Függessze fel a kormány az egészségügyi rendszer átalakítását, mert az egy felelőtlen, antihumánus, gazdaságilag és üzletileg sem stabil rendszert vetít előre jelentette ki dr. Zombor Gábor szombaton. Kijelentette: választási győzelme esetén a Fidesz visszaállítja az egybiztosítós egészségügyi rendszert.
RészletekAz elmúlt időszakban számos rendezvény népszerűsítette a kultúrált borfogyasztást városunkban. Kezdve a borversenyekkel, Kecskemét borának bemutatásán át, egészen a múlt heti Borvárosig mind ugyanazt a célt szolgálta, hogy minél szélesebb réteg megismerje és értékelje a hazai szőlők nektárját. Szakonyi Józseffel, a Fáklyás Pincészet üzletvezetőjével hangulatosan kialakított éttermében ültem le beszélgetni, fogyasztási szokásokról, az itthoni és a nemzetközi helyzetről, valamint az idei évjárat várható minőségéről.
RészletekTegnap délután a sajtó képviselői, meghívott vendégek és a Városháza dolgozói jelenlétében mutatta be Dr. Zombor Gábor polgármester Kecskemét borát, amelyet egy évig a Dimenzió Borászat kövidinkája viselhet. Pályázat útján döntötték el, hogy mely pincészet palackjait használja az önkormányzat rendezvényein, illetve helyezi el a vendégek ajándékai mellé. ...
Részletek2008. február 29. és március 02. között 12 kiváló páros mérte össze a tudását a Bocuse d’Or 2008 magyarországi versenyén, hogy kiderüljön, ki képviselheti hazánkat a Bocuse d'Or 2008 európai selejtezőjében a norvégiai Stravangerben. A nyertes páros Kecskemétről érkezett, amelynek mesterszakács (Chef) tagjával, Kovács Sándorral beszélgettünk.
RészletekKovács Sándor, a kecskeméti Granada Konferencia és Wellness Hotel főszakácsa nyerte meg a Bocuse d'Or Europe 2008 - Hungarian Selection elnevezésű szakácsverseny döntőjét, amelyet a hétvégén, Budapesten rendeztek Culinary Expo keretén belül. A három napos versenyen naponta négy-négy szakács mérte össze tudását. ...
RészletekA magyar nemzeti szakácsválogatott nagy elánnal készül a világ egyik legrangosabb, a Szakácsegyesületek Világszövetsége által meghirdetett gasztronómiai versenyére a Bocuse d'Or-ra.
RészletekTISZTELT OLVASÓINK Örömmel tudatjuk a gasztronómia szerelmeseivel régi partnerünk a LIBERTE ÉTTEREM február 22-i ajánlatát. Február 22-én este 19 órától az étteremben megkóstolhatják a Vylyan pincészet kiemelkedő minőségű borait. Célunk, a magyar borászatok elitjéhez méltán sorolható bormesterek alkotásait szélesebb körben ismertté és elismertebbé tenni.
RészletekDomokos József gyakorlati oktatás vezető és a Bocus d'Or verseny kecskeméti elődöntőjének szervezője nyilatkozott lapunknak az elmúlt héten megrendezett, városunk szempontjából nagy sikert hozó verseny előkészületeiről. Hogyan sikerült rávenni a szervezőket, hogy a kecskeméti vendéglátó-ipari iskolába szervezzék az elődöntőt, vagy ők keresték meg Önöket?
RészletekJanuár 31-én Kecskemét adott helyt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által szervezett Bocuse d'Or Europe 2008 Selection Hungary elnevezésű országos verseny 4. elődöntőjének. A Széchenyi István Idegenforgalmi vendéglátóipari Szakközépiskolában mérhették össze tudásukat nem csupán kecskemét-bugaci régióból, hanem az egész országból már előző fordulókon részt vett, de tovább nem jutott, illetve újonnan nevezett csapatok, amelyekbe egy felnőtt - azaz 23. életévét betöltött és egy 21 évesnél nem idősebb szakács tartozott...
Részletek