2022. november 29. 13:47 | Adományok

Évenként kétszeri gyakorisággal Kecskeméten gyűlnek össze az ország minden tájáról érkező női vállalkozók, hölgy cégtulajdonosok, közép- és felsővezetők. Április 25-én a „Tökéletlen az új tökéletes" címmel a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban tartották összejövetelüket. Idén második alkalommal október 24-én tanácskoztak a résztvevők. Megbeszélésük témájaként a „Lét-Vágy”-at jelölték meg. A jótékonysági esemény célja ezúttal is az volt, hogy a bevételből rászorulókat segítő szervezeteket pártfogoljanak a résztvevők. A támogatottak egyikének ismételten a Wojtyla Barátság Központot jelölte meg a vállalkozói közösség. A rendezvény keretében Kolláth Andrea, a népkonyha igazgatóhelyettese újfent 200 ezer forintról szóló ajándékplakettet vehetett át Csatos Erikától, az Álomjövő Kft. tulajdonosától, a konferencia megálmodójától, szervezőjétől. A felajánlásból – immáron hagyományosan – négy alkalommal rendezhetnek jótékonysági ebédosztást a Wojtyla Házban, melyre elsőként november 29-én került sor. Utóbbi keretében összesen 120 adag gulyáslevest és mákostésztát szolgáltak fel a szociális-közművelődési intézmény munkatársai, önkéntesei. Az ízletes, kiadós menüt ezúttal is kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sült tarja és rántott sertésszelet a Hírös Grilltől

Sült tarja és rántott sertésszelet a Hírös Grilltől

2022. november 28. 12:48 | Adományok

Kiss Vivien, a Hírös Grill Étterem üzemeltetője és párja Zsákai Viktor, a vendéglátóhely tulajdonosa jó ideje havi rendszerességgel ajánl fel melegételt a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Bőkezűségük mit sem változott a hosszú évek során. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy hétfő délben úgyszintén nagymennyiségű sült tarját és rántott sertésszeletet küldtek széchenyivárosi vendéglőjükből a népkonyha elesettjeinek, összesen százhúsz adagot. A rizibizi köretet ugyancsak bőven mérték, így végképp nem maradt éhen senki a szociális intézmény környékén. Az első osztályú menüt hagyományosan savanyúság, kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Új klímaberendezés az étkezdében – Dr. Nagy Zoltán jóvoltából

Új klímaberendezés az étkezdében – Dr. Nagy Zoltán jóvoltából

2022. november 28. 10:46 | Adományok

Vadonatúj elektromos hűtő-fűtő készüléket vehetett birtokba a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége hétfő délelőtt. Az ebédlő helyiség régi, mára teljesen elavulttá vált légkondicionálója nyáron elromlott. Cseréje a hidegben különösen indokolt volt, annál is inkább, mert köztudottan a gázkazánok üzemeltetése a közületi fogyasztók számára rendkívül megdrágult. Tehát legjobbkor érkezett a népkonyha régi, hűséges, elkötelezett támogatója, dr. Nagy Zoltán, a kecskeméti Phoenix Mecano Kft. ügyvezető igazgatója felajánlása, mely lehetővé tette a hónapok óta aktuális cserét. A klímát a Best Cool Klíma Kft. szakemberei szerelték fel a helyszínen. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Nagy András biztosította a wojtylások szombati ebédjét

Nagy András biztosította a wojtylások szombati ebédjét

2022. november 26. 13:37 | Adományok

Az Olajdepo Kecskemét elsősorban kenőanyagok, adalékok, autóápolási szerek és felszerelési tárgyak forgalmazásával foglalkozik raktáráruházukban a Szegedi út 88. szám alatt. Magánszemélyeket, gazdasági szervezeteket, intézményeket egyaránt kiszolgálnak. Vásárlóik elsősorban benzinkutak, autósboltok, mezőgazdasági termelők és üzletek, autómosók, ipari fémmegmunkáló üzemek. Az Olajdepo Kecskemét által forgalmazott kenőanyagok választéka rendkívül széles. A legkorszerűbb szintetikus kenőolajok mellett a hagyományos kínálatot felölelő közlekedési és ipari kenőanyag választékon felül, a legkülönlegesebb követelményeknek megfelelő, speciális kenőanyagok úgyszintén megtalálhatók kínálatukban. Továbbá termékpalettájukon szerepelnek a gondtalan autózáshoz nélkülözhetetlen kiváló minőségű felszerelési tárgyak, kiegészítő termékek is. Az „olajos” cég (Nagy Kft.) ügyvezető tulajdonosa Nagy András. Szombaton neki köszönhetően juthatott ebédhez százhúsz nélkülöző ember a Wojtyla Barátság Központban. Jóvoltából kelkáposztafőzeléket és Stefánia-vagdaltat tálaltak fel a népkonyha dolgozói, önkéntesei. A kiváló menüt - amiből repeta is jutott bőven – helyben sütött sütemény, Túró Rudi, valamint – az Izsáki Házitészta Kft. adományaként – egy tasak száraztészta tette teljessé. A vasárnapi hidegcsomagok Nagy Gábor Tibor, a Kik-For Kft. ügyvezető igazgatójának felajánlása által juthattak el a rászorulókhoz. Advent első vasárnapjára figyelemmel az első gyertya lángja is fellobbant a karitatív létesítmény adventi koszorúján. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Szabó Antal novemberben is gondolt a szegényekre

Szabó Antal novemberben is gondolt a szegényekre

2022. november 25. 13:32 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A remekül elkészített rántott csirkemellet rizibizi, savanyúság, valamint kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Óvodások emlékeztettek Szent Erzsébetre a Wojtylában

Óvodások emlékeztettek Szent Erzsébetre a Wojtylában

2022. november 24. 14:39 | Adományok

A Szent Imre óvoda kicsinyei idézték fel Árpád-házi Szent Erzsébet (1207-1231) legendáját csütörtökön a Wojtyla Barátság Központban. II. András magyar király és Merániai Gertrúd alig 24 esztendőt élt lányához fűződő mítoszok közül talán legismertebb a rózsa legendája. Télvíz idején Erzsébet kenyeret vitt az éhezőknek, s apja – más leírás szerint sógora – kérdőre vonta, hogy mit visz a kötényében. Rózsákat – válaszolta a lány. Isten pedig nem hagyta cserben földi szolgáját, a kenyereket egy pillanat alatt rózsákká változtatta. E 13. századi csodás eseményt elevenítették fel az óvodások egy kis műsorral, továbbá jómaguk és szüleik által készített süteményekkel kínálták a szociális intézmény gondozottjait, így átélve, megtapasztalva a „Nagyobb boldogság adni, mint kapni” bibliai gondolat igazságát. Az ajándékozás örömét Wolf Katalin és Baranyiné Erdei Márta óvónők, valamint Halasiné Szemerédi Judit dadus segítségével ismerték meg a kicsinyek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kollár Csaba étkeztette az elesetteket

Kollár Csaba étkeztette az elesetteket

2022. november 24. 13:23 | Adományok

A Mizsetáp Kft. a magyar baromfi-előállító és takarmánygyártó ágazat elismert, fejlődő társasága. Lajosmizsei külterületi székhelyükön mintegy 30.000 tonna/év kapacitású takarmánykeverék gyárat üzemeltetnek. Elsősorban csirketápot állítanak elő, azonban sertés- és szarvasmarhatáp-gyártással is foglalkoznak. Lajosmizse és Csemő külterületein négy nagyüzemi baromfiteleppel és egy tojáscsomagoló központtal rendelkeznek. Aprójószág-termelésük brojlercsirke-hízlalásra, tojástermelésre, valamint tojójérce-nevelésre terjed ki. Termékeik nagykereskedelmével, valamint ingatlan hasznosítással a tulajdonos – Kollár Csaba – érdekeltségébe tartozó további cégek foglalkoznak. A Mizsetáp Kft. alapítója, ügyvezetője amellett, hogy sikeres üzletember, jótékonyság tekintetében is példát mutat. Mindezt megszámlálhatatlanul sok adomány formájában váltja valóra Kollár Csaba – immáron hosszú évek óta. Gazdag felajánlásaiból a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai is rendszeresen részesülnek, akárcsak csütörtök délben, amikor jómaga és a népkonyha munkatársai százhúsz adag tyúkpörköltet tálaltak fel tésztával, savanyúsággal, mellé kenyérrel, süteménnyel és csokoládé télapóval. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Paprikás krumpli Kopjás Tünde felajánlásával

Paprikás krumpli Kopjás Tünde felajánlásával

2022. november 23. 11:57 | Adományok

A Cutler GYM Kecskemét első, szakmai szempontból kialakított edzőtermével szemben található a Cutler Fresh Food Étterem. A vendéglátóhelyen nem csupán bőséges, egyben ízletes ételeket kínálnak az oda betérőknek, Takács József szakács a vendégek egészségére is fokozottan ügyel. Olyképpen válogatja össze az alapanyagokat, hogy táplálóak legyenek a belőlük készült ételek, emellett mégse terheljék meg túlzott mértékben az emberi szervezetet. Kopjás Tünde edzőterem- és étteremtulajdonos bőkezű támogatásával, Takács József keze munkája által szerda délben százhúsz adag, kolbásszal, füstölt oldalassal, virslivel, tarhonyával alaposan megrakott, rendkívül gazdag ízvilággal jellemezhető paprikás krumplit szolgáltak fel a Wojtyla Barátság Központ munkatársai. A magyaros ebédet savanyúság, kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Ebéddel kedveskedett a Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója

Ebéddel kedveskedett a Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója

2022. november 22. 15:23 | Adományok

Szikora Gyula, az üdülési szolgáltatásokat nyújtó kiskunmajsai Jonathermál Zrt. vezérigazgatója az elmúlt esztendők alatt jól csengő márkanévvé vált a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai körében. Mi sem természetesebb ennél, hiszen a vállalat első embere számtalan alkalommal járt kedvében a kecskeméti szociális-közművelődési intézmény sorsközösségének. Legyen szó különféle étkezési alapanyagokról, mikuláscsomagokról, vagy éppen majsai kirándulásról, e jeles adományok mind-mind Szikora Gyula becses személyét dicsérik. Mindezekhez kedden szeretetebéd-osztás társult. A jótékonysági akció keretében százhúsz adag csirkeragus tésztát szolgáltak fel a karitatív létesítmény munkatársai, önkéntesei. A menühöz szokás szerint kenyér és sütemény is járt a nehézsorsú ellátottaknak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Schindler János támogatta a hétfői ebédosztást

Schindler János támogatta a hétfői ebédosztást

2022. november 21. 13:18 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ támogatói szokás szerint jócskán kitesznek magukért. Így nem lenne csoda, ha a népkonyha szegényei a hétfői menüt is jó ideig emlegetnék. A mai étek – sült töltött csirkecomb és rizibizi köret – gazdag ízvilága ugyanis minden bizonnyal hosszú időre rabul ejti emlékezetüket. Schindler János vállalkozó, Kecel korábbi polgármestere minden elismerést megérdemel! Annál is inkább, mert régi barátja, támogatója a Wojtyla sorsközösségnek. Az ízletes ebédet kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kisnyugdíjas juttatott alapvető élelmiszereket a rászorulóknak

Kisnyugdíjas juttatott alapvető élelmiszereket a rászorulóknak

2022. november 21. 10:16 | Adományok

Csomósné Puskás Elíz gyakorta jár-kel az Egressy utcában, ennél fogva számtalanszor szemtanúja a Wojtyla Barátság Központ rendezvényeinek, legyen szó csoportos önkéntes kertészkedésről, szemétgyűjtésről vagy éppen zenés-táncos ünnepi alkalmakról, közösségi megemlékezésekről. Látván a szociális-közművelődési intézmény jobb sorsra érdemes gondozottjait, első gondolata, hogy miként tudná valamiképpen enyhíteni testi-lelki nyomorúságukat. Kispénzű nyugdíjas lévén tudja, a világot aligha képes megváltani – annál is inkább, mert ezt már Krisztus megtette értünk és helyettünk kétezer évvel ezelőtt. Minden szegénysége ellenére jártában-keltében megannyiszor hoz be alapvető élelmiszereket és használati cikkeket az Egressy utcai népkonyha épületében. Ezt tette november 21-én, hétfőn is, amikor étolaj, csirkemell, margarin, tejföl, kristálycukor, tea és tojás került az elesettek böjtös asztalára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Dudás Tamás és Kövesi Krisztián szeretetebédje

Dudás Tamás és Kövesi Krisztián szeretetebédje

2022. november 19. 13:53 | Adományok

Dudás Tamás és Kövesi Krisztián – két remek fiatalember – még 2021 januárjában úgy döntöttek, szabadidejükben jótékonyságra adják fejüket. E nemes elhatározás eredménye immáron közel két éve elválaszthatatlan része a Wojtyla Barátság Központ mindennapi valóságának. Ahová Kolláth Andrea, a szociális-közművelődési intézmény igazgatóhelyettesének közbenjárása és szervezése által jutottak el hajdanán. Szombat délelőtt Kövesi Krisztián – Dudás Tamás távollétében – azért érkezett a népkonyha épületébe, hogy saját kezűleg készítse el kiváló főztjét: százhúsz adag babgulyást és mákostésztát, melyek mellé kenyér és süteményt is járt. Az előkészületekben Krisztián két barátja, Betti és Zsolt is hathatós segítséget nyújtott. A vasárnapi hidegcsomagok úgyszintén eljutottak a szegényekhez – Cornelia Rückriegel hazánkban élő német anyanyelvű írónőnek köszönhetően.

Részletek
„Névtelen” jótevő ebédeltetett

„Névtelen” jótevő ebédeltetett

2022. november 18. 12:17 | Adományok

Jézus ezt mondja: „Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.” Máté evangéliumának eme igeverseire alapozva fogalmazta meg adakozása mibenlétét egy önmagát megnevezni nem kívánó úr. Az anonim patrónus mindennek megfelelően pénteken kelkáposztafőzeléket, valamint Stefánia-vagdaltat ajánlott fel a Wojtyla Barátság Központ által gondozott százhúsz rászorulónak. Kilétét olyannyira titokban tartotta, hogy emiatt az ebédosztáson sem óhajtott jelen lenni, csupán üzenetet hagyott a népkonyha elesettjeinek: mindenkinek kitűnő egészséget, az étel elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat kívánt. A házias menüt hagyományosan kenyér és sütemény tette teljessé. Előzetesen Mike Sámuel, a Kecskeméti Baptista Gyülekezet lelkipásztora és Révész László, a hívőközösség kántora adott ízelítőt keresztény énekekből – gitár és zongorakísérettel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Mák és zöldségfélék a Zöldi Kertészetből

Mák és zöldségfélék a Zöldi Kertészetből

2022. november 17. 20:17 | Adományok

Tóth Nándor, a dunavecsei Zöldi Kertészet társtulajdonosának képviselője nagymennyiségű zöldségfélét, valamint 20 kilogramm prémium minőségű mákot adott át Farkas P. Józsefnek, amikor a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója csütörtök délután ismét a 400 hektáron gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozás telephelyére látogatott. A bőkezű adományt – melynek elszállításában Koi Béla vállalkozó segédkezett saját gépkocsijával – a kecskeméti népkonyha szegényeinek szociális étkeztetésére használják fel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kovács Zoltán és családja adományozott melegételt

Kovács Zoltán és családja adományozott melegételt

2022. november 17. 16:39 | Adományok

A kecskeméti Miga-Metall Kft. tulajdonosa, Kovács Zoltán családjával karöltve úgy döntött, november 17-én újból vendégül látja a Wojtyla Barátság Központ szegényeit. Eddigi tapasztalatai alapján ugyanis hosszú ideje akként ítéli meg, további támogatásra méltó az erőfeszítés, melyet a szociális intézmény kollektívája és sorsközössége együttes erővel kifejt annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű emberek közül minél többen megtalálják helyüket, szerepüket a „normális” élet felé vezető úton; előbb-utóbb ismét önállóan eligazodjanak mindennapjaik útvesztőiben. A fémmegmunkálással, lakatosipari munkákkal, hegesztéssel, fémszerkezet-gyártással, csiszolással, felületkezeléssel foglalkozó kecskeméti Miga-Metall Kft. vezetője a gondozottakhoz szóló üzenetében reményét fejezte ki, hogy másik alkalommal is tud majd segíteni. A Wojtyla Ház munkatársai délben Marco Polo szeletet és burgonyapürét, valamint kenyeret, süteményt tálaltak fel a népkonyha százhúsz elesettje részére. A felszolgálásban vendégként Szentkúti György, a jakabszállási Nádas Vendéglő tulajdonosa, a karitatív létesítmény egyik régi patrónusa nyújtott hathatós segítséget. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkész biblikus gondolatait hallhatták a jelenlévők. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szakálas Tibor és családja hívta ebédelni a wojtylásokat

Szakálas Tibor és családja hívta ebédelni a wojtylásokat

2022. november 16. 13:42 | Adományok

A Print 2000 Nyomdát három nyomdai szakember alapította Kecskeméten 1994-ben. Közéjük tartozott Szakálas Tibor, a cég egyik jelenlegi ügyvezető igazgatója. A folyamatos bővítések, fejlesztések eredményeként – az akkor még mikrovállalkozásként megalakult társaság – néhány év alatt jelentős középüzemmé nőtte ki magát, ahol saját tulajdonban lévő ingatlanon, csaknem kéthektáros telephelyen, 3000 négyzetméternyi üzemcsarnokban folyik a termelés. A vállalat fennállása alatt mindig eredményesen gazdálkodott, aminek alapja a szakmai felkészültség mellett a rendezett munkaügyi, pénzügyi háttér, a megfelelő államigazgatási és beszállítói kapcsolatrendszer, továbbá a korrekt vevőkiszolgálás. Szakálas Tibor amellett, hogy pályafutásával nyomdai berkekben országos ismertségre tett szert, a jótékonyság erénye sem áll tőle távol. Olyannyira, hogy szerdán ő és családja támogatta a Wojtyla Barátság Központ százhúsz szegényének szociális étkeztetését. A kiváló menüt – lecsós hús rizs körettel – önkéntesek tálalták és osztották ki a rászorultak között. Az étel mellé kenyér és sütemény is járt a nélkülözőknek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
300 kg burgonya adomány a Göbölyös családtól

300 kg burgonya adomány a Göbölyös családtól

2022. november 15. 13:19 | Adományok

Kecskemét egyik üde színfoltjává lett egy sötétkék színű ponyvás kisteherautó, rajta a sárga felirattal: „GÖMBI BURGONYA Helybe szállítva 06 30 366 5690 Helvécia”. Ki ne ismerné e pompás járgányt, mely oly gyakorta felbukkan a hírös város útjain!? A kiváló minőségű terményei révén méltán közkedvelt Göbölyös Károly mezőgazdasági őstermelő és családja nem csak állhatatos, kitartó munkálkodása okán örvend köztiszteletnek Helvécia-szerte, valamint vásárlóik, barátaik, ismerőseik körében, egyben az önzetlen szeretet, jószándék, segítőkészség iskolapéldái is. Ennek jegyében ajánlanak fel időről időre nagymennyiségben burgonyát a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ szegényeinek élelmezésére, immáron évek óta. Kedden 20 zsák – összesen 300 kilogramm krumplit – pakolt le Göbölyös Károlyné a Wojtyla Ház udvarában. Az értékes adomány főzések alkalmával jut el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Héjja János ebédet osztott a Wojtyla Házban

Héjja János ebédet osztott a Wojtyla Házban

2022. november 15. 12:58 | Adományok

Idén tizenegyedik alkalommal jelent meg a Wojtyla Barátság Központban Héjja János, a Peki Restaurant Kft. ügyvezetője, immáron nyolc hazai McDonald’s étterem méltán közmegbecsülésnek örvendő tulajdonosa, aki minden hónapban megtiszteli ebédadományával az Egressy utcai népkonyha több mint százharminc halmozottan hátrányos helyzetű, testi-lelki kínoktól gyötört polgártársunkat számláló sorsközösségét. Mint az elesettekhez szólva megjegyezte, jótékonysági szerepvállalása öröm és bánat is egyszerre, hiszen jó szívvel adakozik, ám jobb lenne, ha rászorultság hiányában rendszeres adományára nem is lenne szükség a wojtylások háza táján. Az ő hozzájárulásával elkészült ételt – százharminc adag sárgaborsófőzeléket és sertéspörkölt feltétet – személyesen osztotta ki a nélkülözőknek, önkéntesek tevékeny közreműködésével. A házias menüt Félegyházi kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A kecskeméti evangélikusok támogatták a wojtylások étkeztetését

A kecskeméti evangélikusok támogatták a wojtylások étkeztetését

2022. november 14. 13:38 | Adományok

Fontosnak tartjuk, hogy egyházunkban a lutheri felismerések szerint éljünk és tanítsunk ma is. Luther visszatalált a Szentíráshoz, és mindenki számára elérhetővé tette, amikor lefordította anyanyelvére a Bibliát. Fontos számunkra Isten igéje, mely útmutatást ad a mindennapokban, vigasztal bánatunkban, erősít a nehézségek idején és rámutat arra, mennyi mindenért adhatunk hálát az Úrnak. Luther rátalált arra az örömteli üzenetre, hogy nem saját erőfeszítésünkből, érdemeink alapján van üdvösségünk, hanem a Krisztusban való hit által. Fontos számunkra az a tapasztalat, hogy kegyelemből élünk, és Istennel való kapcsolatunknak az a hit az alapja, hogy Jézus meghalt bűneinkért és feltámadásával szabadulást kínál. Vallják mindezt a kecskeméti lutheránusok, akik pasztorális vezetője, Hajduch-Szmola Patrik lelkész osztotta ki a gyülekezet százhúsz adagos melegétel-adományát a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. A rendkívül ízletes rakott kelkáposztát ezúttal is kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebéd Toldi Mária felajánlásával

Szeretetebéd Toldi Mária felajánlásával

2022. november 12. 12:28 | Adományok

Toldi Mária, a kecskeméti Auditker Könyvelőiroda ügyvezetője bejegyzett könyvvizsgálóként, igazságügyi adó-, járulék-, és könyvszakértőként folytatja mindennapi tevékenységét. Széleskörű, több évtizedes múltra visszatekintő szakmai tapasztalattal büszkélkedhet, így nem is csoda, ha ügyfelek tömegei keresik fel, hogy segítségükre legyen könyvelési téren. Mária, mindamellett, hogy könyvelőirodát vezet, ennek okán pedig életének szinte minden perce szigorúan be van osztva, gondoskodó szeretetétől vezérelve még önzetlen jótékonykodásra is futja. Mindennek folyományaként valósulhatott meg szociális ebédosztás november 12-én, szombaton a Wojtyla Barátság Központban, ahol Toldi Mária gazdag felajánlásával százhúsz adag gulyáslevest és diós tésztát szolgáltak fel a népkonyha munkatársai, lelkes önkéntesek – nevezetesen Kövecses Zsuzsanna szakácsnő, Jónás Piroska, Tóthné Rontó Gyöngyvér és Farkas Rózsa – tevékeny közreműködésével. A vasárnapi hidegcsomagok Farkas Ágó jóvoltából jutottak el a rászorultakhoz.

