Augusztus 23. szombat, Bence
A Magyar Gyümölcs Ünnepe Kecskeméten

A Magyar Gyümölcs Ünnepe Kecskeméten

2014. július 10. 08:40

A Magyar Gyümölcs Ünnepét tartják Kecskemét főterén, pénteken és szombaton. A program megnyitóját pénteken 10 órakor tartják, amikor Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetője, a rendezvény fővédnöke köszönti a résztvevőket. Az eseményt Mathiász Gábor, a Hungarikum Szövetség alelnöke, a Mathiász Hungarikum Örökség elnöke nyitja meg.

Részletek

Felvételizőknek indult felmérés

2014. július 10. 08:32

Szakközépiskolai és szakiskolai képzésre jelentkezők számára indult internetes felmérés, amelynek végén kiderül, melyek az idei év legnépszerűbb szakmái, valamint hogy mi alapján és mikor választanak intézményt a diákok.

Részletek

Zombor Gábor: a szakemberek hiánya az egyik legnagyobb gond az egészségügyben

2014. július 9. 14:31

Az egészségügy egyik legnagyobb problémájának a szakemberhiányt tartja Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár. A szakpolitikus a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Semmelweis-napi ünnepségén úgy fogalmazott: a szakemberek elvándorlását igyekszik megállítani a kormányzat, ezt a tendenciát meg kell fordítani. Azt mondta, ehhez sok minden kell, és az elkövetkező években ez határozza meg az ágazatot, annak jövőjét.

Részletek

Programokkal és utazókkal telik meg a Balaton-Bár kánikula nem lesz, de az első csúcsszezoni hétvégén megtelhet a Balaton

2014. július 9. 14:30

Az időjárás ugyan közbeszólhat, de az előrejelzések és a foglalási adatok alapján telt ház várja a Balatonra látogató turistákat a szezon első csúcshétvégéjén. Az Utazok.hu szállásközvetítő foglalási adatai alapján erős szezon várható az egész régióban, és bár a szálláshelyek versenyét még mindig jelentősen vezeti Siófok, de folyamatosan nő az északi part népszerűsége is.

Részletek
Szeretjük, de ritkán vásárolunk halat

Szeretjük, de ritkán vásárolunk halat

2014. július 9. 14:28

Egészséges, könnyű, fehérjedús – a magyarok többségének ez jut először eszébe a halról, 32%-unk pedig kifejezetten szereti a halas ételeket. Ugyanakkor, a témában végzett legutóbbi felmérés azt mutatja: évente csupán pár alkalommal kerül hal a tányérunkra, négy kilogrammos évi halfogyasztásunkkal pedig a sor végén kullogunk Európában. Az egészségügyi ajánlások szerint pozitív hatásai miatt érdemes hetente legalább kétszer halat enni.

Részletek
Szabad út a szabadulóknak

Szabad út a szabadulóknak

2014. július 9. 14:27

Az átlagosnál jobb esélyekkel indul a munkaerőpiac útvesztőjében az a huszonkét női fogvatartott, aki nemrég sikeres varrónői szakvizsgát tett a kalocsai börtönben. A képzési programban részt vevőket szabadulásuk után is támogatja a program, hisz elhelyezkedésüket és munkahelyük megtartását is segíti.

Részletek

Nekünk a Balaton a Riviéra nyaralás előtt is fontos a tudatos pénzügyi tervezés

2014. július 9. 14:25

A Magyar Turizmus Zrt. adatai szerint az idén a korábbi évekhez képest nőtt a nyaralási kedv, a megkérdezettek 39 százaléka elutazna a főszezonban. Százból 71-en belföldön maradnának, közülük is minden harmadik ember számára a kikapcsolódást a Balaton jelenti. Átlagosan 5 napra mennének el az emberek, és 90 ezer forintot szeretnének költeni. Mivel ez az összeg egy átlagos, négyfős családnak épp, hogy a legfontosabb kiadásokra elég, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő meghirdetője szerint érdemes még otthon, indulás előtt megtervezni a programokat, kiválasztani, kiszámolni, mire mennyit tudunk fordítani.

Részletek
Cigány tánc bemutató a Wojtyla Házban

Cigány tánc bemutató a Wojtyla Házban

2014. július 9. 14:22 | Wojtyla Ház

A Szenteste Alapítvány már 22 éve támogatja a Dunamenti Diákotthon népszerű cigány tánccsoportját. A gyerekek a Csipero gyerekfesztiválra érkeztek ma délelőtt. Főpróbájukat a Wojtyla Házban tartották délben. A tehetséges fiatalok előadása mindenkit jó kedvre derített ebéd előtt. Pásztor Jolán kurátor régi ismerősként köszöntötte a gyerekeket. Az előadást követően egy közös ebédre hívtunk meg a gyerekeket. A menü pulykaszárny és comb pörkölt volt tésztával és savanyúsággal. A hús felajánlást Garai András a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. marketing vezetője tette. Szakácsunk Bojtor Tibor, királyi szakács volt.

Részletek