Legnagyobb kiterjedésű, legsűrűbb hévíztermelő területünk az Alföldön helyezkedik el. Az itt található kútból származik a Mizse, alacsony ásványi anyag tartalmú természetes ásványvíz, melyet közel 6000 éve, a rézkorszak óta formál a természet a föld mélyén. Természetes ásványi anyag kombinációja lággyá, simává, kiváló szomjoltóvá teszi. Jól tudják ezt a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai is, hiszen a kitermelést és palackozást végző lajosmizsei Magyarvíz Kft. ügyvezetője, Gulyás Miklós adományként rendszeresen juttat belőle a népkonyha ebédlőjébe. Eddigi adományait ma egy ebédfelajánlással „fejelte meg”, melyhez családja is „betársult”. Nekik köszönhetően szombat délben 120 adag bablevest és túrós tésztát szolgáltak fel a népkonyha szegényeinek. Előtte azonban - imádságot megelőzően - Szent Ágnes életét mutatta be Farkas Pál szervező munkatárs. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)
Részletek