Részletek
Garaczi János szolgált Szent Márton-napi ebéddel

Garaczi János szolgált Szent Márton-napi ebéddel

2022. november 11. 13:34 | Adományok

Pályafutásom több mint hatvan esztendeje alatt nem kényszerültem olyan kihívások elé nézni, mint az elmúlt két esztendőben és mostanság – fogalmazott nemrégiben Garaczi János, a lajosmizsei Tanyacsárda, valamint a felsőlajosi Új Tanyacsárda társtulajdonosa a végéhez közelítő esztendőt értékelve. Az elmúlt hónapokra jellemző energiaár-robbanás, a költségemelkedés, és a mindennek nyomán fellépő rendkívül feszített gazdasági helyzet ellenére a Venesz-díjas mesterszakács mégis vállalta, hogy Szent Márton-nap alkalmából hagyományosan százhúsz adag gulyáslevessel és ugyanennyi lekváros tejespitével jár kedvében a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. A színvonalas menüt kenyér, sütemény, továbbá Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatójának körteadománya, valamint egy kedves anonim felajánló sütemény és csokoládé ajándéka tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Házias finomság a wojtylások böjtös asztalán

Házias finomság a wojtylások böjtös asztalán

2022. november 10. 13:27 | Adományok

Ízletes rántotthúst és rizibizi köretet készített, majd szállíttatott csütörtök délben a Wojtyla Barátság Központba Tóth Zsolt, a Kecskeméti Csárda és Borház üzemeltetője. Az étterem dolgozói örömmel készültek erre a nagyszerű alkalomra, hisz jól tudták, a leginkább rászorulókhoz kerül százhúsz adagos ebédfelajánlásuk. A tradicionális étek mellé friss kenyér és sütemény is jutott bőven mindenkinek. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Olga és családja látta vendégül a szegényeket

Olga és családja látta vendégül a szegényeket

2022. november 9. 13:11 | Adományok

Kotvits Jánosné – közismert nevén Olga, aki hosszú évek óta gondoskodik a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak felszolgált ételek ízvilágáról –, és kedves férje szolgált, immáron sokadik alkalommal, egy-egy tányér finom ebéddel a népkonyha elesettjeinek. A főzőtudományáról messze földön híressé vált házaspár keze munkája által szerda délelőtt százhúsz adag székelykáposzta rotyogott a szociális intézmény udvari bográcsában. Ráadásként hagyományosan kenyér és sütemény is dukált a rászorultaknak. Soha jobb falatokat! – üzenték viszonzásul az étkezdében várakozó nélkülözők. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rehák Róbert helyezett melegételt a szegények böjtös asztalára

Rehák Róbert helyezett melegételt a szegények böjtös asztalára

2022. november 8. 20:07 | Adományok

Rehák Róbert kecskeméti származású fővárosi vállalkozó, a Wojtyla Barátság Központ karácsonyi főtéri ebédosztásainak állandó felajánlója, a sorsközösség régi időktől fogva hűséges patrónusa, nagylelkű havi támogatója kedden is finom ebéddel szolgált a szociális intézmény étkezdéjében. A rászorultak egészségére figyelemmel ezúttal százhúsz adag zöldséges tésztával kedveskedett a nélkülözőknek. Az ételt hagyományosan Molnár Zoltán önkéntes szakács készítette el, sőt még a hozzávalókat is ő hozta. Farkas Pál, a Wojtyla programszervező munkatársa mutatta be a népkonyha mai ebédadományozóját, akit méltán övez őszinte tisztelet, szeretet, megbecsülés szerte a városban. A kiváló menüt kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Riczu Péter biztosította az elesettek napi betevőjét

Riczu Péter biztosította az elesettek napi betevőjét

2022. november 7. 13:19 | Adományok

„A kapcsolatteremtésben a legfontosabb a személyes találkozás. Megismerjük egymást, mire van szükség, mivel tudunk segíteni. Rohanó világunkban ez sajnos egyre inkább háttérbe szorul. Pedig ez mindennek az alapja. Éppen ezért megoldásainkkal olyan lehetőségekhez juttatunk Téged és a többi Ügyfelünket, melyek segítségével könnyebbé, hatékonyabbá válik a kapcsolatteremtés.” – vallják az ART TeleCom Kft. berkeiben. A cég első embere régi időktől fogva vállán hordozza a Wojtyla Barátság Központ szegényeit – fizikai és lelki értelemben egyaránt. Hétfőn ismét Riczu Péter jóvoltából vehették át napi ebédjüket a népkonyha rászorultjai. A nemes lelkű felajánló a szociális-kulturális intézmény étkezdéjében személyesen kívánt jó étvágyat minden egyes ellátottnak. Neki köszönhetően bolognai spagettit, kenyeret és süteményt fogyaszthatott a Wojtyla Ház sorsközössége. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gulyás János szeretetebédje

Gulyás János szeretetebédje

2022. november 5. 13:41 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatója hosszú esztendők óta hétről hétre kopogtat a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újabb és újabb értékes ajándékokat – zöldséget, gyümölcsöt – hozva a népkonyha rászorulóinak. A termények hagyományosan ételosztáskor jutnak el a szociális létesítmény gondozottjaihoz. Emellett a cégvezető időről időre ebédfelajánlással is szolgál a Wojtyla Ház szegényei számára. Ennek megfelelően szombaton házias lencselevest és diós tésztát tálaltak fel a szociális intézmény munkatársai, lelkes önkéntesek, nevezetesen Domján Balázs és Nagy Ervin főzőmesterek, valamint Fehér Tímea és Tóthné Rontó Gyöngyvér önzetlen, önfeláldozó közreműködésével. A vasárnapi hidegcsomagok Bimbó Imre ácsmester anyagi hozzájárulásával jutottak el a nélkülözőkhöz.

Részletek
Szilvási József étkeztette a szegényeket

Szilvási József étkeztette a szegényeket

2022. november 4. 12:21 | Adományok

Szilvási József aligha ismeretlen a kecskemétiek előtt: köztudottan nevéhez fűződik a Szil-Coop bevásárlóközpont, és a Sasfészek Étterem is. Utóbbi tulajdonosaként tette meg felajánlását, mely szerint péntek délben ebédre invitálta a Wojtyla Barátság Központ százhúsz hátrányos helyzetű ellátottját. A vállalkozó előzetesen kijelentette: fontosnak tartja, hogy a szegények ügyét ily módon is támogassa. A távolból kívánt nagyon jó étvágyat minden rászoruló embernek, aki ma a Wojtyla Ház támogatásában bízva, testi-lelki kínoktól gyötörve megjelent az intézmény ebédlőjében. Az igazán ízletes, laktató tarhonyáshús ízvilága a Sasfészek Étterem szakácsait dicsérte. A kiváló menüt kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Somodi Ferenc református presbiter szolgált ebéddel

Somodi Ferenc református presbiter szolgált ebéddel

2022. november 3. 13:09 | Adományok

Aki Somodi Ferenc kecskeméti agrármérnök és családi gazdálkodó tanyáján jár, követlen betekintést kaphat egy sikeres mezőgazdasági vállalkozás életébe. A részben európai uniós támogatásból folyamatosan fejlesztett gazdaság mára eljutott odáig, hogy külföldre is exportálja termékeit. A vállalkozó eddigi sikereit, nagyszerű eredményeit szerényen ekként fogalmazta meg egykor a Wojtyla Barátság Központ ebédlőjében: „Köszönöm az Úrnak, hogy adhatok. Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség!” A kiváló szakember ajánlotta fel ugyanis a karitatív létesítmény százhúsz gondozottjának csütörtöki étkét: gombapörköltet tészta körettel, valamint kenyérrel, süteménnyel és almával. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Lajosmizséről küldték az ebédet

Lajosmizséről küldték az ebédet

2022. november 2. 12:06 | Adományok

Gombkötő Márk kőműves egyéni vállalkozását fejlesztve 1991-ben Lajosmizsén alapította meg a Gomép Ipari és Kereskedelmi Kft.-t, mely mára a térség elismert, csaknem száz főt foglalkoztató építőipari vállalkozásává nőtte ki magát. A cég alapítójának szívügye a természetes anyagokból történő, igényes és minőségi munkavégzés. Ehhez kiválóan képzett szakembergárda is társul, így sokéves tapasztalatuknak köszönhetően a legnagyobb szakmai kihívásokat is képesek megoldani a kitűzött határidőre. A GOMÉP Kft. színvonalasan kivitelezett középületeiért eddig öt nívódíjat érdemelt ki Pest megyében. Gombkötő Márk üzleti sikerei mellett nehezebb sorsú embertársaira is rendszeresen gondol olyképpen, hogy időről időre ebéddel szolgál számukra a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ ebédlőjében. A vállalkozó megbízásából százhúsz adag kolbászos rakott burgonyát, valamint kenyeret és Fornetti-süteményt szolgáltak fel szerda délben a népkonyha munkatársai, lelkes önkéntesei. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Somodi Ferenc alma adománya

Somodi Ferenc alma adománya

2022. november 2. 10:42 | Adományok

A nemes lelkű mezőgazdasági vállalkozó nem először lépte át a Wojtyla Barátság Központ küszöbét, amikor szerda délelőtt négy láda almát szállított a népkonyha épületébe. A számos szakmai elismeréssel kitüntetett üzletember örömmel adta át ajándékát Farkas P. Józsefnek, a szociális intézmény alapító-igazgatójának. A friss gyümölcs következő ebédosztáskor jut el a szegényekhez. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Cornelia és a Vidám Törzsasztal októberben is segített

Cornelia és a Vidám Törzsasztal októberben is segített

2022. október 29. 13:17 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb szeptemberben vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Szombaton mindketten régi ismerősként köszöntötték újra a rászorultakat, annál is inkább, mert rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, havi rendszerességgel. Sőt mi több, Lajos reggel 8 órakor már az udvari bogrács körül sürgött-forgott, hogy minél előbb végezzen a több kilogramm füstölt húsos szalonna és a bőséges hozzávalók – Cornelia ajándéka – előkészítésével. Alig telt el néhány perc, s máris az üstben rotyogott mintegy százhúsz adag bácskai bableves, benne minden földi jóval – amint Lajos fogalmazott: „édesanyám receptje szerint”. Nem is csoda, ha fél 12 után a Wojtyla Ház aranykezű ezermesterének főztjét dicsérte minden éhes száj. Imádságot és asztali áldást követően a vendéglátók maguk szolgálták fel ebédadományukat ünnepi hidegcsomag kíséretében. Utóbbi dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kft. ügyvezető igazgatója, továbbá Farkas Ágó, valamint Simon Bence, az Építő Simon Kft. anyagi hozzájárulásával jutott el az elesettekhez. A karitatív jószolgálati ételosztást Farkas Rózsa, Jobbágy Istvánné Katika, Kispatakiné Szénási Melinda és Tóthné Rontó Gyöngyvér támogatta önzetlen önkéntes segítő munkájával. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Szabó Antal szeptemberben is gondolt a szegényekre

Szabó Antal szeptemberben is gondolt a szegényekre

2022. október 28. 13:44 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A remekül elkészített rántott csirkemellet rizibizi, savanyúság, valamint kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebéd „A teljesség igényével”

Szeretetebéd „A teljesség igényével”

2022. október 27. 13:42 | Adományok

Móra Róbert, hűen cége jelmondatához, „A teljesség igényével” készítette el százhúsz adagos melegétel-adományát a Wojtyla Barátság Központ rászorulói számára. Sőt, nem csupán megfőzte, egyúttal helyszínre szállította és fel is szolgálta a remek menüt, melyet csütörtökön neki köszönhettek – és köszöntek is – a népkonyha szegényei. Móra Róbert jóvoltából teljes ellátásban részesültek tehát mindazok, akik e napon igénybe vették az Egressy utcai szociális intézmény karitatív célú ember- és lélekmentő szolgálatát. Olyasféle hangulat uralkodott az étkedében, mintha egy vállalati rendezvényen lennének a jelenlévők, ahol a főnök szolgálja ki munkatársait, bőkezűen megjutalmazva őket a jól végzett munkáért. Nem jártak messze a valóságtól, hisz Móra Róbert vállalkozása, a Full Party Service Kft. legfőképp közületi és családi rendezvények, esküvők, konferenciák szervezésével vált – méltán – közkedveltté. A háziasan tálalt tarhonyáshúsra bőven akadt jelentkező. A betérők ezen felül savanyúságot, kenyeret, süteményt és – Zubor András jóvoltából – szőlőt, valamint – Borbély István solti „tüzépes” vállalkozónak köszönhetően – kukoricát is fogyaszthattak. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Krémesek a lajosmizsei KissCuki felajánlásával

