Ízkavalkád a 48 Étteremből
Csütörtök délben valósággal ünnepi lakoma várta a Wojtyla-népkonyhára járó sorsközösséget. A már-már túlzásba menően bőséges és mesés ízvilággal jellemezhető menü Benkovics Lajos, a kecskeméti 48 Étterem és Bár ügyvezetőjének ajándéka volt, melynek „kivitelezése” Varga Károly, a világ tíz legkiemelkedőbb szakácsa között számontartott gasztronómiai szaktekintély, huszonkét olimpiai és világbajnoki aranyérem birtokosa nevéhez fűződik. A százhúsz adag, mesteri módon elkészített sült csirkecomb és rizs köret szinte elvarázsolta a gondozottak ízlelőbimbóit. Mindez pedig korántsem véletlenül adódott így. Varga Károly szakácsművész hagyományosan ezúttal is legmesszemenőkig hozta megszokott formáját. A csodálatos menüt savanyúság, kenyér, sütemény és – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – gyümölcskenyér egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)
Részletek