Július 13. szombat, Jenő
KRISZTUS MINDENKIÉRT MEGHALT! - CIGÁNY ARCÚ KERESZTET SZENTELTEK A MŰKERTVÁROSBAN

KRISZTUS MINDENKIÉRT MEGHALT! - CIGÁNY ARCÚ KERESZTET SZENTELTEK A MŰKERTVÁROSBAN

2012. március 24. 08:25 | Adományok Wojtyla Ház

A műkertvárosi Assisi Szent Ferenc kápolna parkjában tegnap avatták fel a cigányság és a magyarság sorsközösségét is reprezentáló keresztet, melyet dr. Bábel Balázs, Kalocsa Kecskemét Főegyházmegye érseke áldott meg a nagyböjti keresztúti ájtatosság részeként. A ceremónián részt vett még dr. Jeney Gábor kecskeméti plébános, és Bárkányi Ernő templomigazgató. A korpuszt hordozó fakereszt Gáspár Péter fafaragó művész alkotása, melyen A. Varga Imre festőművész által alkotott úgynevezett cigányarcú Krisztus látható. Az alkotás a kecskeméti városvédő és civil szervezetek, valamint a helyi cigány önkormányzat összefogásának köszönhetően született meg. A mű létrehozását a a Porta Egyesület Szent Ilona Keresztköre korrdinálta. A Megvalósításában orszlánrészt vállalt Borbály Lajos, Kós Károly-díjas építőművész, Fekete László a Műkerti Assisi Szent Ferenc Templomért Egyesület Elnöke, Király József, a Freeline Kft. ügyvezetője, képviselő valamint Orbán Gyula, elnök, a helyi Roma Kisebbségi önkormányzat elnöke. (Mátyus István képriportja a szentelésen illetve a keresztúti ájtatosságon készűlt.)

Részletek
A Magyar-Lengyel Barátság Napján a II. János Pál pápa emlékfánál emlékezett a Wojtyla Ház-VIDEÓVAL

A Magyar-Lengyel Barátság Napján a II. János Pál pápa emlékfánál emlékezett a Wojtyla Ház-VIDEÓVAL

2012. március 23. 11:32 | Adományok Wojtyla Ház

2007-ben a Magyar Országgyűlés március 23-át a magyar és lengyel történelem közös vonásai, a két nép között kialakult szoros, történelmi barátság tiszteletére a Magyar-Lengyel Barátság Napjává nyilvánította. Erről a napról a kecskeméti Boldog Karol Wojtyla Barátság Központ is megemlékezett a Katona József szobor előtti parkban, ahol a II. János Pál pápa emlékfa is található. Az emlék tölgyfát - melyet a szülőváros polgármestere, Eva Filipiak adományozott Kecskemétnek - II. János Pál pápa születésének 88. évfordulója alkalmából a kecskeméti városvezetés és a Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja ültette 2008. májusában. Az ünneplő közönséget Molnár Zoltán és Kiss István atya, a Nagytemplom káplánja köszöntötték. A barátság napjáról szóló rövid beszámoló, versek és énekek után a Wojtyla Ház gondozottjai együttes erővel megszabadították a kis tölgyfát a körülötte lévő gyomoktól.

Részletek
TANÍTÁS A II. VATIKÁNI ZSINATRÓL

TANÍTÁS A II. VATIKÁNI ZSINATRÓL

2012. március 23. 00:07 | Dr. Bábel Balázs

Csütörtökön ismét a második vatikánum dokumentumainak elemzését - elsősörban a Lumen Gentiius című alapdokumentum - vállalta föl a hallgatóság előtt dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek. Az izgalmas kalocsai sorozat hallgatója volt a Charitas Rádió képviselője is, akinek köszönhető, hogy a világ másik oldalán élő internet használó magyarok is hallhatják a metropolita fejtegetéseit.

Részletek
LELKIGYAKORLAT KALOCSÁN: TÖBB SZÁZ EGYHÁZI SZOLGÁLATBAN ÁLLÓ PEDAGÓGUS ELŐTT BESZÉLT A FŐPÁSZTOR

LELKIGYAKORLAT KALOCSÁN: TÖBB SZÁZ EGYHÁZI SZOLGÁLATBAN ÁLLÓ PEDAGÓGUS ELŐTT BESZÉLT A FŐPÁSZTOR

2012. március 19. 14:49 | Dr. Bábel Balázs

Szent József ünnepe búcsút és továbbképzést kínált Kalocsán, annak a háromszáz pedagógusnak akikkel az egyházmegye főpásztora is találkozott ma délelőtt. A konferencia beszédet most teljes terjedelemében adja közre a Charitas Rádió. Fogadják nyitiott szívvel dr. Bábel Balázs érsek atya tanítását ....

