Szeptember 22. péntek, Móric
Gyűlnek a Szent Erzsébet kosarak

Gyűlnek a Szent Erzsébet kosarak

2006. december 13. 15:34

a csodához kevés az Isten, kevés egy Szent, Mi is kellünk hozzá, egyszerű, botladozó emberek. Az elmúlt év sikere után idén is elkészültek a Szenteste Alapítvány Erzsébet-kosárkái, amelyek az aktivisták révén jutottak el a város közismert személyiségeihez, vállalkozóihoz.

Részletek
Kecskemét képeken, a Porta dísztermében

Kecskemét képeken, a Porta dísztermében

2006. december 6. 19:23

A Porta Egyesület szervezésében nyílt kiállítás Walter Gábor festőművész alkotásaiból szerdán délután a civil szervezet Barátok temploma udvarán lévő dísztermében. Az adventi rendezvénysorozathoz kapcsolódó tárlaton a művész elmúlt hónapokban született festményeit tekinthetik meg a látogatók. Valamennyi kiállított kép Kecskemét egy-egy részletét tárja a nézők elé, Walter Gábor egyfajta vallomásaként szeretett városáról. Dr. Zombor Gábor polgármester megnyitó beszédében kihangsúlyozta...

Részletek
Ez ám a pirosalma-mogyoró!

Ez ám a pirosalma-mogyoró!

2006. december 6. 14:06

A Gong-radió Mikulása, mára egyfajta "nyári-mikulássá" vált, hiszen a tavalyi főtéri party-t ölelő jeges szél helyett az idén laza, inkább kellemes őszi idő fogadta a templomtoronyból érkező Mikulást, és azt a mikulási-ünnepségeken még soha nem látott tömeget, aki Mikulás-várásra érkezett a kecskeméti főtérre.

Részletek
Sugár György Barátság Kupa

Sugár György Barátság Kupa

2006. december 6. 11:16

Továbbra is nagyon sokan érdeklődnek honlapunk, illetve a Kecskeméti Lapok szerkesztőségénél városunk köztiszteletben álló "szabadidősport-felelőse", Sugár György egészségi állapota iránt. Mint arról már korábban beszámoltunk a gyalogos, kerékpáros és autóbuszos túrák szervezésének specialistája, a sakk szerelmese, a főtéri sakkasztalok megálmodója és felállításuk szorgalmazója, a nyári sakkversenyek fáradhatatlan rendezője a közelmúltban komoly epeműtéten esett át.

Részletek
Kakaóparti a Porta Egyesülettel

Kakaóparti a Porta Egyesülettel

2006. december 5. 16:15

Idén is forró kakaóval és finom péksüteményekkel lepte meg a kecskemétieket a Porta Egyesület Mikulás alkalmából kedden délután. Több százan vendégeskedtek az egyesület asztalainál a város főterén, ahol aktivisták kínálták finomságokkal a gyerekeket és a felnőtteket. A nagysikerű rendezvényt az Alföldi Garabonciás Kft., a Fornetti Kft., a Holló Lakodalmas és Vendégház, valamint a Muffin Corner Kft. támogatta.

Részletek
Madáretetők három iskolában

Madáretetők három iskolában

2006. december 5. 11:34

A kecskeméti Porta Egyesület - a KEFAG zRt. és a Kiskunsági Nemzeti Park közreműködésével - immár második alkalommal hirdetett meg pályázatot a város és környéke általános iskolásai számára, madáretető készítésére. Tavaly csak a méntelekiek éltek a lehetőséggel, idén azonban már három intézmény vett részt a pályázaton. A ménteleki mellett ezúttal a hetényegyházi Móricz Zsigmond, és a kecskeméti Mátyás Király Általános Iskola is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Részletek
Adventi koszorúk készültek a Porta Dísztermében

Adventi koszorúk készültek a Porta Dísztermében

2006. december 1. 16:09

A Porta Egyesület az elmúlt évhez hasonlóan nagy sikerrel rendezte meg az Adventi koszorúkötést.Közel száz gyermek vett részt ezen a hangulatos rendezvényen, ahol tanítók, szülők segítségével készíthették el a szebbnél-szebb koszorúkat. A koszorúk alapját az Attila Virágszalon, míg a szárazvirág díszeket a Magyar Szárazvirág Kft. ajánlotta fel.

Részletek
Találkozások Kecskemét új rendőrkapitányával

Találkozások Kecskemét új rendőrkapitányával

2006. december 1. 14:14

A Porta Egyesület „Találkozások” rendezvénysorozatának csütörtöki vendége dr. Kassai László, rendőr alezredes, Kecskemét város új rendőrkapitánya volt. Még mielőtt beszélt volna a megjelent médiumok képviselői előtt pályafutásáról és az előtte álló feladatokról, Markó Zoltánné, az ANTSZ Bács-Kiskun Megyei Intézetének munkatársa örömhírt hozott a Porta Egyesület számára. Kedden, a Földművelésügyi Minisztériumban megtartott „Összefogás a parlagfű mentes Magyarországért” éves értékelő konferencián öt civil szervezetnek ismerte el a parlagfűmentesítés terén végzett jó munkáját a szaktárca, közöttük a Porta Egyesületét is.

Részletek
Lengyel főkonzul a Wojtyla Barátságközpontban

Lengyel főkonzul a Wojtyla Barátságközpontban

2006. december 1. 12:03

Városunkba érkezett Marcin Sokolowski, a Lengyel Köztársaság budapesti konzulja. A Wojtyla Barátságközpontnak ajándékozott gépkocsi ünnepélyes átadására érkezett ahol fogadta Őt Dr. Zombor Gábor polgármester valamint Farkas P. József a Porta Egyesület alapítója.

Részletek
Város-vallomások

Város-vallomások

2006. november 27. 12:58

Ezzel a címmel nyílik kiállítás december 5-én a Porta Egyesület dísztermében Walter Gábor festőművész legújabb munkáiból. Mint megtudtuk az alkotótól, a tárlat - még készülő - anyaga kizárólag Kecskemét ismert, kevésbé ismert szépségeit, rejtett titkait tárja a közönség elé, a művésztől megszokott impresszionista stílusban. Ezeken az olaj és akrill festményeken nem azokat a városképeket láthatjuk, amelyek a képeslapokon is visszaköszönnek ránk.

Részletek