Július 14. vasárnap, Örs, Stella
  • Kezdőlap
  • "Önkéntesek"-ként cimkézett hírek listázása
Virágokat ültettek a szorgos önkéntesek

Virágokat ültettek a szorgos önkéntesek

2024. április 10. 10:46 | Önkéntesek

Nyárhoz közeledve a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület tevékeny aktivistái villámgyorsasággal elültették a Gyenes Kertészetben vásárolt egynyári növényeket, melyek virágtornyokba és ládákba helyezve egész éven át díszei lesznek az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény udvarának, utcafronti ablakainak. A végeredmény tíz önkéntes kitartó munkáját dicsérte. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Szeretetcsomagokat vehettek át a Wojtyla Ház idei legjobbjai

Szeretetcsomagokat vehettek át a Wojtyla Ház idei legjobbjai

2022. december 22. 13:08 | Önkéntesek

A Wojtyla Barátság Központ vezetősége különféle adományokkal fejezte ki hálás köszönetét a népkonyha azon tizennyolc gondozottjának, akik önkéntes munka terén 2022-ben a legszorgosabbnak bizonyultak a szociális intézmény háza táján. Az idei év Prima Primissimáinak Jobbágy Istvánné Katikát, Kotvits Jánosnét, Facol Lajost, Daróczi Istvánt, Kispatakiné Szénási Melindát és Farkas Zitát választotta a Wojtyla-csapat. „Prima díjban” további tizenkét gondozott részesült. Az értékes jutalmakat a Wojtyla Házat üzemeltető Farkas házaspár lánya, Farkas Ágnes „Ágó” adta át újdonsült tulajdonosaiknak. A csinos edzőnő vendégei felajánlásait is továbbította a „címzettekhez”, saját ajándékokkal kiegészítve. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Facol Lajos, a Wojtyla önkéntese munka közben

Facol Lajos, a Wojtyla önkéntese munka közben

2021. április 23. 14:12 | Önkéntesek

Gyenes István virágkertész péntek délelőtt ismét több tucat egynyári virágot bocsátott a Wojtyla Barátság Központ rendelkezésére. A növények tartóedényeit, melyek a népkonyha ablakainak párkányán nyertek elhelyezést, Facol Lajos, a karitatív létesítmény ezermester önkéntese rögzítette a fémkerethez. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Facol Lajos élesítette a Wojtyla Ház késeit

Facol Lajos élesítette a Wojtyla Ház késeit

2020. április 24. 11:01 | Önkéntesek

A Wojtyla Barátság Központ hűséges és mindig szorgos önkéntes segítőjét soha nem kell kétszer kérni, ha valami elromlik és javításra szorul a népkonyha területén. Első hívásra autójába ül, mert „két lépés és itt vagyok, ha szóltok”. Számtalanszor külön értesítés nélkül is megjelenik a szociális intézményben, „hátha akad valami tennivaló”. Facol Lajosnak lételeme, hogy hasznossá tegye magát. Ez meg is látszik kiváló munkálkodásán, melynek eredményeképpen péntek délelőtt megújult a Wojtyla Ház késállománya. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Tormási-keresztnél füvet nyírt a Wojtyla család lelkes tagja

A Tormási-keresztnél füvet nyírt a Wojtyla család lelkes tagja

2019. május 31. 10:38 | Önkéntesek

A Wojtyla Barátság Központ fotósa immáron sokadjára kapta lencsevégre fűnyírás közben Stummer Pált, a Wojtyla népkonyha sorsközösségének egyik buzgó tagját. Aki péntek délben ismét elhatározta, ebédosztás előtt – beszélgetés helyett – inkább munkához lát. Ennek eredményeképpen ezúttal a Kiskunfélegyházi út mellett található „Tormási-kereszt” vált újból gondozottá.

Részletek
Újfent füvet nyírt a Wojtyla család lelkes tagja

Újfent füvet nyírt a Wojtyla család lelkes tagja

2018. augusztus 11. 09:39 | Önkéntesek

Mátyus István, a Wojtyla Barátság Központ önkéntes fotósa immáron másodjára kapta lencsevégre fűnyírás közben Stummer Pált, a népkonyha sorsközösségének egyik buzgó tagját, amikor szombat délben ismét elhatározta, ebédosztás előtt – beszélgetés helyett – inkább rendbe teszi a népkonyha körüli füves területet. Munkájának eredményeképpen újból gondozottá vált a Wojtyla tér.

