November 24. vasárnap, Emma
35 kg kolbász a Vacsi Hústól

35 kg kolbász a Vacsi Hústól

2022. március 17. 16:37 | Adományok

Jótékonyság dolgában számtalanszor állt már a Wojtyla Barátság Központ mellé Németh Csaba, Szász Donát Szilárd és Zahorecz Jánosné – a Vacsi Kft. ügyvezetői. Alig egy hónap telt el azóta, hogy utoljára 10 kilogramm szárazkolbásszal lepték meg a népkonyha nehézsorsú ellátottjait. Nem kellett külön kérvényt benyújtani nekik, maguktól is jelentkeztek újabb adományukkal Farkas P. József alapító-igazgatónál a vállalkozás nemes lelkű tulajdonosai. Mátyus Istvánnak, a szociális intézmény önkéntesének ezúttal is 35 kilogramm szárazkolbászt nyújtottak át a cég vezetői. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Frankó János izsáki vállalkozó ebédjét osztották

Frankó János izsáki vállalkozó ebédjét osztották

2022. március 17. 15:08 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ tizenhét éves működése során megszokottá vált, hogy a népkonyha kollektívája napról napra olyan nagyszabású ételosztási programokkal rukkol elő, melyekre sok esetben bizony még évek múltán is szívesen emlékeznek a rászorultak. Csütörtökön Frankó János izsáki vállalkozó okozott nekik felejthetetlen perceket; immáron sokadszor vitt cseppnyi fényt életük árnyékos zegzugaiba százhúsz adag ízletes étellel. Ezúttal ragulevessel, lekváros-prézlis tésztával, kenyérrel és süteménnyel kedveskedett a szegényeknek. A menüt alma tette teljessé – Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Keresztgondozás a Mezei utcában

Keresztgondozás a Mezei utcában

2022. március 17. 14:46 | Szent Ferenc Környezetbarát Kör

A Porta Egyesület önkéntesei és a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai gyomláltak, gereblyéztek, továbbá öntöztek, szemetet szedtek a Mezei utcai szakrális emlék közvetlen közelében, valamint Révész István tábori püspök sírjánál a régi katolikus temetőben. Alig két órahossza alatt szinte újjávarázsolták a műtárgyak övezetét, majd legvégül közös erővel elszállították az összegyűjtött „oda nem illő tereptárgyakat”. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Márciusban is ebédet osztott Héjja János

Márciusban is ebédet osztott Héjja János

2022. március 16. 13:39 | Adományok

Amikor több mint harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron hét vidéki – ebből három kecskeméti – éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt – parasztos sertésragut szaftos burgonyával – maga osztotta ki a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. A menühöz félegyházi kenyér, valamint sütemény, mandarin és alma is dukált – utóbbi Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma Szappanos Gábortól

Alma Szappanos Gábortól

2022. március 16. 13:16 | Adományok

Immáron sokadik alkalommal látta el friss almával Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Szerdán 9 ládányit vett át Farkasné Pásztor Jolán, a népkonyha társalapítója. A vitamindús gyümölcs ebédosztáskor jut el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Retkes Zoltán ismét segített

Retkes Zoltán ismét segített

2022. március 12. 18:36 | Adományok

A Kőrös-RenovArt Kft. tulajdonosát, kiskőrösi ács vállalkozót kedves ismerősként fogadták szombat délben a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Retkes Zoltán tavaly december 30-án vívta ki a szociális-közművelődési intézmény gondozottjainak őszinte elismerését, amikor a népkonyha rászorultjai körében első alkalommal megjelenve szempillantás alatt jelesre vizsgázott önzetlenségből, munkaszeretetből. A szimpátia kölcsönösnek bizonyult, így korántsem véletlen, hogy Retkes Zoltán másodjára is tiszteletét tette a karitatív létesítményben régi jó barátja, Mezei Attila mesterszakács, az intézmény egyik örökbecsű önkéntese társaságában. A wojtylások között úgyszintén komoly népszerűségnek örvendő gasztronómiai szaktekintély szakmai támogatásával és közreműködésével füstölt szalonnás alapágyon pirított csíkozott sertéshússal, tejfölös habarással és csemege uborkával főtt hentestokány rotyogott az udvari bográcsban – a kiskőrösi vállalkozó anyagi hozzájárulásának köszönhetően, Zoltán napi ajándékként. Az ínyenc menüt színes tészta köret tette teljessé. A rendkívül gazdag ízvilággal jellemezhető ételkülönlegességet helyben készített sós sütemény, valamint – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlása – csokoládé, továbbá Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó alma adománya egészítette ki. A minőségi hazai alapanyagok Hazafi Sándor hentesáru-előállító őstermelőtől származtak. Az elő- és utómunkálatokból Fehér Tímea és Tóthné Rontó Gyöngyvér kedves, mindenkor lelkes önkéntesek is jócskán kivették részüket. A hosszú hétvégére szánt hidegcsomagok konzervet és kenyeret tartalmaztak a dunavecsei Zöldi Kertészet, Farkas Ágó személyi edző és a Városföldi Polgármesteri Hivatal adományozásának eredményeképpen. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ropogós keksz a Vöröskereszttől

Ropogós keksz a Vöröskereszttől

2022. március 11. 13:18 | Adományok

Nagymennyiségű ropogós keksszel kedveskedett Lipóthné Komjáti Andrea, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének igazgatója a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. A finom rágcsálnivaló az ünnepek után, ebédosztáskor jut el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sulyok Ferenc szolgált finom étellel

Sulyok Ferenc szolgált finom étellel

2022. március 10. 13:45 | Adományok

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. vezetői kezdetektől fogva segítő kezet nyújtanak a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének. Ismeretterjesztő kirándulások, kulturális programok garmadája, no meg tekintélyes adományok fűződnek a KEFAG Zrt. vezérigazgatója, Sulyok Ferenc nevéhez. Utóbbit tekintve, csütörtök délben százhúsz adag ízletes kosztot „varázsolt” az erdészeti cég első embere a szociális intézmény tálalókonyhájába. A főmenü – rizseshús – mellé kenyeret és „élelmiszerbankos” süteményt, valamint almát kínáltak a szegényeknek – utóbbit Szappanos Gábor felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek