Amikor huszonnyolc éve megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, de mostanra több mint kétmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője négy vidéki éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. A cég Oscar-díjának számító Golden Arch Award magyarországi nyertese. - A tanulás időszaka végül 1998. december 1-jén zárult azzal, hogy elvégeztem egy kurzust a McDonald's saját felsőoktatási intézményében, a chicagói Hamburger Egyetemen. Ebben az időszakban nem volt lehetőség, hogy éttermet kapjak Budapesten, így kötöttem ki Kecskeméten, ahol átvettem egy vállalati üzemeltetésben lévő éttermet. 2002. március 15-én megnyitottunk Kecskeméten egy Drive-ot, majd egyet 2007-ben Szekszárdon, közel két éve pedig Szolnokon kínálkozott egy lehetőség, amit megragadtam. Kilencven étterem üzemel Magyarországon, és huszonegyen vagyunk franchise partnerek, jellemzően egy-három étteremmel. A debreceni kolléganőmön kívül egyedül nekem van négy üzletem, ez ma ritka dolognak számít. Fontos nekem a cég, hiszen tizennyolc éve erről szólnak a napjaim, miközben az évek során közepes vállalkozásból egy viszonylag nagy céggé váltunk - foglalta össze üzleti tevékenységének eredményeit egy korábbi nyilatkozatában Héjja János. Az ő finanszírozásával elkészült ételt a kecskeméti HolloGasztro Kft. szállította le a Wojtyla Ház gondozottai számára. Hétfőn sertéshúsos ragut fogyasztott tésztával mintegy százhúsz rászoruló ember a népkonyha ebédlőjében. A menühöz félegyházi kenyér és egy-egy konzerv is dukált. (Fotók: Mátyus István)
Részletek