Krémesek a lajosmizsei KissCuki felajánlásával

2022. október 27. 13:15 | Adományok

Családi vállalkozásunk 1995-ben alakult. Napjainkban már gyermekeink is részt vállalnak a munkában, tanulmányaik mellett. Zoli a fagylalt iránt elhivatott, ezen a területen szeretné képezni magát. Dani a csokoládé, bonbon és kávé vonalon jeleskedik. Sikereink elérésében elhivatott munkavégzésükkel kedves kollégáink is jelentős részt vállalnak. Mindennek köszönhetően cukrászdánk országos ismeretséget tudhat magáénak – mutatta be dióhéjban családi vállalkozásukat, a lajosmizsei KissCuki tradicionális cukrászdát Kiss Zoltán mestercukrász és Kisjuhász Gabriella üzletvezető, amikor csütörtök délelőtt 54 darab krémest adtak át Mátyus Istvánnak, a népkonyha önkéntesének. Az édes finomság a csütörtöki ebédosztás előtt jutott el a szociális intézmény gondozottjaihoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Dr. Temesváry Béla vendégelte meg a szegényeket

Dr. Temesváry Béla vendégelte meg a szegényeket

2022. október 26. 13:26 | Adományok

A kecskeméti kórház immáron negyvenkettedik esztendeje praktizáló szülész-nőgyógyász, andrológus osztályvezető-helyettes főorvosa hívta ebédlőasztalhoz szerda délben a Wojtyla Barátság Központ nélkülözőit. A szociális intézmény étkezdéjében személyesen köszöntötte az elesetteket, egyúttal jó étvágyat kívánt a kiváló menühöz, mely nem volt más, mint raguleves, valamint kenyér, sütemény és – Borbély István solti „tüzépes” vállalkozó jóvoltából – főtt csemegekukorica. A neves orvos specialista ígérte: idén ugyan nem állt módjában, de jövőre ismét tart ismeretterjesztő előadást a népkonyha elesettjei számára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rántott húsok a Hírös Grilltől

Rántott húsok a Hírös Grilltől

2022. október 25. 14:35 | Adományok

Kiss Vivien, a Hírös Grill Étterem üzemeltetője és párja Zsákai Viktor, a vendéglátóhely tulajdonosa jó ideje havi rendszerességgel ajánl fel melegételt a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Bőkezűségük mit sem változott a hosszú évek során. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy kedd délben úgyszintén nagymennyiségű rántott csirkemellet és combot küldtek széchenyivárosi vendéglőjükből a népkonyha elesettjeinek, összesen százhúsz adagot. A rizibizi és petrezselymes burgonya köretet ugyancsak bőven mérték, így végképp nem maradt éhen senki a szociális intézmény környékén. Az első osztályú menüt hagyományosan kenyér és sütemény, valamint ezúttal főtt kukorica egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Schindler János támogatta az ebédosztást – októberben másodszor

Schindler János támogatta az ebédosztást – októberben másodszor

2022. október 24. 13:06 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ támogatói szokás szerint jócskán kitesznek magukért. Így nem lenne csoda, ha a népkonyha szegényei a hétfői menüt is jó ideig emlegetnék. A mai étek – Marco Polo-szelet és burgonyapüré – gazdag ízvilága ugyanis minden bizonnyal hosszú időre rabul ejti emlékezetüket. Schindler János vállalkozó, Kecel korábbi polgármestere újfent megérdemel minden elismerést! Annál is inkább, mert régi barátja, támogatója a Wojtyla sorsközösségnek. Az ízletes ebédet kenyér, Fornetti-sütemény, Túró Rudi és főtt kukorica egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Székelykáposzta rotyogott az udvari bográcsban

Székelykáposzta rotyogott az udvari bográcsban

2022. október 22. 12:32 | Adományok

Kisjuhász Hajnalka és családja 2020 tavasza óta több ízben nyújtotta ölelő karjait a Wojtyla Barátság Központ szegényei felé. Alapanyagokkal – savanyú káposztával és hússal –, szakácstudományukkal, no meg sok-sok jó szóval szolgálták a népkonyha sorsközösségének testi-lelki felemelkedését. A kedves lajosmizsei család azóta is szívén viseli a wojtylások sorsát, ennek megfelelően nemrégiben ismét elhatározták, újból visszatérnek a szociális intézménybe, hogy a jól bevált menüvel, székelykáposztával járjanak az elesettek kedvébe – egyéb elfoglaltságaik okán ezúttal csak messzi távolból. Az általuk biztosított kiváló minőségű hozzávalókat Dudás Tamás önkéntes szakács főzte készre a karitatív létesítmény udvari bográcsában. A vasárnapi hidegcsomagok nem juthattak volna el a rászorultakhoz a Hajósi Polgármesteri Hivatal – és legfőképpen Estók Mihályné Szalczer Erzsébet polgármester asszony – támogatása nélkül. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Helvécia polgármestere támogatta a szegényeket

Helvécia polgármestere támogatta a szegényeket

2022. október 21. 13:44 | Adományok

Balogh Károly Helvécia polgármestere volt pénteken a Wojtyla Barátság Központ vendége, egyúttal támogatója. A nagyközség első embere – aki ezúttal Thám József alpolgármester társaságában érkezett a szociális intézménybe – számos alkalommal pártfogolta már magánemberként a Wojtyla-sorsközösséget. Igazán pazar kulináris élménnyel lehettek ma gazdagabbak a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai, ugyanis a település elöljárója százhúsz adag marhapörkölttel és főtt burgonyával kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt szokás szerint kenyér és sütemény tette teljessé. Thám József marhahús-adományát Garaczi János Venesz-díjas mesterszakács, a lajosmizsei Tanyacsárda tulajdonosa főzte készre, aki egyúttal nagymennyiségű tejespitével is meglepte a nélkülözőket. A pompás étel kiosztásában a két településvezető úgyszintén jeleskedett – lelkes önkéntesek tevékeny közreműködésével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Finom falatok Kecelről

Finom falatok Kecelről

2022. október 20. 13:32 | Adományok

A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda küldöttsége egy-egy tányér melegétellel juttatta kifejezésre a tanintézet pedagógusainak és diákságának gondoskodó szeretetét csütörtökön a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháján. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Haincz József tanár úr özvegye ismét ebéddel szolgált

Haincz József tanár úr özvegye ismét ebéddel szolgált

2022. október 19. 12:26 | Adományok

Tudósítások százai szóltak Haincz József Wojtyla Ház-beli ebédosztásairól az elmúlt évek során. Neve összeforrott a kolbászos lencsefőzelékkel a Wojtyla Barátság Központ háza táján. Rendszerint ezt kérték, s kapták tőle ugyanis a szociális intézmény gondozottjai havi rendszerességgel. A tanár úr 2017. szeptember 30-án lépte át utoljára a népkonyha küszöbét. 2017 novemberében érkezett a felfoghatatlan hír: Józsi örökre elment. Emléke azóta is elevenen él a wojtylások körében. Szellemi hagyatéka máig meghatározza a karitatív szervezet mindennapi életét. Ennek egyik megnyilvánulása, lelki visszatükröződése a Gáspár iskolával – amelynek Haincz József igazgatóhelyettese volt – fenntartott, egyre elmélyültebbé, bensőségesebbé váló kapcsolat. Ennek révén hoztak ajándékokat a gáspáros diákok karácsony előtt a Wojtyla Ház rászorultjainak, s jöttek el több alkalommal is a létesítménybe az iskola fodrász- és kozmetikus tanulói, hogy a gondozottak haját vágva, arcukat, kezüket ápolva éltessék tovább szeretett tanáruk emlékét mindenki legnagyobb megelégedésére, a közjó javára. Mindezekhez társul Haincz József özvegye, dr. Zimay Zsuzsanna közjegyző asszony ebédadománya, mellyel szeretett férje emlékének adózva rendszeresen megtiszteli a közkonyha szegényeit. Neki köszönhetően ma paprikáskrumpli, savanyúság, kenyér és sütemény kerülhetett az ínségesek böjtös asztalára. Előzetesen a Katona József Gimnázium három diákja, nevezetesen Tóth Zsuzsanna, Jászberényi Balázs és Tekes János adott elő egy-egy irodalmi, zenei produkciót, miután Csáki Tibor, a Katona József Gimnázium megbízott igazgatója részletesen bemutatta a magas színvonaláról országszerte közismert tanintézet oktatási struktúráját.

Részletek
Héjja János októberben is segített

Héjja János októberben is segített

2022. október 18. 12:38 | Adományok

Amikor több mint harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron hét – rövidesen nyolc – vidéki – ebből három kecskeméti – éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt – százhúsz adag kelkáposzta-főzeléket és Stefánia-szeletet – távollétében helyette és nevében a népkonyha dolgozói osztották ki, önkéntesek tevékeny közreműködésével. A menühöz Félegyházi kenyér, valamint sütemény úgyszintén dukált. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Dabasi Gábor osztott ebédet a wojtylásoknak

Dabasi Gábor osztott ebédet a wojtylásoknak

2022. október 17. 13:11 | Adományok

A Damax Kft-t Dabasi Gábor borász és Magyar László szőlész alapította 1996-ban Kecskeméten. Kezdetben mindketten a Közép-Magyarországi Pincegazdaságnál, a későbbi Kecskemétvinnél dolgoztak, majd az állami cégek privatizációja után saját vállalkozásba kezdtek. A Szentkirály-Lakitelek Hegyközség területén működő Damax Kft. saját termésük mellett helyi termelőktől vásárol alapanyagot. Évente hozzávetőlegesen 40-60 ezer mázsát dolgoznak fel, így a térség legnagyobb felvásárlójaként üzemeltetik vállalkozásukat. Az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. Korszerű feldolgozó berendezéseket szereztek be, bővítették hűtési kapacitásukat, valamint új, hűtőpalásttal ellátott kóracél tartályokat telepítettek. Ennek eredményeként javult termékeik minősége. Hűtött erjesztésű, reduktív borok előállítására is lehetőségük nyílt, amelyek jobban megfelelnek a mai követelményeknek. Új piacokra is sikerült betörniük. Jelenleg az előállított termékek mintegy 40%-a külföldi piacokon kerül forgalomba. Fejlesztéseik lehetővé tették, hogy kis szériás palackos borokkal is megjelenjenek. Az így készített első boraik komoly sikereket arattak. Főleg a termőtájra jellemző fajtákból lettek a hűsítő nedűk. Boraik sorra aranyérmeket kaptak a kecskeméti városi, kunsági, egyházi és világi borversenyeken. Jolly cuvée-jük 2017-ben elnyerte a Kecskemét Város Bora címet. 2018-as Cserszegi Fűszeres borukkal pedig még abban az évben átvehették a Kecskemét Város Zászlósbora címet. 2018-ban Muscat cuvée borukkal nagy aranyérmet szereztek a Kunsági Borversenyen. Ugyanakkor Suttogó Kövidinkájuk lett a Mathiász János Borrend Zászlós bora. Mindezeket – egyebek mellett – Dabasi Gábor mondta el hétfőn a Wojtyla Barátság Központ ebédlőjébe érkező rászorultaknak, annak apropóján, hogy cégük támogatta a népkonyha százhúsz nélkülözőt számláló sorsközösségének aznapi étkeztetését. A neves borász felszolgálásával milánói spagetti került a tálcákra, kenyér és Fornetti-pogácsa, valamint sütemény kíséretében. A jelenlévők egyúttal a szegénység elleni küzdelem világnapjáról is megemlékeztek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédet ajánlott fel a volt bencés diák

Ebédet ajánlott fel a volt bencés diák

2022. október 15. 13:22 | Adományok

Dr. Jobbágy Lajos kecskeméti ügyvéd úgy is, mint Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójának régi ismerőse, a Nagytemplom képviselőtestületének elnöke, és a Bencés Diákszövetség aktív tagja, nagylelkű felajánlásaival időről időre támogatja a népkonyha gondozottjait. Ennek újbóli tanúságát szolgáltatta a szombati ebédosztás, melynek keretében Jobbágy úr százhúsz adag, pompás ízvilággal jellemezhető, kiváló minőségű alapanyagokból főzött marhagulyást tálalt fel – kenyér, valamint a tiszakécskei Fejedelmi Pékség túrósbukta-adománya kíséretében. Az előkészítés és felszolgálás a szociális intézmény hűséges, végtelenül szorgos önkéntesei, nevezetesen Fehér Tímea, Tóthné Rontó Gyöngyvér, továbbá Kispatakiné Szénási Melinda érdeme. Az étellel teli tálcák „kézbesítésében” Hortobágyi T. Cirill atya, a pannonhalmi Szent Márton monostor főapátja is derekasan részt vállalt. A vasárnapi hidegcsomagokat Mező Róbert, a Hírös-Ablak Kft. ügyvezető tulajdonosának anyagi segédletével állították össze. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Holló Tibor rántotthúst ajánlott fel a szegényeknek

Holló Tibor rántotthúst ajánlott fel a szegényeknek

2022. október 14. 15:12 | Adományok

Bármit, bárhol, bármikor – hangzik a HolloGasztro Kft. tulajdonosának jelmondata, akinek célja, hogy rendezvények megvalósítását segítse újszerű ötletekkel, kiegészítő elemekkel, egyedi arculatú megjelenéssel, különleges ételekkel, italokkal, színekkel, és egyéb hangulatos dekorációs elemekkel kombinálva. Nem csak illusztris körökben jól csengő név az övé, hanem a Wojtyla Barátság Központban is, ami köztudomásúan a nehézsorsúak, elesettek, valamilyen okból hátrányos helyzetbe került emberek „törzshelye”. Holló Tibor karácsonykor ajánlott fel utoljára melegételt a város szegényeinek, s ezt pénteken ismét megtette, miképpen cselekszi a jót hosszú-hosszú évek óta. Barátságos személyét nagy tisztelet övezi a Wojtyla Házban. Holló Tibor gépkocsija ezúttal százhúsz adag rántott csirkemellet és rizibizit rejtett, melyet a szociális intézmény fáradhatatlan dolgozói, önkéntesei osztottak ki az étkezőhelyiségben – savanyúság, kenyér és sütemény, valamint – Purmann Zsolt, a Maspex Olympos Kft. ügyvezetője jóvoltából – Topjoy üdítő kíséretében. Mindemellett a felajánló és Sebastian Keciek lengyel nagykövet egyaránt tevékeny részese volt az ebédosztásnak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Tőzsér Judit és családja étkeztette a Wojtyla-sorsközösséget

Tőzsér Judit és családja étkeztette a Wojtyla-sorsközösséget

2022. október 13. 13:27 | Adományok

A Gong Rádió alapítója legközvetlenebb hozzátartozóival és a Gong Ingatlanhasznosító Kft-vel karöltve, a Wojtyla Barátság Központ egyik legfőbb támogatójaként rendszeresen hozzájárul a népkonyha százhúsz gondozottjának napi ellátásához. Elfoglaltságai ritkán teszik lehetővé Judit asszony számára, hogy személyesen is tiszteletét tegye a szociális intézmény elesettjei között, így ez alkalommal úgyszintén a messzi távolból kívánt jó étvágyat és kiváló egészséget minden rászorulónak, Baranya Ágnes helyszíni tolmácsolásával. A nagylelkű család jóvoltából csütörtök délben százhúsz adag tarhonyáshúst osztottak ki az elesettek között a szociális intézmény munkatársai Baranya Ágnes segédletével – kenyér és sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Diószedő wojtylás önkéntesek

Diószedő wojtylás önkéntesek

2022. október 12. 20:35 | Adományok

A Wojtyla Ház önkéntesével, Facol Lajossal utaztak el az ügyesebb wojtylások diót szedni a család ősi birtokára és állattenyésztő farmjára Harkakötönybe. A Nagy család telepén 1500 juhot és sokféle háziállatot gondoznak szakszerűen a legkorszerűbb berendezésekkel, gépekkel. A birtok szakembere és legfontosabb munkása Dr Nagy Zsuzsanna állattenyésztő szakember, aki részt vesz a Pécsi egyetem állattenyésztő hallgatóinak képzésében is. Jónás Piroska, Pásztor Jolán, Facol Lajos és Kovács Péter egész napos munkával közel egy mázsa diót gyűjtöttek össze a tanyán . A Nagy család ajándékát Facol Lajos elhozta Kecskemétre, ahol szárítás után majd megtörik a ház gondozottjai. A dióbélből pedig finom csemege, diós tészta készül a Wojtyla Ház gondozottjainak.

Részletek
Ebédadomány Kocsis Pál vállalkozótól

Ebédadomány Kocsis Pál vállalkozótól

2022. október 12. 13:52 | Adományok

A magyar néphit természetfeletti képességekkel megáldott, a házaknál tejet kéregető vándordiákjáról elnevezett családi vállalkozásban tevékenykedik Izsákon az Alföldi Garabonciás Kft. Kocsis Pál ügyvezető tulajdonos irányításával. Kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkoznak, melynek meghatározó alapanyaga a Duna-Tisza Köze pusztáinak háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmjuk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej. Sikeres működésüknek és termékeik egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően adományozásra is futja Kocsis Pálnak, aki legutóbb szerdán szervezett jótékonysági akciót a Wojtyla Barátság Központban. Ennek keretében százhúsz adag kecskegulyást, túróstésztát, kenyeret és süteményt, valamint – anonim felajánló adományaként – körtét tálaltak fel a népkonyha szorgos dolgozói az intézmény főbejáratánál. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Schindler János támogatta a keddi ebédosztást

Schindler János támogatta a keddi ebédosztást

2022. október 11. 14:09 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ támogatói szokás szerint jócskán kitesznek magukért. Így nem lenne csoda, ha a népkonyha szegényei a keddi menüt is jó ideig emlegetnék. A mai étek – főzelék és sült kolbász – gazdag ízvilága ugyanis minden bizonnyal hosszú időre rabul ejti emlékezetüket. Schindler János vállalkozó, Kecel korábbi polgármestere minden elismerést megérdemel! Annál is inkább, mert régi barátja, támogatója a Wojtyla sorsközösségnek. Az ízletes ebédet kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Laskagomba a Pilze-Nagy Kft-től

Laskagomba a Pilze-Nagy Kft-től

2022. október 10. 13:39 | Adományok

Somosné dr. Nagy Adrienn, a laskagomba-termesztéssel és kereskedelemmel foglalkozó kecskeméti Pilze-Nagy Kft. ügyvezetője ismét igazi meglepetéssel szolgált a Wojtyla népkonyha gondozottjai számára. Adrienn asszony ugyanis nem kevesebb, mint nyolc láda laskagombát adományozott hétfőn a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek ellátására. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bruncsák András gondoskodó szeretete

Bruncsák András gondoskodó szeretete

2022. október 10. 13:25 | Adományok

Szappanos István festőművész szakkörében készültek első stúdiumaim, ő vezetett rá az alkotás örömére, kedves természete, emberi tulajdonságai, az általa sugallt pedagógiai attitűd máig hatnak munkámra. Felsőfokú tanulmányaimnál százszorta többre tartom azokat a nyarakat, amelyeket a zebegényi Szőnyi István Nyári Képzőművészeti Szabadiskola murális (freskó) osztályán tölthettem 1983 és 1994 között. A freskó osztályon végzett demonstrátori munkám már előkészítette mostani tanítási gyakorlatomat. Munkamódszerem a mai napig is a látvány, tapasztalati élmény alapján készülő akvarell, guache, a jobb vázlatokat tojástempera táblaképeken formálom újra. A zebegényi nyarakat a veránka szigeti ősz váltotta fel. 1996 óta a gemenci plein-air művésztelep állandó résztvevője vagyok. Folyamatos feltöltődést ad a környezet s a jó barátokkal való közös munka. E tapasztalatok nélkül szabadiskolai művészetpedagógiai munkám elképzelhetetlen lenne. Az oktatási rendszerre rótt terheket s az oktatás színvonalának szellemi-erkölcsi süllyedését látva a szabadiskolázásba távoztam. Jó döntés volt, jobb, mint egy főiskolai előléptetés. A Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola rajz-festő osztályának tanára vagyok 1993-tól. Itt saját elképzeléseimet valósítom meg tanítványaimmal – vallott egy helyütt pályafutásáról Bruncsák András kecskeméti festőművész. Aki a festészeten túlmenően a szegények gyámolítását is kiemelt feladatának tekinti. Ennek adta – immáron nem először – tanúbizonyságát hétfőn a Wojtyla Barátság Központban, ahol ebédadományával támogatta a népkonyha gondozottjainak létfenntartását, kiskaput nyitva ezzel a rászorultak visszailleszkedése előtt. A nélkülözők rakott kelkáposztát, kenyeret, valamint süteményt fogyaszthattak Bruncsák András jóvoltából. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ízletes ebéd Fülöpszállás polgármestere felajánlásával

Ízletes ebéd Fülöpszállás polgármestere felajánlásával

2022. október 7. 13:26 | Adományok

Gubacsi Gyula Fülöpszállás első embere 2021 októberében látogatott először a Wojtyla Barátság Központba. Másodjára ez esztendőben, január 25-én tette tiszteletét a szociális intézményben, ahol egyúttal ismeretterjesztő előadással is szolgált a rászorultaknak Fülöpszállás képekkel címmel. A program végén pedig kiosztotta a település képviselőtestülete és jómaga által biztosított melegételt. A karitatív létesítményben azóta számos alkalommal került sor ebédosztásra Gubacsi Gyula jóvoltából. Legutóbb – pénteken – százhúsz adag borsófőzelék és sertéspörkölt került az elesettek böjtös asztalára – kenyér, sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai főztek a nélkülözőknek

A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai főztek a nélkülözőknek

2022. október 6. 13:39 | Adományok

Már több alkalommal jótékonykodott Leviczky Cirill, aki most ismét a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárjaként állt a Wojtyla Barátság Központ mellé. A százhúsz adag kolbászos tarhonyáshúst Ordasi Krisztián séf, a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum igazgatóhelyettesének irányítása mellett készítette a Centrum lelkes csapata. A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai nevében Farkas Pál, a népkonyha programszervező munkatársa köszöntötte a rászorultakat. A menüt savanyúság tette teljessé. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rehák Róbert pártfogolta a szegényeket

Rehák Róbert pártfogolta a szegényeket

2022. október 5. 13:19 | Adományok

Rehák Róbert kecskeméti származású fővárosi vállalkozó, a Wojtyla Barátság Központ karácsonyi főtéri ebédosztásainak állandó felajánlója, a sorsközösség régi időktől fogva hűséges patrónusa, nagylelkű havi támogatója szerdán is finom ebéddel szolgált a szociális intézmény étkezdéjében. A rászorultak egészségére figyelemmel ezúttal százhúsz adag zöldséges tésztával kedveskedett a nélkülözőknek. Az ételt hagyományosan Molnár Zoltán önkéntes szakács készítette el, sőt még a hozzávalókat is ő hozta. Farkas Pál, a Wojtyla programszervező munkatársa mutatta be a népkonyha mai ebédadományozóját, akit méltán övez őszinte tisztelet, szeretet, megbecsülés szerte a városban. A kiváló menüt hagyományosan kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
„Névtelen” jótevő ebédeltetett

„Névtelen” jótevő ebédeltetett

2022. október 4. 13:12 | Adományok

Jézus ezt mondja: „Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.” Máté evangéliumának eme igeverseire alapozva fogalmazta meg adakozása mibenlétét egy önmagát megnevezni nem kívánó úr. Az anonim patrónus mindennek megfelelően kedden töltött csirkecombot és rizibizi köretet, valamint savanyúságot rendelt a Wojtyla Barátság Központ által gondozott százhúsz rászorulónak. Kilétét olyannyira titokban tartotta, hogy emiatt az ebédosztáson sem óhajtott jelen lenni, csupán üzenetet hagyott a népkonyha elesettjeinek: mindenkinek kitűnő egészséget, az étel elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat kívánt. A házias menüt hagyományosan kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Mező Róbert étkeztette a wojtylásokat

Mező Róbert étkeztette a wojtylásokat

2022. október 3. 20:32 | Adományok

Hétfőn a kecskeméti Hírös Ablak Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Mező Róbert állt a Wojtyla Barátság Központ rászorulóinak szolgálatára egy teli tányér remek ebéddel. Neki köszönhetően százhúsz adag melegételt oszthattak ki a népkonyha étkezdéjében Kecskemét szegényeinek; mégpedig rakottkrumplit kenyérrel, süteménnyel. Előzetesen a Hegedűs együttes kiváló koncertjét hallhatták az egybegyűltek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebéddel szolgált Lajosmizse közkedvelt húsboltosa