Részletek
Füvet nyírt a Wojtyla család lelkes tagja

Füvet nyírt a Wojtyla család lelkes tagja

2018. június 7. 11:33 | Önkéntesek

Mátyus István, a Wojtyla Barátság Központ önkéntes fotósa fűnyírás közben kapta lencsevégre Stummer Pált, a népkonyha sorsközösségének egyik buzgó tagját, amikor csütörtök délben elhatározta, ebédosztás előtt – beszélgetés helyett – inkább rendbe teszi a népkonyha körüli füves területet. Munkájának eredményeképpen újból gondozottá vált a Wojtyla tér.

Részletek
Tiszták a Wojtyla Ház előtti járdák

Tiszták a Wojtyla Ház előtti járdák

2018. március 2. 11:24 | Önkéntesek

Hull a hó és hózik. Mi sem természetesebb, hogy a wojtylások hószerszámmal, seprűvel a kézben „vonultak fel” pénteken a népkonyha előtti téren. A szociális intézmény gondozottai havat lapátoltak, sózták a járdákat, csúszásmentessé tették az épület egész környékét – erről is, arról is. Az Egressy utca 5/b. előtt senki sem fog elcsúszni! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Csatornát tisztítottak a wojtylások

Csatornát tisztítottak a wojtylások

2017. szeptember 27. 09:13 | Önkéntesek

Szerda délelőtt sem csupán ebédosztásra vártak a Wojtyla Barátság Központ gondozottai. Ketten a népkonyha ellátottai közül például úgy határoztak, megtisztítják az Egressy utcai épület ereszcsatornáját a lerakódott szennyeződésektől; szél fújta homoktól, madárürüléktől, falevelektől, kisebb gallyaktól. Ennek folytán most már zavartalanul folyhat le a csapadékvíz nagy esőzések után. A szorgos munka jutalma: királyi adag ízletes babgulyás kenyérrel, süteménnyel délidőben. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Patyolattisztára varázsolta az étkezde székeit a Wojtyla Ház önkéntese

Patyolattisztára varázsolta az étkezde székeit a Wojtyla Ház önkéntese

2017. augusztus 25. 10:33 | Önkéntesek

Döme Julianna, a Wojtyla Barátság Központ gondozottja rendszeresen kiveszi részét a népkonyhán folyó munkálatokban. Takarít az intézményben, rendet tesz kívül-belül, ha a szükség úgy hozza. Részt vesz különféle önkéntes akciókban; bárhol, bármikor lehet számítani rá, magától jelentkezik, hívni sem kell. Péntek délelőtt épp az ebédlő székeiről távolította el az időközben rájuk rakódott szennyeződéseket. A közel három órahosszán át tartó művelet eredménye: több tucat ragyogóan tiszta ülőalkalmatosság. (Fotó: Tódor Norbert)

Részletek
Kalácsot készített a Wojtyla család

Kalácsot készített a Wojtyla család

2017. július 6. 11:14 | Önkéntesek

Szilvalekváros minikalácsot formáztak hölgykezek csütörtök délelőtt a Wojtyla Barátság Központ ebédlőjében. A népkonyha hét gondozottja Varga Brigitta szervező munkatárs vezetésével 4 kilogramm lisztből gyúrt tésztát, amit közösen felszabdaltak, végül szilvalekvárral töltöttek meg. Az így elkészített 400 darab minikalács félóra leforgása alatt pirosra sült a kemencében, frissen, ropogósan várva a déli ebédosztásra érkező szegényeket, akik ételük mellé desszertként fogyaszthatták a pompás édességet. Ma tehát ismét bizonyságot nyert: a Wojtyla Ház ellátottai elsősorban nem másoktól remélnek segítséget, maguk is tevékenyen közreműködnek helyzetük jobbra fordulása érdekében. (Fotók: Varga Brigitta, Tódor Norbert)

Részletek
Wojtylások tették rendbe a Krisztus-keresztek környezetét

Wojtylások tették rendbe a Krisztus-keresztek környezetét

2017. április 6. 13:07 | Önkéntesek

A Mezei utcai Krisztus-kereszt környékén járók-kelők nagy sürgésre-forgásra lehettek figyelmesek csütörtök délelőtt. A Wojtyla népkonyha hátrányos helyzetű, nélkülöző önkéntesei kapáltak, gereblyéztek, füvet nyírtak, szemetet szedtek a szakrális emlék 40 méteres környezetében Varga Brigitta, a Karol Wojtyla Barátság Központ munkatársának vezetésével. Szinte térdig érő gaz fogadta őket fél 10 tájékán, amikor megjelentek a Mezei utcában, és alig másfél óra alatt szinte újjávarázsolták az 1899-ben Bencsik Magdolna által emeltetett Krisztus-kereszt környezetét. Majd tették ugyanezt a Kurucz téri szakrális emlék esetében is. Csak így tovább, wojtylások! (Fotók: Varga Brigitta)

Részletek
Szerdai napirend: kertészkedés a népkonyha körül

Szerdai napirend: kertészkedés a népkonyha körül

2017. március 1. 10:54 | Önkéntesek

Tavasz közeledtével a Wojtyla Ház gondozottai és önkéntesei idejét látták, hogy egymással karöltve rendbe tegyék a népkonyha körüli közterek növényzetét. Március 1-jén felébredtek téli álmukból a kapák, gereblyék, metszőollók és jó néhány seprű, lapát, szemeteszsák is előkerült a kamra mélyéből. Az eredmény igencsak látványos; egyenesen önmagáért beszél. Eltűntek a környékről a tél maradványai: elhullott levelek, korhadt faágak és mindenféle eldobált szemét. Így vált ma is a Wojtyla Házból „Tiszta udvar, rendes ház.”. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Tavasz előtti nagytakarítás a Wojtyla Ház körül

Tavasz előtti nagytakarítás a Wojtyla Ház körül

2017. február 14. 10:59 | Önkéntesek

Február közepe lévén felébredtek „téli álmukból” a Karol Wojtyla Barátság Központ kerti szerszámai. Hozzájuk társult egy seprű a vele közös háztartásban élő műanyag lapáttal egyetemben. E jeles kompániához csatlakozott nyolc gondozott a népkonyha sorsközösségéből. Ők így együtt arra vállalkoztak, hogy megszabadítják a tél hellyel-közzel még mindig fellelhető nyomaitól az intézmény környezetét. Az eredményt keddtől bárki megcsodálhatja: rend és ragyogó tisztaság uralkodik a Wojtyla tér környékén. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Vendégváró nagytakarítás a Wojtyla népkonyhán

Vendégváró nagytakarítás a Wojtyla népkonyhán

2017. január 31. 10:32 | Önkéntesek

Illusztris látogató érkezik szerdán a Karol Wojtyla Barátság Központba. Ennek apropóján idejét látták a népkonyha önkéntesei, hogy alapos tisztogatást rendezzenek az Egressy utca 5/b alatti épület minden helyiségében. A délelőtti sürgés-forgásnak gyakorlati hasznát is vette az intézmény sorsközössége: szezonja van ugyanis az influenza és egyéb vírusoknak, egy alapos fertőtlenítés pedig halásos veszélyt jelent az aprócska kórokozóknak. Délben megnyugvással konstatálta a gondozottak alkotta csapat: közös munkájuk meghozta gyümölcsét; csillog-villog az egész ház. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Karbantartási munkák zajlottak a Wojtyla Központ környezetében

Karbantartási munkák zajlottak a Wojtyla Központ környezetében

2016. október 18. 08:59 | Önkéntesek

Időről időre rendbe teszik a Wojtyla Ház utcafrontját és környékét a kecskeméti népkonyha önkéntesei. Felseprik a járdát, az aszfalt utat, Szent II. János Pál pápa (Karol Wojtyla) szobra mellé virágot helyeznek, kapálnak, füvet nyírnak, öntözik a növényeket. Ezt tették kedden is. És ez még korántsem minden; egyikük még a népkonyha homlokzatát is kijavította: ahol szükségét látta, pótolta a lepattogott festéket. Ők így mondják: ez már csak természetes! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szociális munkás foglalkozott a gondozottakkal szombaton a Wojtyla Házban

Szociális munkás foglalkozott a gondozottakkal szombaton a Wojtyla Házban

2016. szeptember 3. 11:11 | Önkéntesek

Amint korábban megírtuk, Tóthné Rontó Gyöngyvér személyében olyan rátermett önkéntesre talált a Karol Wojtyla Barátság Központ vezetősége, aki szombatonként – szükség esetén, egyéni megállapodás alapján akár vasárnap is – 8 órától 11-ig foglalkozik az ellátottak ügyes-bajos gondjaival a népkonyhán. Alig néhány hónapos eddigi munkásságának immáron gyümölcse is termett; számos hátrányos helyzetű, elesett ember problémájára talált megoldást. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Friss virágok a nagy nyári melegben, locsolás és takarítás ebéd előtt

