Február 21. szerda, Eleonóra
Balesetveszély a főtéren

Balesetveszély a főtéren

2007. augusztus 9. 13:49

Az elmúlt években rendkívüli népszerűségnek örvendő Borutca idén már Borvárosnyi nagyságúra nőtt. Ez nagy öröm városunknak, de egyben problémát is szül. A nagy méretű területen felállított padok, pavilonok között sok a kerékpáros.

Részletek
Nyári kikapcsolódás kisiskolásoknak

Nyári kikapcsolódás kisiskolásoknak

2007. augusztus 9. 13:31

Aktivistánknak köszönhetően érdekes, kedves programra lettünk figyelmesek a Kiskörúton, a Rákóczi út torkolatánál. Fiatal kisiskolások üldögéltek a fűben rajztáblákat tartva a kezükben. Tüsténkedtek, ki tudja minél szebben megörökíteni a Hírös város zöld ablakú Cifrapalotáját. Mindenképpen meg kell említeni, hogy pozitív kezdeményezésről van szó.

Részletek
DZSEMBORI 2007

DZSEMBORI 2007

2007. augusztus 9. 07:13

A 21. Cserkészek Világtalálkozó július 27-től augusztus 5-dikéig tart az angliai Chelmsfordban. 200 országból, 40 ezer cserkész utazott a szigetekre. Hazánkat 565 fiatal képviseli.

Részletek
Sajtótájékoztató a Széchenyi városi padokról

Sajtótájékoztató a Széchenyi városi padokról

2007. augusztus 8. 16:15

A Porta Egyesület már régebben felhívta a figyelmet a Széchenyi városban uralkodó áldatlan állapotokra. Felhívásunk nyitott fülekre talált. Sipos László, Kecskemét város alpolgármestere, Rácz Sándor a Városüzemeltetési és Közterület felügyeleti Osztály vezetője, valamint Bogasov István, önkormányzati képviselő ma délután 14:00-ra sajtótájékoztatót hívott össze a Széchenyi városba, az ottani padok felújításával kapcsolatban.

Részletek
Aktivisták keresztútja

Aktivisták keresztútja

2007. augusztus 8. 10:41

A tegnapi nap folyamán a Porta Egyesület néhány aktivistája körbejárta Kecskemét azon keresztjeit, melyeket az elmúlt években felújítatott.A körút első állomása a Köztemetőben található Mementó fakereszt volt. A benyomások vegyesek voltak: bár nem szemetes a környék, de az eredetileg virágágyásnak szánt kis földcsík elhanyagolt, a virágok kiégtek, majdhogynem teljesen kipusztultak.

Részletek
NINCS KÉPVISELŐJE A MŰKERTVÁROSNAK? SZOMORÚ KÉPEK

NINCS KÉPVISELŐJE A MŰKERTVÁROSNAK? SZOMORÚ KÉPEK

2007. augusztus 7. 19:33

Figyelem, felnőtt tartalom! Csak 18 éven felülieknek és erős idegzetűeknek. Ne vegyék túlzónak ezeket a fölszólításokat. Sajnos okunk van rá, hogy komoran szóljunk. A PORTA KONTROLL CSOPORT a napokban a MŰKERTVÁROSBAN járt. Kecskemét egykori sokak által megcsodált kertvárosában. A dolgok ott nagyon, de nagyon nem úgy haladnak, ahogy azt Kada Elek elképzelte...

Részletek
Kidönteni nem kötelező!

Kidönteni nem kötelező!

2007. augusztus 7. 15:42

Akik naponta többször járnak a III. Béla körúton, biztosan észrevették, hogy igen gyakran elsodorják a kötelező haladási irányt jelző táblát az út közepén elhelyezett szigeten.Szomorúan vesszük tudomásul, hogy a gépjárművezetők nem foglalkoznak a sebességgel, az útviszonyok betartásával, és ennek következményeként majdhogynem többet fekszik a tábla a földön, mint a rendeltetésének meghatározott helyén.

Részletek
Parlagfüves terület a Vaspálya utca mentén

Parlagfüves terület a Vaspálya utca mentén

2007. augusztus 6. 13:49

Újabb bejelentés érkezett irodánkba, sajnos nem pozitív jellegű... A Vaspálya és a Sárospataki utca mentén lévő terület elhanyagolt, rendezetlen, éppúgy, mint a nemrégiben közhírré tett Barnevál előtti vasúti töltés. A parlagfű nemcsak, hogy esztétikailag romboló hatású, de az erre érzékenyeknek sok szenvedést is okoz.

Részletek