Ebéddel szolgált Lajosmizse közkedvelt húsboltosa

2022. október 2. 15:24 | Adományok

Csorba Csaba egy lajosmizsei hentesüzlet tulajdonosa, akit jól ismernek szerte a kisvárosban. Partnerként támogat közösségi rendezvényeket és minden mást, ami a közjót szolgálja. Egyébiránt szombaton újfent a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak javára cselekedett. Adományával támogatta közel százhúsz rászoruló szociális étkeztetését. Felajánlása révén a Wojtyla Ház ebédlőjében sertéspörköltet szolgált fel Kolláth Andrea, a karitatív létesítmény igazgatóhelyettese a népkonyha lelkes önkéntesei, nevezetesen Fehér Tímea és Tóthné Rontó Gyöngyvér, valamint a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin odaadó közreműködésével. A vasárnapi hidegcsomagok elkészítését ezúttal Gyuris Dávid tette lehetővé. (Fotók: Fehér Tímea)

Részletek
Szabó Antal szeptemberben is gondolt a szegényekre

Szabó Antal szeptemberben is gondolt a szegényekre

2022. szeptember 30. 13:24 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A rántott csirkemellet rizibizi, savanyúság, valamint kenyér és sütemény, továbbá paprika egészítette ki – utóbbi Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatója felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Nagytemplomi ínyenc falatok

Nagytemplomi ínyenc falatok

2022. szeptember 29. 13:15 | Adományok

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint közel százhúszan. A gondozottakat dr. Finta József plébános köszöntötte, aki elmondta, a Katolikus Egyház szeptember 29-én ünnepli Szent Mihály emléknapját. A katolikus hagyomány szerint Szent Mihály egyike a hét arkangyalnak. Ő a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Jelképe hatalmas kardja, mellyel legyőz minden gonoszt, akaratereje hatalmas, mint ahogyan ő maga is. Isten iránti hűsége megingathatatlan. Az ortodox hagyomány hasonlóképp tiszteli – foglalta össze az ünnep lényegét a lelkipásztor. József atya végül paradicsomszósszal és húsgombóccal, valamint kenyérrel, süteménnyel örvendeztette meg a népkonyha lakóit. A remek menü mellé Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatójának köszönhetően szilva, Jónás Piroska jóvoltából pedig szőlő is dukált a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédet osztottak a kecskeméti adventisták

Ebédet osztottak a kecskeméti adventisták

2022. szeptember 28. 12:03 | Adományok

Árvai Tamás lelkészt és Balázs Szilviát immáron sokadszor köszönthették a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai a népkonyha étkezdéjében. Abból az alkalomból látogattak a szociális intézménybe, hogy Krisztus-követő közösségük újból vállalta: ételt osztanak a karitatív szervezet rászorulóinak. Az ebédet – sárgaborsófőzeléket kolbásszal, kenyérrel, süteménnyel és Jónás Piroska jóvoltából egy fürt szőlővel – hagyományosan együtt szolgálták fel a szegényeknek. De ezen felül sem jöttek üres kézzel! Árvai Tamás újfent megosztotta biblikus gondolatait a jelenlévőkkel, gitárdallamok kíséretében. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Tartós élelmiszerek Chu Pang Hoang úrtól

Tartós élelmiszerek Chu Pang Hoang úrtól

2022. szeptember 28. 12:01 | Adományok

Chu Pang Hoang úr, a Hansa-Kontakt Kft. tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központ tizenhét évvel ezelőtti megnyitása óta folyamatosan figyelemmel kíséri a közismert – és szerénytelenség nélkül állíthatjuk – Kecskemét-szerte széles körben kedvelt népkonyha, egyben kulturális intézmény alapítóinak, munkatársainak, önkénteseinek Karol Wojtyla – Szent II. János Pál pápa – tanításain, égi patrónusán nyugvó missziói tevékenységét. Tartós élelmiszer adományaival gyakorta nyújt segítő jobbot a népkonyha gondozottjainak. Akárcsak szerdán, amikor nagymennyiségű liszttel, kristálycukorral, tésztával és étolajjal lepte meg az Egressy utcai karitatív létesítmény sorsközösségét. (Fotó: Tódor Norbert)

Részletek
Juhász József pártfogolta a wojtylásokat

Juhász József pártfogolta a wojtylásokat

2022. szeptember 27. 13:24 | Adományok

Juhász József személye korántsem hangzik ismeretlenül a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak körében. A korábban tanügyi referensként tevékenykedő nemes lelkű felajánló most pénzügyi tanácsadóként mutatkozott be a népkonyha szegényei előtt, sikeres vállalkozóként képviselve az üzleti világ jótékonyságban élenjáró hányadát. Juhász József – embertársaihoz hasonlóan számos problémával küzd – ám mégis rendre észreveszi az élet apró örömeit. Ennek jegyében támogatta a Wojtyla Ház keddi ebédosztását, melynek eredményeképpen mintegy százhúsz kecskeméti rászoruló fogyasztott rakott burgonyát, kenyérrel, süteménnyel, valamint – Jónás Piroska, a Wojtyla Ház hűséges önkéntese felajánlásával – szőlővel. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Rántott sertésszelet és sült csirkecomb a Hírös Grilltől – szeptemberben is

Rántott sertésszelet és sült csirkecomb a Hírös Grilltől – szeptemberben is

2022. szeptember 26. 17:46 | Adományok

Kiss Vivien, a Hírös Grill Étterem üzemeltetője és párja Zsákai Viktor, a vendéglátóhely tulajdonosa jó ideje havi rendszerességgel ajánl fel melegételt a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Bőkezűségük mit sem változott a hosszú évek során. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy hétfő délben úgyszintén nagymennyiségű rántott sertésszeletet és sült csirkecombot küldtek széchenyivárosi vendéglőjükből a népkonyha elesettjeinek, összesen 120 adagot. A köretet ugyancsak bőven mérték, így végképp nem maradt éhen senki a szociális intézmény környékén. Az első osztályú menüt hagyományosan uborka, kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Finom ebéd az ABB Kft. munkatársainak felajánlásával

Finom ebéd az ABB Kft. munkatársainak felajánlásával

2022. szeptember 24. 19:42 | Adományok

Az installációs készülékek gyártásával foglalkozó kadafalvi cég munkatársai Kolláth Andrea, a Wojtyla Barátság Központ igazgatóhelyettese révén figyeltek fel az Egressy utcai népkonyha szegényeire; százhúsz nélkülöző, testi-lelki kínoktól gyötört gondozottjára. Megismerve a belvárosi szociális-kulturális intézmény missziói tevékenységét, az ABB Kft. több dolgozója elhatározta, segítő jobbot nyújtanak az elesett embereknek. Mindennek talaján szombaton százhúsz adag sertéspörköltet, tészta köretet, savanyú uborkát, valamint egy-egy Sió alma üdítőt, továbbá Sport szeletet osztott ki Tamás János gyárigazgató, Bálint József termelési igazgató, Décsi Bea kommunikációs specialista, továbbá Szekeres Mónika és Tóth Vivien a karitatív létesítmény ebédlőjében. Az előkészítő munkálatok és az alapanyagbeszerzés Bodnár Vivien, Kovács Áron, Termő Dávid, Décsi Bea, Szabó János, Fodor Csaba és Bálóné Ferenczi Éva érdeme. A vasárnapi hidegcsomagok a kecskeméti Piarista Rendház szerzetesei jóvoltából jutottak el az ínségesekhez. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Az örmény nemzetiségi önkormányzat étkeztette a Wojtyla Ház szegényeit

Az örmény nemzetiségi önkormányzat étkeztette a Wojtyla Ház szegényeit

2022. szeptember 23. 12:25 | Adományok

A kecskeméti illetőségű Örmény Települési Nemzetiségi Önkormányzat, nevezetesen Juhász Anett elnök, Mihály Csilla elnökhelyettes és Vincze Norbert Gábor tag nevében és támogatásával szolgáltak fel egy-egy tányér melegételt a népkonyha munkatársai péntek délben a szociális intézmény gondozottjai számára. Mégpedig összesen százhúsz adag gulyáslevest és túrós tésztát. A remek menüt kenyér, valamint sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Tej a Vacsi Hústól

Tej a Vacsi Hústól

2022. szeptember 23. 12:07 | Adományok

Jótékonyság dolgában számtalanszor állt már a Wojtyla Barátság Központ mellé Németh Csaba, Szász Donát Szilárd és Zahorecz Jánosné – a Vacsi Kft. ügyvezetői. Alig egy hónap telt el azóta, hogy utoljára 10 kilogramm szárazkolbásszal lepték meg a népkonyha nehézsorsú ellátottjait. Nem kellett külön kérvényt benyújtani nekik, maguktól is jelentkeztek újabb adományukkal Farkas P. József alapító-igazgatónál a vállalkozás nemes lelkű tulajdonosai. Ezúttal nagymennyiségű tejet nyújtottak át a cég vezetői Mátyus Istvánnak, a szociális intézmény önkéntesének. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ízletes ebéd a Népfőiskola Alapítvány támogatásával

Ízletes ebéd a Népfőiskola Alapítvány támogatásával

2022. szeptember 22. 13:51 | Adományok

A Lakitelek Alapítványt és Népfőiskolát Lezsák Sándor és felesége alapította, tervezte és álmodta meg a kilencvenes évek elején. Levelek ezreivel mozgósították a Nyugat- Európában és a tengerentúlon élő magyarokat, hazai és helyi támogatókat szerveztek, és több nagyszabású vállalkozást indítottak útjára. A világ minden részéről érkező adományok segítségével azóta is folyamatosan épül a Lakiteleki Népfőiskola. A mára komplexummá fejlődött, 26 hektár területen fekvő épületegyüttes hazai és nemzetközi vonzerejét növeli, hogy az igényes szellemi vendéglátás mellett a fenntartók a szabadidő kulturált és egészséges eltöltésére is ügyelnek. Kitűnő szálláshely, konyha, teniszpálya, uszoda, edzőterem, szabadtéri sakk és sok más egyéb szolgáltatás közül válogathatnak az ide érkezők. A Lakiteleki Népfőiskolát a Népfőiskola Alapítvány – mint jogi személy – üzemelteti, tartja fenn, melynek elnöke Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke és kuratóriumi tagjai amellett, hogy buzgón törekednek a Népfőiskola célkitűzéseinek megvalósítása érdekében, jótékonysági akciókban is előszeretettel kiveszik részüket. Ezek sorába tartozik a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének elkötelezett támogatása, melynek eredményeképpen csütörtök délben százhúsz adag lecsós sertésszeletet, mellé rizs köretet, kenyeret és süteményt osztottak ki a népkonyha szegények iránt elkötelezett munkatársai, önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Héjja János minden hónapban segít

Héjja János minden hónapban segít

2022. szeptember 21. 13:07 | Adományok

Amikor több mint harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron hét – rövidesen nyolc – vidéki – ebből három kecskeméti – éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt – százhúsz adag krumplifőzeléket és sertéspörköltet – maga osztotta ki a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. A menühöz Félegyházi kenyér, valamint sütemény dukált. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kovács Zsolt ételadománya a Wojtyla népkonyhán

Kovács Zsolt ételadománya a Wojtyla népkonyhán

2022. szeptember 20. 13:18 | Adományok

A kecskeméti Aranyhomok Gyorsétterem és Kávézó tulajdonosa évek óta segíti a Wojtyla Barátság Központ szociális étkeztetési programját. Tisztában van a wojtylások között széles körben elterjedt nézettel, miszerint a babgulyás igencsak finom, laktató étel. Kovács Zsolt - ő támogatta ma a népkonyhát - egy egész bográcsnyi babgulyást főzetett étterme konyháján, mellyel pontban fél 12-kor lépték át a Wojtyla Ház ajtajának küszöbét. Nagy keletje volt Kovács Zsolt ebédjének. Máskor is ilyet kérünk, ha lehet – jelezték a gondozottak elégedettségüket Farkas Pálnak, a népkonyha főszervezőjének, aki rögvest továbbította is az üzenetet. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Endrődiék szeretetebédje