Friss virágok a nagy nyári melegben, locsolás és takarítás ebéd előtt

2016. augusztus 28. 10:58 | Önkéntesek

A Karol Wojtyla Barátság Központ önkéntesei vasárnap sem pihennek. Szó szerint! Hétköznapokon másutt látnak el feladatokat, hétvégeken pedig irány a Wojtyla Ház. Ügyeletet vállalnak, vagy csak úgy bejönnek, mert szívük ide húzza őket. Mosogatnak, söprögetnek a népkonyha udvarán és utcafrontján, kertet öntöznek vagy éppen virágokat helyeznek Szent II. János Pál pápa szobra mellé. Talán mondani sem kell, hogy mindezt ingyen, fizetség nélkül teszik. Igazán példamutató! Ez ám a szeretet és odaadás! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Önkéntes gondozottak takarítottak a Wojtyla Házban

Önkéntes gondozottak takarítottak a Wojtyla Házban

2016. augusztus 18. 09:29 | Önkéntesek

A Karol Wojtyla Barátság Központ hat vállalkozó kedvű önkéntes gondozottja varázsolt rendet és tisztaságot a népkonyha belső tereiben csütörtök délelőtt. Munkájuk nyoma még az utcáról is jól látható, hiszen az ablakok külső felületét szintén portalanították, így immáron ragyognak a tisztaságtól. Kérdeztem egyiküket: mi pattintja ki a szikrát, hozza lázba őt, hisz odaadó munkájáért anyagi juttatást nem kap. – Erre születni kell! – hangzik a válasz. – Semmit nem várok, mert önkéntes vagyok. Azért pedig nem jár pénz. Ha kapok valamit, szívesen elfogadom, köszönöm szépen. Nagyanyám is olyan volt, hogy ha jött a postás vagy a kéményseprő, nem mehetett úgy el, hogy ne adott volna legalább egy rántottát, vagy hozott volna neki egy szál kolbászt a spájzból. Azt hiszem, mi, akik itt most önkéntesként dolgozunk, mindannyian így gondoljuk. (A többiek helyeslően bólogatnak.) (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Munkában a szociális munkás a Wojtyla Házban

Munkában a szociális munkás a Wojtyla Házban

2016. július 21. 11:15 | Önkéntesek

Amint korábban hírül adtuk, Tóthné Rontó Gyöngyvér személyében olyan rátermett önkéntesre talált a Karol Wojtyla Barátság Központ vezetősége, aki szombatonként – szükség esetén, egyéni megállapodás alapján akár vasárnap is – 8 órától 11-ig foglalkozik az ellátottak ügyes-bajos gondjaival a népkonyhán. Alig egy hetes munkásságának immáron gyümölcse is termett; számos hátrányos helyzetű, elesett ember problémájára talált már megoldást. Főállású elfoglaltságai mellett csütörtökön azért jött be ebédidőben, hogy tájékoztassa „ügyfeleit” ügyeik állásáról, a további teendőkről. Az ellátottak üzenik Gyöngyvérnek: köszönjük a segítséget! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Mostantól szociális munkás foglalkozik a Wojtyla Ház gondozottaival

Mostantól szociális munkás foglalkozik a Wojtyla Ház gondozottaival

2016. július 13. 11:08 | Önkéntesek

Tóthné Rontó Gyöngyvér személyében olyan rátermett önkéntesre talált a Karol Wojtyla Barátság Központ vezetősége, aki szombatonként – szükség esetén, egyéni megállapodás alapján vasárnap is – 8 órától 11-ig foglalkozik az ellátottak ügyes-bajos gondjaival a népkonyha nagytermében. Gyöngyvér idén januárban végzett a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Karán, Nagykőrösön. A szociális munkás szakképesítéssel rendelkező hölgy – mint elmondta – egész életét más emberek segítésére, lelki támogatására tette fel. Ezért érezte úgy, hogy jelentkeznie kell önkéntesnek. A Wojtyla Ház alapító igazgatója, Farkas P. József nagy örömmel fogadta Gyöngyvér felajánlását, aki július 16-tól kezdve szolgálatba is áll az intézményben. Munkáját úgy képzeli el, hogy füzetben vezeti, személy szerint kivel, mikor beszélgetett, mit javasolt, miben állapodtak meg, meddig jutottak el egy adott ügyben. Szerepe koordinációs jellegű, hisz „halat nem tudok adni senkinek, de mindenkinek horgászbotot és hálót adok a kezébe, amivel foghat magának”. Feltáró beszélgetései során kulcsszerepet szán a rendszeretet kialakításának, hogy „legyen mindenkinek napirendje, és ne csak abból álljon egy napja, hogy eljön ide ebédért, és ezzel kész”. Tapasztalatai szerint ugyanis sok rászoruló „beleragad” a múltja valamely „sötét vermébe”, amelyből önmagától nem képes kimászni. Ehhez kíván segítséget nyújtani, amelyhez természetesen a páciensek akarata, tevékeny közreműködése is szükséges – hangsúlyozta a szociális szakember, aki szerint „nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség”. Az utóbbi leküzdésében számíthat rá minden gondozott, aki változtatni akar jelenlegi reménytelennek tűnő helyzetén. A segítségnyújtás tehát adott, ráadásul teljesen ingyenes, egyszerűen csak élni kell vele. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Székeket tisztítottak a wojtylás gondozottak

