Völgyesi Gabi: Hamvaimból támadok fel
Gabinak és férjének nem volt könnyű az elmúlt három és fél év, de az \"édes kényszerpihenő\" után végre vadonatúj dallal jelentkezett a Unique.
RészletekGabinak és férjének nem volt könnyű az elmúlt három és fél év, de az \"édes kényszerpihenő\" után végre vadonatúj dallal jelentkezett a Unique.
RészletekAz elmúlt hetekben autópályák, főutak melletti vendéglátóhelyeket vizsgáltak országszerte a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) munkatársai. A szakemberek az ellenőrzések során számos helyszínen tapasztaltak higiéniai problémát és jelöletlen, ismeretlen eredetű, valamint lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszereket is találtak. Egy, az M1-es autópálya mellett található étteremben még 2008-as lejárati idejű húsgombócok is „szerepeltek az étlapon”.
Részletek
Ma reggel hét testvér öltötte magára Szent Ferenc atyánk ruháját a szécsényi noviciátusban. A mellékelt képen balról jobbra: fr. Peregrin (az erdélyi provincia tagja), fr. Rajmond (E), fr. Fülöp (E), fr. Levente (a magyarországi provincia tagja), fr. Zsolt (E), fr. Tamás (Mo.) és fr. Atanáz (Mo). Egyben ma délelőtt teszi le első fogadalmát Juhos Benjamin testvér, aki Pasaréten folytatja majd a képzési időt és kezdi meg teológiai tanulmányait. Imádkozzunk értük!
Részletek
Ez a szósz eredetileg csupán vajból és parmezánból állt, és egyszerűsége miatt az olaszok akkor készítettek ilyet, ha nem volt idejük egy bonyolultabb szószt összehozni a tésztához. A nevét egyébként egy római étteremtulajdonosról kapta, aki terhes felesége számára a szokásosnál egy kicsit több vajjal készítette a tésztát, hogy annak magasabb legyen kalóriatartalma. Később, a 20-as évek végén egy „hollywoodi álompár” név szerint Mary Pickford és Douglas Fairbanks olaszországi nászútjuk során megkóstolták, és azonnal bele is szerettek ebbe a rém egyszerű szószba. A receptet persze magukkal vitték az Egyesül Államokba, ahol az hamar közkedvelté vált a népszerűbb Los Angeles-i éttermekben. Persze ma már az Alfredo szósznak is létezik többféle változata, de a legismertebb vajon, parmezánon, petrezselymen és tejszínen kívül semmi mást nem tartalmaz.
Részletek
Ferenc pápa pénteken közzétett Twitter-üzenete – „Urunk, segíts, hogy nagylelkűbbek legyünk a szegény családokkal, és egyre inkább melléjük tudjunk állni” – Európában elsősorban a migránsok családjait érinti – a Vatikáni Rádió híradása ez egyházi véleményekről.
Részletek
GYEREKKORA ÓTA folytatja az önképzést, most kulturális meditációt tanul. Doktorija, kandidátusi fokozata és három diplomája mellé negyediket is szeretne. Példaértékű az ország legidősebb egyetemistája, a kecskeméti dr. Harsányi Ernő vállalása.
RészletekÉletbe lépett a határon átnyúló örökléssel kapcsolatos uniós rendelet, de számos részletszabály még hiányzik. Az uniós tagállamok öröklési jogainak különbsége miatt ez sok problémát okoz majd - mondta az InfoRádióban Tóth Ádám, az Országos Közjegyzői Kamara elnöke.
Részletek
105 esztendeje, 1910. augusztus 27-én született Boldog Kalkuttai Teréz anya, Nobel-békedíjas szerzetes nővér. Az MTI összefoglalóját közöljük a Szeretet Misszionáriusai rend alapítója életéről.
Részletek
Kecskemét testvérvárosa, Marosvásárhely azt szeretné, ha 2016-ban a Hírös Város lenne a 4. Vásárhelyi Forgatag díszvendége - fogalmazódott meg a pénteken megnyílt eseménysorozaton. Ebben az évben - mint korábban megírtuk - Baja a díszvendége a 3. Vásárhelyi Forgatagnak. (Fotó: A vasárnapig tartó rendezvénysorozat nyitóünnepségét a Kultúrpalotában tartották - transindex.ro)
Részletek
Szombat délelőtt két nagyon jó összeállított, számunkra is érthető előadásban volt részünk. A Wojtyla Ház családja először Dr. Hodossy-Virágh Andor a Baktériumok és vírusok okozta bőrbetegségek című előadását hallhattuk. A pár hónappal ezelőtti előadását folytattuk. Megtanultuk a vírusok és a baktériumok közötti különbséget. Majd játszottunk is, mennyire figyeltünk – melyik vírus, melyik baktérium. Majd Dr. Zsubori László tartott előadást Fogászati kórképek - fogszuvasodástól a tályogig címmel. Előadása vége felé egyre csúnyább korképeket mutatott, mi pedig egyre furább arcot vágtunk a képek láttán. Délben pedig együtt fogyasztottuk el a nagyon finom vaddisznó pörköltet kunbaracsi módra. A gulyást Szabó István és Sík Mihály készítette, sőt pár hete ők is lőtték ki a vaddisznót.
Részletek