A december 24-től január 1-jéig tartó nagyszabású főtéri ebédosztás során jócskán telítődhetett hússal Kecskemét szegényeinek bendője, ezért január 2-án – visszaköltözve a népkonyha épületébe – kímélő étellel szolgált az új esztendő első munkanapján Mezei Attila mesterszakács, mindenki legnagyobb megelégedésére. Kovács Szilárd izsáki vállalkozó biztosított forrást a mai ebéd elkészítéséhez. A menü óriási adag túróstésztából állt, szaloncukorral kiegészítve. Előzetesen Farkas Pál programszervező munkatárs köszönetet mondott minden aktív résztvevőnek a nemes főtéri szolgálatért, hisz „a wojtylás csapat legalább 200 százalékon teljesített”, egyben reményét fejezte ki, hogy 2019 még az eddigieknél is több lelki élménnyel. a jó megcselekvésének örömével tovább gazdagítja a Wojtyla Barátság Központ százhúsz fős sorsközösségét. A szociális intézmény hagyományosan idén is változatos, ízletes ételekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, lélekemelő programokkal, a társadalmi felzárkóztatást szolgáló közösségi foglalkozásokkal, kirándulásokkal várja azokat az embertársainkat, akik úgy érzik, valamilyen okból a társadalom számkivetettjeivé váltak, és szívesen fogadják mások szívből jövő jószándékát, segítőkészségét, lelki és anyagi természetű ajándékát – fogalmazott Farkas Pál az ebédindító imádság előtt. (Fotók: Mátyus István)
Részletek