Székeket tisztítottak a wojtylás gondozottak

2016. július 11. 08:16 | Önkéntesek

Hétfő délelőtt nagytakarítást tartottak a Wojtyla népkonyha ebédlőjében. Egy tucatnyi gondozott nekifogott, és tisztára mosta az összes széket, amelyeken az ellátottak nap mint nap ülnek. Önkéntes munkájuk eredménye: a székek nem csupán fehérek, de hófehérek lettek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ötvenedszer adott vért a Wojtyla Ház önkéntese

Ötvenedszer adott vért a Wojtyla Ház önkéntese

2016. június 1. 16:26 | Önkéntesek

1969 óta rendszeres véradó Mátyus István, a Wojtyla Ház önkéntes fotósa. Még katonakoromban kezdtem el vért adni. Azóta ötven időpont és bejegyzés került a kiskönyvembe – meséli István. Legnagyobb sajnálatára ez volt életében az utolsó ilyen alkalom, ugyanis rövidesen betölti 65. életévét. Ekkortól a vonatkozó jogszabályok értelmében nem adhat többé vért. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Egynyári virágokat kapott a Wojtyla Ház

Egynyári virágokat kapott a Wojtyla Ház

2016. május 18. 20:41 | Önkéntesek

A Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakiskola Búzakalász utcai tangazdasága 12 láda egynyári virágot ajándékozott a Karol Wojtyla Barátság Központ számára. A növények egy része már az első napon helyet kapott a népkonyha előtti kertben, Szent II. János Pál pápa szobra mellett. A többi növényt a Wojtyla Ház körüli virágágyások, továbbá a Kurucz körúti, a Belső Szegedi úti és a Mezei utcai Krisztus-keresztek „felvirágoztatására” használják fel az intézmény munkatársai és gondozottai. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Porta-megemlékezés a Tormási-keresztnél

Porta-megemlékezés a Tormási-keresztnél

2016. május 14. 11:24 | Önkéntesek

Kecskemét – A közismert autókereskedő és szerviztulajdonos, Tormási Attila két esztendővel ezelőtt határozott úgy: ismét Krisztus-kereszt fog állni az 5-ös főút mentén, a Mercedes gyár közelében. A korábbi ugyanis egy vihar következtében súlyosan megsérült, ezért Tormási úr saját költségén a régi helyének közelében új szakrális emléket állíttatott. A munkálatok 2014. tavaszán kezdődtek – pontosan két esztendővel ezelőtt. Ez alkalomból tartottak megemlékezést a megújult Krisztus-keresztnél szombaton a Porta Környezetvédelmi, Városvédő és Kulturális Közhasznú Egyesület önkéntesei Farkas P. József, az egyesület főszervezője, egyben a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója vezetésével. Az alkalmon dr. Jeney Gábor, a kecskeméti Nagytemplom plébánosa mellett a Wojtyla népkonyha több gondozottja is részt vett. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Megszépülnek a Wojtyla Ház termei