Endrődiék szeretetebédje

2022. szeptember 19. 13:41 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ elesettjeinek hétfői betevőjét az építőanyag-nagykereskedelemben piacvezető pozíciót betöltő Akker-Plus Kft. vezető tisztségviselői biztosították, név szerint: Endrődi Ferenc Pál és Turú Gábor Mihály ügyvezetők. A rendkívül gazdag ízvilággal jellemezhető, kiválóan fűszerezett húsos tészta az Ízfaktor Kft. szakácsainak érdeme. A ragyogó menüt Roszik Tamás sárgadinnyéje és a harkakötönyi Nagy család őszibarack adománya tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A harkakötönyi Nagy család őszibarack adománya

A harkakötönyi Nagy család őszibarack adománya

2022. szeptember 19. 13:05 | Adományok

Facol Lajos, a Wojtyla Barátság Központ aranykezű ezermester önkéntese nemrégiben ismét kopogtatott a népkonyha ajtaján, újabb értékes ajándékot hozva a szociális intézmény rászorulóinak. Ezúttal tíz láda őszibarackot rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű gyümölcs a harkakötönyi Nagy család adománya, melyet következő ebédosztások alkalmával használnak fel a gondozottak étkeztetésére. (Fotók: Facol Lajos)

Részletek
Finom falatok Valaszkay János támogatásával

Finom falatok Valaszkay János támogatásával

2022. szeptember 17. 13:09 | Adományok

Valaszkay János, a zöldség-gyümölcs nagykereskedelemmel foglalkozó, kecskeméti illetőségű I & V Kft. ügyvezető-tulajdonosa az elmúlt évek során számtalan alkalommal ajándékozta meg friss zöldséggel-gyümölccsel a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. És teszi ezt mindmáig. Sőt, mi több. Szociális érzékenységébe, önzetlen szeretetébe még egy-egy, százhúsz rászorulónak szánt ebédadomány is belefér. Akárcsak szombaton, amikor gombapörkölttel és tészta körettel kedveskedett a Wojtyla Ház szegényeinek a nagylelkű zöldséges. A kiváló menüt a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin főzte készre a szociális intézmény udvari bográcsában. Az első osztályú menüt sárgadinnye egészítette ki – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő jóvoltából. A vasárnapi hidegcsomagok Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója „fürdős barátainak” köszönhetően jutottak el Kecskemét elesettjeihez. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Chu Pang Hoang úr ismét segített

Chu Pang Hoang úr ismét segített

2022. szeptember 16. 12:33 | Adományok

Chu Pang Hoang úr, a Hansa-Kontakt Kft. tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központ tizenhét évvel ezelőtti megnyitása óta folyamatosan figyelemmel kíséri a közismert – és szerénytelenség nélkül állíthatjuk – Kecskemét-szerte széles körben kedvelt népkonyha, egyben kulturális intézmény alapítóinak, munkatársainak, önkénteseinek Karol Wojtyla – Szent II. János Pál pápa – tanításain, égi patrónusán nyugvó missziói tevékenységét. Nagymennyiségű tartós élelmiszer adományaival gyakorta nyújt segítő jobbot a népkonyha gondozottjainak, legfőképpen hideg teleken, karácsony tájékán. Mindemellett ebédosztásokkal járul hozzá a Wojtyla-sorsközösség létfenntartásához. Akárcsak szeptember 16-án, pénteken, amikor neki köszönhetően százhúsz adag gulyáslevest, kenyeret és süteményt, valamint – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő jóvoltából – sárgadinnyét szolgáltak fel a karitatív létesítmény munkatársai, önkéntesei. Mindemellett Bodacz Sándor szőlője és Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatójának szilvája is a szegények böjtös asztalára került. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Őszibarack és szilva a Bács-Zöldérttől

Őszibarack és szilva a Bács-Zöldérttől

2022. szeptember 16. 12:21 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója ismét kopogtatott a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újból értékes ajándékot hozva a népkonyha rászorulóinak. Ezúttal három láda őszibarackot és további két láda szilvát rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű mézédes gyümölcsöt hagyományosan ebédkor osztják ki a szociális létesítmény gondozottjainak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gulyás János szeretetebédje

Gulyás János szeretetebédje

2022. szeptember 15. 13:32 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatója hosszú esztendők óta hétről hétre kopogtat a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újabb és újabb értékes ajándékokat – zöldséget, gyümölcsöt – hozva a népkonyha rászorulóinak. A termények hagyományosan ételosztáskor jutnak el a szociális létesítmény gondozottjaihoz. Emellett a cégvezető időről időre ebédfelajánlással is szolgál a Wojtyla Ház szegényei számára. Ennek megfelelően ma paradicsomos káposztát, sült sertés szeletet, valamint kenyeret, süteményt, továbbá – Bodacz Sándor jóvoltából – szőlőt és – Roszik Tamás dunavecsei őstermelőnek köszönhetően – sárgadinnyét tálaltak fel a szociális intézmény lelkes munkatársai, önkéntesek bevonásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Üdítőital-adomány a nyárlőrinci MASPEX-től

Üdítőital-adomány a nyárlőrinci MASPEX-től

2022. szeptember 15. 13:04 | Adományok

Purmann Zsolt, a lengyel érdekeltségű nyárlőrinci MASPEX Kft. ügyvezető igazgatója öt karton, mintegy százhúsz darab, különféle ízű üdítőitallal lepte meg a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Az ajándékozás apropója az volt, hogy szeptember 16-án, pénteken 11 órai kezdettel Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa megnyitja Balanyi Károly Ferenczy-díjas képzőművész tűzzománc kiállítását a szociális-közművelődési intézmény Pintér József-termében. Az üdítőitalokat a rendezvény végén fogyaszthatják el a tárlat látogatói. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató osztott ebédet a Wojtyla Házban

Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató osztott ebédet a Wojtyla Házban

2022. szeptember 14. 13:35 | Adományok

Kinek „rendetlenkedik” a vérnyomása? Magas a vércukra, vérzsírszintje? Ki hogyan viszonyul az egészséges étkezéshez? Ezekre a kérdésekre próbáltak választ találni a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány munkatársai a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak körében ma délelőtt. Dr. Fáy Tamásné, az alapítvány kuratóriumi tagja, az Ölelő Kéz Alapítvány elnöke nagy lelkesedéssel fogadta a betérő gondozottakat. Gyors egészségügyi vizsgálat – vérnyomás-, vércukor-, vérzsír- és koleszterinmérés – után bíztatta őket, rendszeresen járjanak ellenőrzésre, hogy még nagyon sokáig éljenek szeretetben, jóságban. Sajnos számtalan esetben komolyak a problémák, ám megnyugtató, hogy van segítség. A rászorultak megkapták a szükséges útmutatásokat. Kiderült, néhánynak közülük szakorvosi beavatkozásra is szüksége lesz a későbbiekben. Az egészségügyi felmérést követően ebédadománnyal szolgáltak a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány munkatársai. Ennek folyományaként százhúsz adag sárgaborsó-főzeléket, sült kolbászt, kenyeret, süteményt és – Bodacz Sándor felajánlásával – szőlőt „kézbesített” az étkezdében dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház orvosigazgatója, az alapítvány elnöke. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bimbó Imre étkeztette az elesetteket

Bimbó Imre étkeztette az elesetteket

2022. szeptember 13. 13:29 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Kedden – immáron sokadszor – ételadományával is meglepte a szociális létesítmény gondozottjait. A menüt igazán nem érhette kifogás: Marco Polo-szeletet, kenyeret, süteményt, valamint – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő jóvoltából – sárgadinnyét, továbbá – Bodacz Sándor kecskeméti lakosnak köszönhetően – szőlőt szolgáltak fel a Wojtyla Ház buzgó munkatársai, magyar és amerikai önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gáspár Attila ebédadománya a szegények böjtös asztalán

Gáspár Attila ebédadománya a szegények böjtös asztalán

2022. szeptember 12. 13:36 | Adományok

A Cold Clean Hungary Kft. 2011-ben kezdte meg működését. Környezetkímélő tisztítási technológiák terjesztésével foglalkoznak; elsősorban ipari kármentesítés, homokszórás és felületkezelés, üveggyöngyszórás, szárazjeges-, szárazgőz- és manuális tisztítás, ereszcsatornák, üvegfelületek és homlokzatok vegyszermentes karbantartása, légtechnikai és elszívó berendezések, gyártóeszközök, napelemes rendszerek, szobrok, síremlékek, műtárgyak tisztítása, graffitik eltávolítása vonatkozásában. A vállalkozást Gáspár Attila vezeti, aki szerteágazó elfoglaltságai mellett még arra is gondot fordít, hogy a Wojtyla Barátság Központ nehézsorsú ellátottjain segítsen. Hétfőn százhúsz adag rakott kelkáposztával, valamint kenyérrel, süteménnyel és – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő jóvoltából – sárgadinnyével lepte meg a sorsközösséget. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bodacz Sándor szőlő adománya

Bodacz Sándor szőlő adománya

2022. szeptember 12. 13:07 | Adományok

Facol Lajos, a Wojtyla Barátság Központ aranykezű ezermester önkéntese nemrégiben ismét kopogtatott a népkonyha ajtaján, újabb értékes ajándékot hozva a szociális intézmény rászorulóinak. Ezúttal három láda szőlőt rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű gyümölcs Bodacz Sándor kecskeméti őstermelő adománya, melyet következő ebédosztások alkalmával használnak fel a gondozottak étkeztetésére. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fejes Diána osztott ebédet a Wojtyla Házban

Fejes Diána osztott ebédet a Wojtyla Házban

2022. szeptember 10. 12:49 | Adományok

Családtagjai, jelenlévő segítőtársa, barátnője Edit és jómaga nevében Fejes Ferencné Diána köszöntötte fél 12-kor a népkonyha étkezdéjében megjelent gondozottakat – szám szerint több tucatnyian várakoztak a helyiségben. A hölgy kedves, biztató szavai nem maradtak viszonzatlanul az ellátottak körében: sűrű taps közepette mondták a szegények, hogy „Köszönjük szépen az ebédet!”. Fejesék jóvoltából a nehézsorsú emberek ízletes ragulevest fogyaszthattak, melyet – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő jóvoltából – sárgadinnye egészített ki. A vasárnapi hidegcsomagok Balassa Sándor támogatásával juthattak el a rászorulókhoz. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Cornelia és a Vidám Törzsasztal szeptemberben is segített

Cornelia és a Vidám Törzsasztal szeptemberben is segített

2022. szeptember 9. 13:51 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb augusztusban vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, ám ezúttal Facol Lajos egyedül köszöntötte a gondozottakat, aki százhúsz adag tyúkpörköltet és tésztát szolgált fel a szegényeknek, kenyér és sütemény, valamint – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő jóvoltából – sárgadinnye kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Laskagomba a Pilze-Nagy Kft-től

Laskagomba a Pilze-Nagy Kft-től

2022. szeptember 9. 13:31 | Adományok

Somosné dr. Nagy Adrienn, a laskagomba-termesztéssel és kereskedelemmel foglalkozó kecskeméti Pilze-Nagy Kft. ügyvezetője ismét igazi meglepetéssel szolgált a Wojtyla népkonyha gondozottjai számára. Adrienn asszony ugyanis nem kevesebb, mint kilenc láda laskagombát adományozott pénteken a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek ellátására. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Paradicsompüré Avramucz Attilától

Paradicsompüré Avramucz Attilától

2022. szeptember 9. 13:22 | Adományok

Három doboz, összesen 15 kilogramm tömegű paradicsompürét rejtett Avramucz Attila, az Univer Product Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatójának gépkocsija, amikor a jeles élelmiszeripari szakember péntek reggel megállt autójával a Wojtyla Barátság Központ előtt. A nagymennyiségű adomány a népkonyha szegényeinek napi ellátását szolgálja. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fagyasztott pékáru a P&P-től

Fagyasztott pékáru a P&P-től

2022. szeptember 9. 13:11 | Adományok

Hatvani László, a P&P Pékáru Kft. ügyvezető igazgatója, a Wojtyla Barátság Központ „ősidőktől fogva” elkötelezett támogatója pénteken újból nagymennyiségű fagyasztott pékárut ajánlott fel a népkonyha számára. Az értékes adományt a következő napokban ebédosztáskor kapják meg a rászorultak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rehák Róbert segítette a szegényeket

