A Magyarvíz Ásványvíz Kft. története 2002-ben kezdődött. A cégalapítók az akkori hazai szokásokkal ellentétben a magas ásványianyag-tartalmú vizek helyett – a nyugat-európai trendet követve – alacsony ásványianyag-tartalmú vizet kerestek, melyet az ország szívében, Lajosmizse határában találtak meg. Erre a területre zöldmezős beruházásként építették fel 8000 négyzetméteres csarnokukat, melyben helyet kapott a palackgyártó- és töltőüzem, továbbá az 5000 négyzetméteres raktár. A komplexum 2003-ban kezdte meg működését. A világszínvonalú technológia és gépek folyamatos fejlesztésével sikerült megőrizni a kiváló minőséget és piacvezető hatékonyságot. Termékei a Primavera, Mizse és Zafír ásványvizek, melyeket igazán szívesen fogyasztanak a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai is. Annál inkább, mert a palackozó tulajdonosa, Gulyás Miklós rendszeresen juttat belőlük ingyenesen a szociális intézmény konyhájára – tavasszal, nyári forróságban, ősszel és fagyos télen egyaránt, amikor csak igényt tartanak rájuk a népkonyha szegényei. Az ügyvezető mindazonáltal nem csak saját termékeit kínálja jótékonysági célzattal, hanem lehetőségeihez mérten a karitatív szervezet ebédosztásainak anyagi terheit is felvállalja. A nagylelkű vállalkozó jóvoltából szombaton százhúsz adag csirkeszárny pörköltet tálalt fel tésztával, savanyúsággal, kenyérrel, szaloncukorral a Wojtyla Ház két hűséges önkéntese: Domján Balázs és Nagy Ervin. Mindezzel párhuzamosan kiosztották a vasárnapi hidegcsomagokat is, melyek Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke adományából készülhettek el. (Fotók: Mátyus István)
Részletek