November 30. szombat, Andor, András
Önkéntes gondozottak takarítottak a Wojtyla Házban

Önkéntes gondozottak takarítottak a Wojtyla Házban

2016. augusztus 18. 09:29 | Önkéntesek

A Karol Wojtyla Barátság Központ hat vállalkozó kedvű önkéntes gondozottja varázsolt rendet és tisztaságot a népkonyha belső tereiben csütörtök délelőtt. Munkájuk nyoma még az utcáról is jól látható, hiszen az ablakok külső felületét szintén portalanították, így immáron ragyognak a tisztaságtól. Kérdeztem egyiküket: mi pattintja ki a szikrát, hozza lázba őt, hisz odaadó munkájáért anyagi juttatást nem kap. – Erre születni kell! – hangzik a válasz. – Semmit nem várok, mert önkéntes vagyok. Azért pedig nem jár pénz. Ha kapok valamit, szívesen elfogadom, köszönöm szépen. Nagyanyám is olyan volt, hogy ha jött a postás vagy a kéményseprő, nem mehetett úgy el, hogy ne adott volna legalább egy rántottát, vagy hozott volna neki egy szál kolbászt a spájzból. Azt hiszem, mi, akik itt most önkéntesként dolgozunk, mindannyian így gondoljuk. (A többiek helyeslően bólogatnak.) (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Wojtyla Ház: „Hírös tojások” a tojáskirálytól

Wojtyla Ház: „Hírös tojások” a tojáskirálytól

2016. augusztus 18. 08:26 | Adományok Wojtyla Ház

Ezer darab „Hírös tojással” támogatta a Karol Wojtyla Barátság Központ népkonyhai misszióját Kollár Csaba. A Mizsetáp Kft. és a köré tömörülő cégcsoport ügyvezetője már nem ma kezdte; essék szó vállalkozásról vagy éppen karitatív tevékenységről. A Wojtyla Ház évek óta rendszeres adományozójának tudhatja személyét, aki nem azért nyújt segítő kezet, mert „így illik”, hanem egyenesen szívből jön az erre való késztetés. Az idén húsz esztendős Mizsetáp Kft. ügyvezetője, a kecskeméti Tojásfesztivál ötletgazdája, a „Hírös tojás” brand tulajdonosa nemrégiben így nyilatkozott: „Büszke vagyok arra, hogy szakmaiságunk, állattenyésztői elhivatottságunk a termelés módjában és termékeink minőségében egyaránt megjelenik. Én egy olyan állattenyésztőnek vallom magam, aki minden erejével arra törekszik, hogy szakmáját mérnöki pontossággal, magas nívón gyakorolja, amelynek kiinduló köve, hogy az állatok mindig egészségesek legyenek, és jól érezzék magukat, hisz csak így tudják meghálálni kiváló termelésükkel az egyébként is gondos gazda munkáját.” Nos, Kollár Csaba ismét megerősítette: tőle telhetően változatlanul támogatni szeretné a népkonyha sorsközösségét. (Fotó: Mátyus István)

Részletek