Megszépülnek a Wojtyla Ház termei

2016. május 2. 09:07 | Önkéntesek

Hétfő délelőtt megkezdték a Karol Wojtyla Barátság Központ Pintér József termének felújítását. A népkonyha egyik támogatójának köszönhetően valósulhat meg az intézmény gondozottai körében egyszerűen csak díszteremnek titulált helyiség rendbehozatala. A munkálatokat Szűcs Dénes szobafestő-mázoló magánvállalkozó végzi. – Valamivel több lesz, mint egyszerű „optikai tuning”, vagyis tisztasági festés – mondja a szakember munka közben. – A falfelület kisebb-nagyobb javításra szorul, ami gletteléssel könnyedén megoldható. Ezután következik maga a festés két soron, sárga színű beltéri falfestékkel. Szinte ugyanolyan lesz, mint korábban volt, tehát nem kell újabb színárnyalatot megszokniuk az ide látogatóknak – nyugtatja meg a hirtelen köréje sereglő „nézőközönséget” a szobafestő. Eközben – 10 óra tájékán – a Molnár Ferenc terem (ebédlő) is újabb arcát kezdi mutatni. Az intézmény munkatársai és gondozottai együttes erővel fognak a helyiség teljes kitakarításához. Megtisztítják az ablakokat, lekerülnek a függönyök, a fafelületeket portalanítják, bútortisztítóval leápolják. Majd az asztalok, székek következtek, s legvégül a padlót is felmosták – ahogyan teszik minden nap ebéd után. Aki pedig közben megéhezett, egy tálcányi körözöttes kenyér várta a „bárpulton”. 11 óra elmúlt; megkönnyebbülve állapíthatták meg: immár minden kész. Jöhetnek a rászorulók… (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Wojtyla Ház családja is részt vett a Teszedd! akción

A Wojtyla Ház családja is részt vett a Teszedd! akción

2016. április 29. 15:05 | Önkéntesek

Ismét csatlakozott a Wojtyla Ház családja a Teszedd! akcióhoz, mely során megszabadítottuk a környékbeli utcákat a hulladéktól. A megjelentek két csoportra osztódott: az egyik fele gyalog tett egy nagy kört a Wojtyla Ház - Mezei utca – Erzsébet krt. – Tizedes utca – Forrás utca – Horog utca vonalában, a másik fele pedig a Kurucz téri, a Mezei utcai és a Belső-Szegedi úti kereszteket tették rendbe. Nagyon sok szemét gyűlt össze így is. Több szemétkupacot is felszámolt a csapat péntek délelőtt. Az idő is viszonylag kegyes volt az önkésekkel, nem áztatta el őket az eső. Az önkéntesek később visszaérve ajándékokat is kaptak a segítségért.

Részletek
Wojtylás önkéntesek a ballószögi Hetényi Pincészetben

Wojtylás önkéntesek a ballószögi Hetényi Pincészetben

2016. február 6. 13:51 | Önkéntesek

A zsúfolt karácsonyi programok után és feszített tempójú mindennapos déli ebédosztások közepette útra keltek a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ népkonyhájának önkéntes munkatársai, és meg sem álltak a ballószögi Hetényi Pincészet udvaráig péntek délután. Egy-egy pohár bor, néhány pogácsa, fasírt, sajtok, dió és alma az asztalokon – ki-ki tetszése szerint válogathatott. Ajándékba kapták ezt a délutánt. Gyermekkori emlékek, anekdoták, öröm, boldogság, kacagás… Élvezték minden pillanatát.

Részletek
Pál névnapot ünnepelt a Wojtyla Ház kollektívája

Pál névnapot ünnepelt a Wojtyla Ház kollektívája

2016. január 29. 14:19 | Önkéntesek

A Wojtyla Ház Nyugdíjas Klub vezetője Farkas Pál névnapját ünnepelte ma délelőtt a központ kollektívája. A csapat tagja volt már akkor is, amikor megnyílt a ház, de mióta a nyugdíjas klub „üzemel” napi rendszerességgel látjuk őt. Tortával, borral és pezsgővel köszöntöttük őt névnapja alkalmából. Reméljük, jól érzi köztünk magát, és még nagyon sokáig a csapatunk tagja lesz.

Részletek
Névnapozott a Wojtyla Ház kollektívája

Névnapozott a Wojtyla Ház kollektívája

2015. május 7. 15:38 | Önkéntesek

A Wojtyla Ház kollektívája már évek óta tartják a hagyományt, hogy kollégáink, kolléganőink névnapját megünnepeljük. Ezúttal Klingert Gizellát, Zuborné Gizikét és Fehér Tímeát köszöntöttük névnapjukon. A Gizellák saját készítésű süteményekkel lepték meg a központ dolgozóit: volt pogácsa és gesztenyés álom is. Virágaikat már előre átadtuk, hogy kertjüket díszítsék, és természetesen ránk gondolva gondozzák azokat. Tímeánkat a csapat egy óriási tortával és virággal lepte meg. Nem is kell mondani, hogy minden sütemény azonnal elfogyott. Mint ahogy előző hírünkben is írtuk az ének óra után egy meglepetés következett. Gizelláink a Wojtyla Ház szegényeinek kedveskedtek egy kis süteménnyel, üdítővel. Szegényeink között is akad egy Gizike, akinek ma van a születés - és névnapja is. Ezúton is szeretnénk köszönteni a Gizellákat és Tímeákat.

