November 13. csütörtök, Szilvia
Díjkiosztás volt szerdán a Hírös7-en

Díjkiosztás volt szerdán a Hírös7-en

2017. augusztus 23. 22:02

„Díjeső" volt a Hírös7 Beherovka színpadán 2017. augusztus 23-án, délután. Megtörtént a XX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás eredményhirdetése, a III. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny eredményhirdetése, és kihirdették „A legszebb konyhakertek" verseny eredményét is.

Részletek
Ebéd és szívélyes üdvözlet Szekszárdról

Ebéd és szívélyes üdvözlet Szekszárdról

2017. augusztus 23. 12:47 | Adományok Wojtyla Ház

A szerdai ebéd felajánlóit Farkas Pál önkéntes szervező munkatárs jelentette be a Wojtyla Ház „pódiumán”. Borbély Éva és férje Horváth Sándor nem először támogatja a szociális létesítmény ételosztását – mondta. Öccse, Farkas P. József, aki a népkonyha alapító-igazgatója, és jómaga Dunavecsén eltöltött évei alatt ismerték meg „ezt a nagyon rendes, aranyos, kedves vallásos családot”. Éva hajdanán a Vikár Béla Művelődési Ház munkatársaként együtt dolgozott a Farkas testvérekkel, amikor József volt az intézmény igazgatója. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és időközben a házaspár is elköltözött Dunavecséről; Szekszárdra sodorta őket az élet szele. Gyermekeik felnőttek, mindketten a Pécsi Tudományegyetem laboratóriumában dolgoznak kutató orvosként. A jelentős távolság miatt most egyikük sem tudott részt venni az ebédosztáson, bár jelezték, mindenképpen szeretnének előbb-utóbb ide látogatni. Ettől függetlenül kiváló egészséget és jó étvágyat kívántak a messzi távolból - közölte Farkas Pál a rászorulóknak tartott ebédindítójában, majd végül közösen imádkoztak a mai felajánlókért. A kiválóan elkészített és bőséges menüt – rántott szárnyat burgonyapürével, kenyérrel, süteménnyel – szintén „mindenki kedves Palija” kézbesítette a sorban álló szegényeknek. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Wojtyla Ház: ebéd a Cézár étteremből

Wojtyla Ház: ebéd a Cézár étteremből

2017. augusztus 22. 14:03 | Adományok Wojtyla Ház

Caruso Annunziato, a Cézár Étterem tulajdonosának, főszakácsának adománya jóvoltából Molnár Zoltán önkéntes szakács főzött ma ebédet a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai számára. A felajánló olasz származású úriember immáron huszadik esztendeje vezeti éttermét Kecskeméten, rendkívüli sikerrel. Ő is „lentről” kezdte, tehát tudja, milyen érzés, ha - finoman szólva - nem tehetős az ember. Ez tükröződik vissza abban, ahogyan a szegénységről vélekedik: ha valakinek több adatik, adjon belőle azoknak, akiknek kevesebb jut. Az olasz szakácsmesternek hála ismét étteremben érezhették magukat a Wojtyla Ház szegényei, ezúttal szám szerint közel százhúszan: kedd délben sóskás-brokkolis pennét fogyaszthattak kenyérrel, süteménnyel.

Részletek