2007. augusztus 3. 13:19
Az utóbbi hetekben több tucat cikket olvastam a bajai halászléről. Hogy így kell főzni, meg úgy kell paszírozni. Nagyon egyszerű és nagyon bonyolult a bácskai/dunai halas/halász konyha. A PORTA GASZTRO MUNKACSOPORT azonban nem olvasgatni akart, meg fényképeket nézni. A festői Veránka-szigeten, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat üdülőjében baráti bográcspartira összehozta a jelen két, szerintünk és sok hozzáértő szerint is vitathatatlanul a legjobb bajai-halászlé főző mesterét. Pápics Jánost, a szeremlei illetőségű, Kecskeméten, a Sugovica Halászcsárda tulajdonosaként munkálkodó halfőző bajnokot, illetve az örökös nagymestert, a verhetetlen Kohl Jánost (Érsekcsanád/Veránka, megyei önkormányzati üdülő mindenese; de leginkább halfőző mestere).
Részletek