Részletek
Prima Primissima díjak átadása a Wojtyla család tagjainak

Prima Primissima díjak átadása a Wojtyla család tagjainak

2014. december 25. 10:38 | Önkéntesek

Hétfő délután egy kis ünnepség berkein belül kiosztottuk a prímáknak és a primissimáknak a „díjakat”. Az éves segítségük, aktivitásuk, önkéntes segítségük nagy öröm számunkra, hisz nélkülük nem programjaink nem lennének eredményesek. A Prima Primissima díjakat második éve osztjuk ki, ezúttal 26 embernek, akiket egy-egy ajándékcsomaggal jutalmaztunk. 5 kiváló családtagot kiemeltünk Sándor Pálnét, Döme Juliannát, Megyesi Lászlót, Jobbágy Istvánnét és Kispatakiné Szénási Melindát. Ők azok, akik idejüket ránk áldozva akár 3 hétvégét gyűjtenek a Metroban, szemetet szednek, rendbe rakják a keresztek környékét vagy akár mosogatnak. Köszönjük nekik áldozatukat! Ez mellett a novemberi és a decemberi születésnaposokat is megünnepeltük, akiket szintén csomagokkal ajándékoztunk. Az ünnepelteket Váry Károly színművész köszöntötte egy kis karácsonyi művel, majd karácsonyi játékokat játszottunk. Az ünnepség után Somogyi Károly azaz a Somogyi Bend zenélt nekünk.

Részletek
Névnapos kollégáinkat köszöntöttük

Névnapos kollégáinkat köszöntöttük

2014. november 21. 14:37 | Önkéntesek

Névnapos kollégáinkat köszöntöttük november20-án délután. Valakit névnapja után, valakinek már megelőztük a napját. Ünnepeltjeink: Kaszáné Szilvike, aki minden napi mosogatást és harangozást végzi házunkban, Farkasné Pásztor Jolánt házunk anyját és Bozó Pálnét Katikát, aki önkéntes szakácsnőnk. Nagyon sok jót tudunk róluk mondani. Házunk kereke velük együtt mozog.

Részletek
Nőnapot és Zoltán névnapot ünnepelt a Wojtyla Ház kollektívája

Nőnapot és Zoltán névnapot ünnepelt a Wojtyla Ház kollektívája

2014. március 11. 10:34 | Önkéntesek

Nőnapot és Zoltán névnapot ült a Wojtyla Ház kollektívája. Kicsit nehéz helyzetbe került a csapat két férfi tagja a 11 nővel szemben. De ügyesen megoldották a helyzetet. Egyikük a csokit, másikuk a virágot adta át a hölgyeknek. Majd két idézettel köszönték meg a nőknek, hogy vannak. Egy Magna Cum Laude szám részletével. Majd a csapat női tagjai vetették be magukat. Névnapja alkalmából köszöntötték fel Molnár Zoltánt a ház intézményvezetőjét. A közös pezsgős és tortás ünneplésen egy jót beszélgetett az ünnepeltek.

Részletek
Boldog Névnapot Piroska!

Boldog Névnapot Piroska!

2014. január 17. 15:35 | Önkéntesek

Kedves kollégánkat, Jónás Piroskát köszöntöttük ma délelőtt névnapja alkalmából. A köszöntésen megköszöntük munkáját, kedvességet, szorgosságát. Úgy gondoljuk beilleszkedett a csapatba, jó munkaerő és mindenki megszerette. Virággal és joghurtos tortával ünnepeltük őt.

Részletek
Szülinap névnap: ünnepelt a Wojtyla Ház kollektívája

Szülinap névnap: ünnepelt a Wojtyla Ház kollektívája

2013. április 17. 15:47 | Önkéntesek

Április 17-én munkatársainkat köszöntöttük. Klingert Gizellát kerek évfordulós születésnapja alkalmából, Kolláth Andreát pedig névnapja alkalmából. Ugyan az ő névnapja másnap van, de megelőlegezte ezt a jeles napot a csapat. A kollégák, a barátok, gondozottak jó hangulatú fogadáson mondhatták el jókívánságaikat és persze kóstolhatták meg a meglepetés tortát is. Isten éltesse őket.