Részletek
Keceli pap-gulyás rotyogott a Szent Józsefre emlékező  Wojtyla Közösség otthonának udvarán

Keceli pap-gulyás rotyogott a Szent Józsefre emlékező Wojtyla Közösség otthonának udvarán

2012. március 19. 14:00

Március 19-e Szent József napja. Az ünnepelt a Szent Szűz jegyese, a Megtestesült Ige nevelőapja, a Szent Család őre. Rá emlékezve zajlott a mai nap a Boldog Karol Wojtyla Barátság Központban. A központ alapító-igazgatója Farkas P. József, mint a Wojtyla Család őre, névnapi programot és ebédet szervezett e csodás tavaszias napra. A műsort a Kecskemét Táncegyüttes négy fiatal tehetsége szolgáltatta Lukács László együttes-és művészeti vezető irányításával. A Kárpát-medencei táncokat a Wojtyla téren mutatták be hatalmas tapsvihart aratva. Az ebédet Burányi Roland, keceli plébános főzte, a ház népkonyhájára járó szegényeknek, és a meghívott vendégeknek. Az alapanyagok szintén Kecelről, Schindler Jánostól érkeztek. Nem maradhatott el a névnapi sütemény sem, melyet a Hamilo Kft. ügyvezető igazgatója Marton Zoltán küldött a finom babgulyás mellé. Külön köszönthettük Dr. Jeney Gábort, Kecskemét plébánosát, és Bárkányi Ernő atyát, a Barátok temploma igazgatóját, a központ spirituális rektorát, akik az ebéd előtti megemlékezést és imádságot vezették. A sok kedves szó és köszöntés mellett a nap fénypontja a Wojtyla-Sorsközösség tagjainak elégedett tekintete volt, melyeket távozásukkor láttunk.

Részletek
DR. BÁBEL BALÁZS METROPOLITA BESZÉDE BAJÁN 2012 MÁRCIUS 18.-ÁN

DR. BÁBEL BALÁZS METROPOLITA BESZÉDE BAJÁN 2012 MÁRCIUS 18.-ÁN

2012. március 19. 07:50 | Dr. Bábel Balázs

Vasárnap délelőtt ismét Baján misézett dr. Bábel Balázs érsek. A Bácska egyik fontos lelki központjában, a Szent József templom búcsús-lelkületű hívei fogadták örömmel a főpásztoruk tanítását. A Szent Szűz munkáskezű jegyesét állította példának, aki élete nagy drámáját akkor érte meg, amikor úgy hitte, hogy Mária nem tőle esett teherbe; mégis igaz emberként viselkedett. A Charitas Rádió most közreadja a homiliát: váljon lelkünk erősítésére, segítse a nagyböjti fülkészülésünket.

Részletek
AZ ÚJ EVANGELIZÁCIÓ LEHETŐSÉGEIRŐL ÉS MÓDSZEREIRŐL BESZÉLT KALOCSA ÉRSEKE PÉCSEN NAGYBÖJT HARMADIK VASÁRNAPJÁN

AZ ÚJ EVANGELIZÁCIÓ LEHETŐSÉGEIRŐL ÉS MÓDSZEREIRŐL BESZÉLT KALOCSA ÉRSEKE PÉCSEN NAGYBÖJT HARMADIK VASÁRNAPJÁN

2012. március 19. 07:42 | Dr. Bábel Balázs

Vasárnap régi meghívásnak/fölkérésnek tett eleget dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek, amikor Pécsre látogartott, a suffrraganeus egyházmegye központjába. A város hívő, értelmiségi közössége kért tőle előadást az ÚJRA EVANGELIZÁCIÓ témájáról. Mint tudjuk, ez a gondolat adja az idei katiolikus lelki program fő feladatsorát. A találkozót a baranyai székhelyváros Csontváry Művelődési Központjában szervezték. Hallgassuk nyitott szívvel a főpásztor gondolatait...

Részletek
Dr. Bábel Balázs szentbeszéde a pécsi Szent Piusz templomban

Dr. Bábel Balázs szentbeszéde a pécsi Szent Piusz templomban

2012. március 19. 07:29 | Dr. Bábel Balázs

Ismét tartalmas és mozgalmas hétvégéje volt Kalocsa érsekének. Régi meghívásnak/fölkérésnek tett eleget amikor Pécsre látogartott, a suffrraganeus egyházmegye központjába. A város egyetemi ifjuságát pasztoráló jezsuita atyák hívták meg a kampus impozáns Szent Piusz templomába, hogy az esti szentmisén tanítasa a hívők népes közösségét. Hallgassák meg a elmondott értékes gondolatokat!

Részletek
"A KRISZTUSI SZABADSÁG ÍGÉRI AZ IGAZI MEGVILÁGOSODÁST!"DR. BÁBEL BALÁZS SZENTBESZÉDE, KALOCSÁN, A MÁRCIUS 15.-I ÜNNEPI SZENTMISÉN

\"A KRISZTUSI SZABADSÁG ÍGÉRI AZ IGAZI MEGVILÁGOSODÁST!\"DR. BÁBEL BALÁZS SZENTBESZÉDE, KALOCSÁN, A MÁRCIUS 15.-I ÜNNEPI SZENTMISÉN

2012. március 16. 09:12 | Adományok Dr. Bábel Balázs Wojtyla Ház

Kalocsa népe a Szent József templomban vehetett részt ünnepi szentmisén, 2012. március 15.-én. A szentbeszédet dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek mondta: végig vette, elemezte a Mit kíván a Magyar Nemzet? című harcos kiáltvány téziseit, és egykori elődje Nádasdi Paulai Ferenc érsek 1848-as körlevelét, majd mai aktualitásokkal vetette össze a forradalmárok gondolatait. A Charitas Rádió hallgatói most meghallgathatják a főpásztor ünnepi tanítását.... Fogadják nyitott szívvel.

Részletek