Rehák Róbert segítette a szegényeket

2022. szeptember 8. 15:04 | Adományok

Rehák Róbert kecskeméti származású fővárosi vállalkozó, a Wojtyla Barátság Központ karácsonyi főtéri ebédosztásainak állandó felajánlója, a sorsközösség régi időktől fogva hűséges patrónusa, nagylelkű havi támogatója csütörtökön is finom ebéddel szolgált a szociális intézmény étkezdéjében. A rászorultak egészségére figyelemmel ezúttal 120 adag zöldséges tésztával kedveskedett a nélkülözőknek. Az ételt hagyományosan Molnár Zoltán önkéntes szakács készítette el, sőt még a hozzávalókat is ő hozta. Farkasné Pásztor Jolán, a Wojtyla Ház társalapítója mutatta be a népkonyha mai ebédadományozóját, akit méltán övez őszinte tisztelet, szeretet, megbecsülés szerte a városban. A kiváló menüt hagyományosan kenyér és sütemény, valamint – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő jóvoltából – sárgadinnye egészítette ki. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Ebédadomány a KIK-FOR támogatásával

Ebédadomány a KIK-FOR támogatásával

2022. szeptember 7. 13:34 | Adományok

Nagy Gábor Tibor 2021. január 1. óta látja el a kecskeméti KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. ügyvezető igazgatói feladatait. Okleveles építészként végzett, majd megszerezte a városépítési-városgazdasági szakmérnöki és az okleveles ingatlanszakértői végzettséget is a Budapesti Műszaki Gazdaságtudományi Egyetemen. Szakmai tapasztalatot is szerzett ingatlanfejlesztési területen, a Városfejlesztő Kft. előtt ugyanis olyan gazdasági társaságnál dolgozott, ahol külföldi gyakorlatra is szert tehetett. 2009-ben került a városfejlesztéshez, amely akkor még a KIK-FOR Kft. divíziójaként működött, majd 2010-ben alakult korlátolt felelősségű társasággá. A cégnek, amely egyébként a KIK-FOR irodaházban székel, előbb műszaki igazgatója, majd ügyvezetője lett. Nagy Gábor Tibor öt évre kapott megbízást a KIK-FOR Kft-nél, és ő maradt a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője is. A KIK-FOR Kft. és a Wojtyla Barátság Központ között fennálló hagyományosan szívélyes kapcsolatok arra ösztönözték személyét, hogy a cég korábbi vezetőjéhez hasonlóan évente egy-egy alkalommal ő is ebédlőasztalhoz invitálja Kecskemét szegényeit. Erre legutóbb szeptember 7-én került sor, amikor Nagy Gábor Tibornak köszönhetően százhúsz adag burgonyafőzeléket és sertéspörköltet, továbbá kenyeret, süteményt és szőlőt osztottak ki a Wojtyla Ház konyhai dolgozói, valamint magyar és amerikai önkéntesei a karitatív létesítmény Egressy utca 5/b. szám alatti étkezdéjében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Dunántúli erdész szeretetebédje

Dunántúli erdész szeretetebédje

2022. szeptember 6. 13:35 | Adományok

Kutas Lajos, a Szentgotthárdi Erdészeti Igazgatóság első embere és Rommer József nyugalmazott erdész volt Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója vendége tavaly nyáron, egészen pontosan 2021. július 16. napján. Az akkori kötetlen hangulatú délutáni eszmecserén a dunántúliak megismerkedtek a kecskeméti népkonyha és kulturális intézmény mindennapjaival. Farkas P. József egyúttal a jótékonysági szervezet elmúlt, immáron több mint másfél évtizedes történetébe is beavatta a két messziről jött „vándort”. A tavalyi lelki élményeken felbuzdulva Kutas Lajos erdészeti igazgató úgy határozott, ételadománnyal támogatja a Wojtyla Ház sorsközösségét. Ennek megfelelően ma százhúsz adag milánói spagettit szolgáltak fel a szociális intézmény munkatársai, önkéntesek hathatós közreműködésével. Kedd lévén a konyhai munkában az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházának két ifjú amerikai misszionáriusa is részt vett, akik üzenték: holnap a lányok jönnek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Láng Autó kecskeméti csapatának ételadományát ízlelték a wojtylások

A Láng Autó kecskeméti csapatának ételadományát ízlelték a wojtylások

2022. szeptember 5. 13:54 | Adományok

A Láng Kereskedelmi Kft. kecskeméti csapata 2016 januárjában csatlakozott a Wojtyla Barátság Központ támogatóinak sorába. Ma pedig újabb ebédmeghívással járt a népkonyha sorsközösségének kedvében Varga Viktor telephelyvezető, ugyanis munkatársi közösségük ismét „összedobott” egy ebédre valót a szociális intézmény százhúsz gondozottja számára. Szokás szerint fél 12-kor kezdetét vette az ebédosztás – kivételesen Varga Viktor távollétében. Ezúttal rakott burgonyát szolgáltak fel a szociális intézmény munkatársai, önkéntesei – kenyérrel, süteménnyel, valamint – Molnár Ildikó kecskeméti őstermelő jóvoltából - szőlővel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Márvány emlékmű Fazekas tanár úr emlékére

Márvány emlékmű Fazekas tanár úr emlékére

2022. szeptember 5. 13:11 | Adományok

Hétfőtől új emléktábla hirdeti Fazekas József (1911-2001) kecskeméti piarista tanár, kollégiumi igazgató, lelkipásztor, botanikus, kertépítő példaértékű munkásságát a Wojtyla Barátság Központ előkertjében. A korábbi faoszlop helyére került márvány emlékművet – mely Borsos István izsáki kőfaragó mester keze munkáját dicséri – a népkonyha sorsközössége állíttatta a kecskeméti piaristák testvérisége jegyében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Molnár Ildikó szőlő adománya

Molnár Ildikó szőlő adománya

2022. szeptember 5. 12:24 | Adományok

Facol Lajos, a Wojtyla Barátság Központ aranykezű ezermester önkéntese nemrégiben ismét kopogtatott a népkonyha ajtaján, újabb értékes ajándékot hozva a szociális intézmény rászorulóinak. Ezúttal két láda szőlőt rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű gyümölcs Molnár Ildikó kecskeméti őstermelő adománya, melyet következő ebédosztások alkalmával használnak fel a gondozottak étkeztetésére. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Őszibarack és szilva a Bács-Zöldérttől

Őszibarack és szilva a Bács-Zöldérttől

2022. szeptember 5. 12:11 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója ismét kopogtatott a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újból értékes ajándékot hozva a népkonyha rászorulóinak. Ezúttal két láda őszibarackot és további két láda szilvát rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű mézédes gyümölcsöt hagyományosan ebédkor osztják ki a szociális létesítmény gondozottjainak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
HaL pártfogolta a szegényeket

HaL pártfogolta a szegényeket

2022. szeptember 3. 13:29 | Adományok

A Hajdú László – HaL – szenior úszó – nem mellesleg számtalan bajnoki cím birtokosa – vezette, Spreading Formation nevű könnyűzenei együttes nemrégiben egy-egy dallamcsokrot nyújtott át a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. Az elgondolkodtató, mély filozófiai tartalmat hordozó dalok valósággal rabul ejtették a népkonyha sorsközösségét, melynek tagjai közül számosan helyet foglaltak a karitatív létesítmény kertjében felállított alkalmi színpad körül. Az együttes teljesítményét vastapssal és széles mosollyal jutalmazta a nagyérdemű közönség, melynek soraiban gyakorta fel-felhangzott: vissza-vissza-visszavárunk benneteket! Az elmúlt évek során Hajdú László és zenekara több alkalommal adott koncertet a Wojtyla Ház „pódiumán” – átütő sikerrel. Ilyképpen jellemezhető a szombati ebédosztás is, mely szintén HaL jóvoltából valósult meg a szociális-közművelődési intézmény étkezdéjében. A karitatív létesítmény munkatársai önkéntesek – nevezetesen Kövecses Zsuzsanna szakácsnő és Tóthné Rontó Gyöngyvér – közreműködésével százhúsz adag hurkát-kolbászt és hagymás krumpli köretet, valamint – Roszik Tamás dunavecsei őstermelőnek köszönhetően – sárgadinnyét osztottak szét a rászorultak között. A vasárnapi hidegcsomag dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek támogatásával jutottak el a nélkülözőkhöz. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Ágó legfrissebb jótékonysági akciója

Ágó legfrissebb jótékonysági akciója

2022. szeptember 2. 13:28 | Adományok

Alig telt el egy kis idő legutóbbi felajánlása óta, újból az AS Ágó's Secret – Farkas Ágó Power Plate és Életmód Stúdió trénerének, egyben tulajdonosának jóvoltából étkezhettek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ágó, akinek édesapja Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, adományaival havonta több alkalommal támogatja a szociális létesítmény ellátottjait. Így történt szeptember 2-án, pénteken is, amikor ismét Ágó finanszírozta az ételosztás költségeit. Ami pedig a napi menüt illeti, ezúttal rendkívül ízletes borsófőzeléket és sertéspörköltet tálaltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, kenyér és sütemény, valamint – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő jóvoltából – sárgadinnye kíséretében. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

2022. szeptember 1. 13:42 | Adományok

Az SC Hírös-Ép Egyesület szeretetebédjét ízlelhették csütörtökön a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai, Kertész Zoltán elnök támogatásával. Három fiatal edző sporttársa jött el a szociális intézménybe, ahol együtt köszöntötték a rászorultakat, végül az ebédosztásban is segédkeztek. A jótékonysági akció keretében paprikáskrumplit fogyasztott a karitatív létesítmény 120 elesettje, kenyér, sütemény és – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő jóvoltából – sárgadinnye kíséretében. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Mennyei ízek a Katus családtól

Mennyei ízek a Katus családtól

2022. augusztus 31. 13:42 | Adományok

Dr. Katus Zoltán és kedves felesége, Dr. Katusné Czirkó Klára két thai masszásszalont működtet Kecskeméten, a Profitholding Kft. üzemeltetésében. A Ban Sabai a Jókai utcán tizennégy éve, a Thai Masszás Centrum a Vörösmarty utcában immáron három éve várja vendégeit. Mindkét szolgáltatóegységben thaiföldi származású masszőrök, valamint egy-egy recepciós dolgozik. Az elmúlt évek során számtalan kecskeméti, illetve vidéki, sőt külföldi vendégeket is fogadtak, akik mindannyian megtapasztalhatták a thai masszázs testre és lélekre gyakorolt jótékony hatását. A Profitholding Kft. emellett pénzügyi-gazdasági tanácsadással, ingatlanhasznosítással és projektmenedzsmenttel is foglalkozik. Cégük folyamatosan jelen van a város életében. Masszázs felajánlásával gyakran támogatnak egyebek között iskolai- és sportrendezvényeket, csoportos véradást, továbbá egészségügyi dolgozókat. Mindemellett Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója kérésének eleget téve szerdán mintegy százhúsz adag gombás sertésraguval nyújtottak támaszt nehézsorsú embertársaiknak. A kiváló menüt tészta köret, kenyér, sütemény, rétes és – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő jóvoltából – sárgadinnye tette igazán teljessé. A családból Dr. Katusné Czirkó Klára, továbbá a házaspár leánya, Katus Kinga személyesen is tiszteletét tette a Wojtyla Ház étkezdéjében, ahol meleg szavakkal köszöntötték a népkonyha gondozottjait, majd saját kezűleg „kézbesítették” ételadományukat a rászorultaknak. Előzetesen Kinga, aki hosszú ideig humanitárius szakemberként tevékenykedett Bangladesben, Farkas P. József kérdéseire válaszolva beszámolt a dél-ázsiai országban szerzett tapasztalatairól. Egyebek mellett elmondta, akár százezer ember is tartózkodhat egy-egy menekülttáborban, ahonnan aligha van reális esély visszatérni a normális életbe, hiszen a helyi körülmények ezt nem teszik lehetővé. A menekültek azonban mégis folyton reménykednek, miközben odabent mindenki elfoglalja magát valamilyen hasznos tevékenységgel. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek