A magyar néphit természetfeletti képességekkel megáldott, a házaknál tejet kéregető vándordiákjáról elnevezett családi vállalkozásban tevékenykedik Izsákon az Alföldi Garabonciás Kft. Kocsis Pál ügyvezető tulajdonos irányításával. Kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkoznak, melynek meghatározó alapanyaga a Duna-Tisza Köze pusztáinak háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmjuk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej. Sikeres működésüknek és termékeik egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően adományozásra is futja bőven Kocsis Pálnak, aki legutóbb szombaton szervezett jótékonysági akciót a Wojtyla Barátság Központban. Ennek keretében 120 adag kecskegulyást, második fogásként ugyanennyi túrós tésztát, kenyeret, süteményt tálaltak fel a népkonyha szorgos önkéntesei: Berenténé Zsuzsika és Klingert Gizella. Az ízletes, gazdag menüt Prikkel Antal Szentkirályi Szikvize tette teljessé, amiből szintén nagy mennyiségben fogyasztottak a nélkülöző emberek. (Fotók: Mátyus István)
Részletek