Részletek
Zúzatisztítás délelőtt

Zúzatisztítás délelőtt

2013. március 6. 13:29 | Önkéntesek

Zúzatisztítás volt elsősorban szerda délelőtt a főfeladat, amíg az asszonyok előkészítették, addig a férfiak kint felsöpörtek, eltakarították a leveleket. A több kilónyi zúza gyorsan elkészült. Képeink az akció során készültek.

Részletek
A WOJTYLA HÁZ SZOLGÁLATA: Krisztus nevében búcsúzunk el család nélküli embertársainktól

A WOJTYLA HÁZ SZOLGÁLATA: Krisztus nevében búcsúzunk el család nélküli embertársainktól

2013. március 4. 16:09 | Önkéntesek

A Wojtyla Barátság Központ valamint a Porta Egyesület tagjai március 4-én, hétfőn szociális temetésen vettek részt, ahol végső útjára kísérték nemrégiben elhunyt embertársunkat. Délelőtt kilenc órakor az emlékezés szavai testvéreinkért Éles Árpádért és Bíró Zoltánnéért szóltak. Az önkéntesek verssel, imával búcsúztatták el az elhunytakat, akit életében nem ismertek, és sorsáról, mint oly sok esetben nem tudnak semmit, mégis koszorú és mécses került a sírjukra. „Adj Uram Örök nyugodalmat neki, és az örök világosság fényeskedjék neki” Nyugodjanak békében!

Részletek
Közös emlékezés a sorsközösség tagjaira.

Közös emlékezés a sorsközösség tagjaira.

2012. november 2. 11:30 | Önkéntesek

November első napjai az emlékezésről szólnak. Mindszent, halottak napján sokan keresik fel hozzátartozóik sírját, visznek rá mécsest, virágot. A mai napon november 2-án a Karol Wojtyla Központ gondozottai is ellátogattak azokhoz a sírokhoz, ahol köztudott azokat az elhunytakat temették el, akiket sem barát sem ismerős sem rokon nem búcsúztatott. Az emlékezők a köztemető ravatalozója mellett felállított Mementó keresztnél emlékeztek az elhunytakra, majd a régi és ezt követően az új sírhanthoz helyezték el a kegyelet virágait és az emlékezés mécseseit. A megemlékezés a Karol Wojtyla Barátság Központban zárult, ahol közös imával gondoltak a sorsközösség elhunyt tagjaira.

Részletek
A WOJTYLA HÁZ NEMES SZOLGÁLATA: Krisztus nevében búcsúzunk el azoktól, akiket más nem temet el

A WOJTYLA HÁZ NEMES SZOLGÁLATA: Krisztus nevében búcsúzunk el azoktól, akiket más nem temet el

2012. június 12. 16:04 | Önkéntesek

A Wojtyla Barátság Központ valamint a Porta Egyesület tagjai június 12-én, kedden szociális temetésen vettek részt, ahol végső útjára kísérték nemrégiben elhunyt embertársunkat. Délelőtt kilenc óra, szakad az eső, mégis az emlékezés szavai szóltak testvérünkért Imre Lászlóért. Az önkéntesek verssel, imával búcsúztatták el az elhunytat, akit életében nem ismertek, és sorsáról, mint oly sok esetben nem tudnak semmit, mégis koszorú és mécses került a sírhantjukra. „Adj Uram Örök nyugodalmat neki, és az örök világosság fényeskedjék neki” László nyugodj békében, Ámen!

Részletek
A TAVASZ legszebb napjai: a Wojtyla Ház ablakaiban Gyenes-féle virágok

A TAVASZ legszebb napjai: a Wojtyla Ház ablakaiban Gyenes-féle virágok

2012. április 5. 09:50 | Önkéntesek

Beköszöntött a tavasz: a Boldog Karol Wojtyla Barátság Központ előtti évelő virágok bontják szirmaikat. Nagylelkű felajánlónk a Gyenes virágkertészet tulajdonosának segítségével a ház ablakait ismét gyönyörű virágok díszítik. Kecskeméten és az országban ismert Gyenes István saját nevelésű futómuskátlijait ajándékozta Központunknak. Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy virágba borította a házat és a napunkat.

Részletek